JawoR36 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Witam, mam pytanie dotyczące Concerta Plus I i głośników. Chciałbym na przód wrzucić 160mm głośniki. Wiem, że wchodzą, po małej przeróbce, lecz nie wiem, jak "grube" mogą być głośniki, tzn ile mają szerokości. Ile w przypadku A4 B5 jest wolnego miejsca? No i kolejne pytanie, czy te głośniczki mi zagrają przy ori radiu + 2 tweet ori + 2 głośniki na tyle ori. Nie będzie za słabe radio, nie spalą się czasem? Chodzi o takie głośniki. http://allegro.pl/glos-hertz-dcx-165-wysylka-gratis-sklep-w-wa-i2313370724.html
Cordii Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 Lepiej kupic http://allegro.pl/helix-b-62c-kurier-gratis-sklep-dabrowa-gornicza-i2322863632.html Jak maja grac pod samym radiem.
JawoR36 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Opublikowano 17 Maja 2012 I wtedy te radio wykorzysta te głośniki? Radio nie jest za słabe pod 50W realnej mocy na głośnik? edit: 61mm głębość montażowa .. To nie za dużo dla B5?
jihaad Opublikowano 19 Maja 2012 Opublikowano 19 Maja 2012 Witam, mam pytanie dotyczące Concerta Plus I i głośników. Chciałbym na przód wrzucić 160mm głośniki. Nie ma sensu w przypadku, gdy upierasz sie przy tym concercie. czy te głośniczki mi zagrają przy ori radiu + 2 tweet ori + 2 głośniki na tyle ori. Nie zagrają. To są głośniki dwudrożne. Chcesz je jeszcze łączyć z ori tweeterami? Generalnie kombinujesz jak koń pod góre z ciężkim wozem. - jesli chcesz jakieś granie, to wywal concerta i wtedy możemy rozmawiać o głośnikach - jeśli upierasz się na concerta, to albo nic nie zmieniaj, albo w przypadku uszkodzenia przednich głośników wymień je na woofery 130.
miro1983 Opublikowano 19 Maja 2012 Opublikowano 19 Maja 2012 po lekkich przerobkach i 61 wejdzie (moje Morel Hybrid Ovation 6 maja 61mm). Puki co to Ci jakos tam zagraja ale szalenstwa ni bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi