Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AKCYZA- nowy przepis!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie bez nerw. wszystko jest po staremu ( przynajmniej w Radomiu) Wczoraj odbierałem kwit potwierdzający zapłatę akcyzy od 1400 Euro za A4 Avant 2002.

Opublikowano

Ciekawy temat bo w przyszłym tygodniu będę opłacał Mitsubishi Pajero 2004 r. kupiłem je w Angli za 400 Ł i tyle będę miał na fakturze cena w Polsce ponad 40 tys będą mieli zagadkę:)

Opublikowano

Mi też sie wydaje że wszystko jest po staremu. Na przełomie kwietnia i maja cliłem (placiłem akcyze) za swoje autko przywiezione z DE, wartość zdecydowanie zaniżona a przeszło bez problemu. Sytuacja o której piszesz to pewnei jakaś lokalna urzędnicza nadgorliwość (a jak wiadomo nadgorliwość gorsza od faszyzmu), bo o jakieś podstawie prawnej nie słyszałem, a swoją drogą to nie wyobrażam sobie za bardzo na czym to prawo miałoby sie opierać. Ale jak sie urzędas uprze to wiadomo, a w Polsze wszystko możliwe - nic nie zrobisz - pozostaje mi tylko współczuć. Zalegalizowane urzędowo zlodziejstwo, nielegalne podatki, utrudnienia na każdym kroku - to niestety nasza codzienność - tu nie oplaca sie życ uczciwie :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

mialem czekac tydzien na zekoma decyzje ministerstwa srodowiska,ale poszedlem do U.C. juz dzisiaj (po 4 dniach),

zeby dowiedziec sie czy juz jest,ale babka z pokoju gdzie wydaja zaswiadczenia o zaplaceniu akcyzy zapytala tylko

kiedy skladalem papiery,powiedzialem ze w piatek,a ona ze musi minac 7 dni i ani dnia mniej.

gdyby wyslali to do ministerstwo,to raczej powiedzialaby,ze jeszcze nie nie ma odpowiedzi,poza tym

wyslanie dokumentow,decyzja ministerstwa,odeslanie dokumentow trwalo by z miesiac,a nie 7 dni,

przeciez to Polska.

Opublikowano

Strasznych debili masz w tym urzedzie.. "Bez zbednej zwloki w terminie nie dluzszym niz 7 dni" a nie ze musi minac 7 dni.. :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Strasznych debili masz w tym urzedzie.. "Bez zbednej zwloki w terminie nie dluzszym niz 7 dni" a nie ze musi minac 7 dni.. :confused4:

dokladnie taka informacja wisi na scianie obok :ranting1:(dlatego poszedlem wczesniej),ale wez to powiedz :gwizdanie:[br]Dopisany: 13 Maj 2008, 22:09 _________________________________________________no i jestem po wizycie w U.C.

dzisiaj minelo 7 dni,wiec poszedlem po odbior zaswiadczenia,staje w kolejce przed pokojem 23,czekam,wchodze

i zonk,zaswiadczenia niema,pani mowi-prosze isc do pokoju 14 (skladanie wyjasnien do deklaracji),a tam

przygotowane wezwanie z data oczywiscie dzisiejsza(czekali dokladnie 7 ustawowych dni zeby to napisac),do wyslania

w poniedzialek(pytalem kiedy by to wyslali to powiedzieli,ze dzisiaj jest juz za pozno),wezwanie do wyjasnienia

kto,gdzie i kiedy naprawial samochod i silnik(na umowie mialem napisane MOTORSCHADEN-uszkodzony silnik),

wiec poprosilem o kartke inapisalem odrecznie,ze na umowie nie ma nic o uszkodzonym samochodzie,jest tylko

o uszkodzonym silniku i ze naprawilem go samodzielnie,oddalem,powiedziano-prosze isc do pokoju 23 i znowu,

staje w kolejce przed pokojem 23,czekam,wchodze i zonk,zaswiadczenia niema,pani mowi-prosze isc do pokoju 17.

ide,mowia-prosze napisac czy jest pan mechanikiem,czy ma pan warsztat itd...,wiec znowu pisze,ze nie jestem mechanikiem,

a naprawa samochodow to maje hobby :gwizdanie:, oddalem,powiedziano-prosze isc do pokoju 23 i znowu,

staje w kolejce przed pokojem 23,czekam,wchodze i zonk,zaswiadczenia niema,pani mowi-prosze isc do pokoju 16,

do samego kierownika,ide,wchodze,kierownik czyta moje pismo i mowi-troche to dziwne-ja pytam co-on,ze sam

naprawilem silnik-ja na to-uszkodzona byla pompa VP44,zrobilem przepiecie,odpowietrzylem i dzialala,wymienilem zawor N75,przeczyscilem przeplywomierz i skasowalem bledy za pomoca VAG-COM(sciema totalna :polew: :polew: :polew:),

on na to-no dobrze,prosze isc do pokoju 23 i znowu,staje w kolejce przed pokojem 23,czekam,wchodze i jest :evil: :evil: :th:

sciema,niky nie wysylal nic do ministerstwa srodowiska,trzymali to u siebie :fool:

Opublikowano

chyba chcieli cię na minę władować bo innego wytłumaczenia nie widzę

Opublikowano

tomeks32 jak czytam, to co napisales to po prostu nie wierze :shocked: Zlosliwosc i indolencja urzednicza nie maja granic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam, też aktualnie to przechodzę... szkoda, że patent z pompą VP wymyśliłeś przede mną :> Myślałem, że będę pierwszy... No ale parę innych gadżetów nawpisywałem.

Aaa, rozmawiałem z ludźmi -wiadomo, co trzecia osoba ma podobne "problemy z autem", no i to jest od niedawna takie wydziwianie i UWAGA : tylko w Gdyni !

Ja się cały czas zastanawiam, jaki jest cel tych zabiegów ludzi z UC ?

Odgórnie nie mogli nic dostać, bo inne uc by świrowały... więc ?

ech...

Opublikowano

moze taka pora roku? :mysli:

Opublikowano

opłacałem kilka aut w Gdyni,Fachowcy tam pierwsza liga komuną czuć z każdej dziury.co się działo w tym urzędzie i jakie upokorzenia ludzie musieli przechodzić 'Mgła" i "Piła" się umywa najlepsza jest KASA i odbiór zaświatczenia łaska taka że :sick3:

Opublikowano
  • Autor

opłacałem kilka aut w Gdyni,Fachowcy tam pierwsza liga komuną czuć z każdej dziury.co się działo w tym urzędzie i jakie upokorzenia ludzie musieli przechodzić 'Mgła" i "Piła" się umywa najlepsza jest KASA i odbiór zaświatczenia łaska taka że :sick3:

dokladnie :kox:,stoisz w kolejce,nadchodzi twoja kolej,a baba mowi-przerwa 15min :takiego:

Opublikowano

to fakt, jak się lezie do US to normalnie jakby na wakacje by się jechało....

...po tych w UC.