Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Hertz 160mm na przód + Concert I

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące Concerta Plus I i głośników. Chciałbym na przód wrzucić 160mm głośniki. Wiem, że wchodzą, po małej przeróbce, lecz nie wiem, jak "grube" mogą być głośniki, tzn ile mają szerokości. Ile w przypadku A4 B5 jest wolnego miejsca? No i kolejne pytanie, czy te głośniczki mi zagrają przy ori radiu + 2 tweet ori + 2 głośniki na tyle ori. Nie będzie za słabe radio, nie spalą się czasem?

Chodzi o takie głośniki. :hi:

http://allegro.pl/glos-hertz-dcx-165-wysylka-gratis-sklep-w-wa-i2313370724.html

Opublikowano

I wtedy te radio wykorzysta te głośniki? Radio nie jest za słabe pod 50W realnej mocy na głośnik?

edit: 61mm głębość montażowa .. To nie za dużo dla B5? :decayed:

Opublikowano

Czytałem że do 58mm wchodzą.

Opublikowano
Witam, mam pytanie dotyczące Concerta Plus I i głośników. Chciałbym na przód wrzucić 160mm głośniki.

Nie ma sensu w przypadku, gdy upierasz sie przy tym concercie.

czy te głośniczki mi zagrają przy ori radiu + 2 tweet ori + 2 głośniki na tyle ori.

Nie zagrają.

To są głośniki dwudrożne. Chcesz je jeszcze łączyć z ori tweeterami?

Generalnie kombinujesz jak koń pod góre z ciężkim wozem.

- jesli chcesz jakieś granie, to wywal concerta i wtedy możemy rozmawiać o głośnikach

- jeśli upierasz się na concerta, to albo nic nie zmieniaj, albo w przypadku uszkodzenia przednich głośników wymień je na woofery 130.

Opublikowano

po lekkich przerobkach i 61 wejdzie (moje Morel Hybrid Ovation 6 maja 61mm). Puki co to Ci jakos tam zagraja ale szalenstwa ni bedzie.