PrzemoS4 Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Mortiis, ja wymieniłem cała instalacje elektryczna, kompa przeniosłem w inne miejsce, reduktor zmieniłem na prinsa a wtryski na hana 2001 bo to co było wcześniej założone nie ogarnialo v8.... Najprawdopodobniej 30.07 jade na regulacje gazu bo jak we wrześniu zeszłego roku założyłem to jechałem 600km na nowej instalce i poszedł sie robic silnik...a od roboty z silnikiem zrobiłem dopiero 2500km na pb98 także teraz dopiero wyreguluje i bedzie troszku taniej....
niebieski708 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Po czym poznać czy dobra instalacja LPG czy nie ? :-P Mam parownik Landi IG1 i białe wtryski Landi...
tomitdi07 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Co do gazu to to jestem za sam wrzuciłem do swojej s4 b5 kumpel ma od kilku lat w swojej gaz i na hamowni na lpg wyszło 1km więcej niż na Pb a niuton ten sam co na Pb co do ceny instalacji to do V8 koszt zamyka się w 4tys.i jest malina.
PrzemoS4 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Te 4 tysięcy to dolna granica jeśli chodzi o koszty...dobra instalacja to koszt ok 6 tys z robocizna....
tomitdi07 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Właśnie wróciłem od kolegi co zakłada gaz powiedział 4200-4300 za instalacje przykładowo na faro Hania zenit.. Jeżdżą u nas auta z taką instalacja i takie same osiągi mają jak na Pb tak mi powiedzial
niebieski708 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Da się założyć i za 3500 tyś... Kwestia ile to pochodzi...
PrzemoS4 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Ja uważam ze czasem lepiej pare groszy dołożyć i mieć święty spokoj...
Mortiis Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Panowie dobra instalacja do V8 musi mieć dwa parowniki jeden niestety nie daję rady z obsługą obu głowic, sprawdzone u gazownika który gazuje FSI, V-ki i inne silniki z bezpośrednim wtryskiem paliwa, mnie czeka modernizacja instalacji, oba parowniki do wymiany na "mocniejsze", wszystkie wężyki do wymiany na trwalsze i ogólny porządek pod maską tzn. ukrycie parowników przymierzam się też do wymiany świec i tutaj kolejny problem, które wybrać, opcja pierwsza czyli NGK lub Bosch dedykowane koszt około 40 zł ale przy silniku z gazem wymiana co 15 tyś. lub dedykowane pod gaz wymiana miej więcej około 60tyś kilometrów ale cena sztuki około 70 zł. i tutaj będę musiał się bardziej za wrębić w ten temat
tomitdi07 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Kumpel ma ta instalacje juz dwa lata zapłacił 4tys. z groszem i nic się nie dzieje wymienia filtry jakaś tam regulacja i tyle. Dla przykładu jak sprawuje się instalacjąa za 3200zl. w S4 B5 po programie za jakieś dwa tygodnie dam wykresy z hamowni na Pb i lpg. Dla przykładu moja instalacja w bardziej renomowanym zakładzie kosztowała 4200zlm...... Dlatego warto jechać do kogoś sprawdzonego nie piszącego bajek ze instalacja musi być za 6 czy 7 tysiecy nie którzy po prostu Zdzieraja z kasy i tyle takie jest moje zdanie wiem po warsztatach w moim mieście.
PrzemoS4 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Ja u siebie zmieniłem reduktor na prinsa, wtryski hana2001 i cała wiązke elektryczna, ze starej instalacji defacto został zbiornik, przewody i komp...którego i tak przeniosłem w inne miejsce...z robocizna w sumie zapłaciłem coś ok 3500 Poniżej kilka fot z robocizny i starych gratów.... Edytowane 29 Lipca 2015 przez PrzemoS4
Mortiis Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Co do cen panowie to zawsze tak było i będzie że ktoś będzie chciał więcej zarobić niż inny za ten sam zestaw, poza tym ceny też są uwarunkowane regionem w którym się znajdujemy tak jest to z paliwem ważne żeby mieć sprawdzonych fachmanów
AndyN Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) (...) A na koniec opowiastka o najnowszym autku jakim udało im się zagazować a mianowicie S8 V10 FSI widok piękny mimo osłon (...) GZW? Link: http://www.gzw.pl/instalacje-gazowe.html Edytowane 30 Lipca 2015 przez AndyN
PrzemoS4 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Pany,jestem po regulacji i sprawdzeniu szczelnosci instalacji...także od dzis zaczynam taniej jeździć
Mortiis Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 (...) A na koniec opowiastka o najnowszym autku jakim udało im się zagazować a mianowicie S8 V10 FSI widok piękny mimo osłon (...) GZW? Link: http://www.gzw.pl/instalacje-gazowe.html dokładnie tutaj będę przeprowadzał poprawki
House Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Są w zasadzie dwie składowe, bo mówicie o "dobrych" instalacjach a tak naprawdę 90% sukcesu to montaż a jeśli ktoś ogarnia montaż to i sprzęt dobierze dobry a jak zamontujecie instalację "jak wiertarka podejdzie" to nawet prins nie będzie dobrze chodził Czyli: Dobra instalacja+dobry montaż = zero problemów z instalacją bez błędów i niespodzianek W pozosałych przypadkach- ruletka
Mortiis Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zakładając LPG do V8 czy innej vki czy do fsi nie jedziesz do pana Zdzisia który ma "warsztat" w szopie tylko do sprawdzonego warsztatu który się wcześniej sprawdza dlatego ja zanim oddałem do GZW wywiad środowiskowy przeprowadziłem
Bocianek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Koledzy, a co myślicie o założeniu do S4B6 instalacji z wtryskiem gazu ciekłego??Ktoś interesował się tematem?? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Bocianek
Roboform550 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Na innym forum już Ci napisali, że nie ma tak wydajnych pomp do tych instalacji. Max to ok. 260 koni
Mortiis Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Bocianek pisałem już wcześniej że ta instalacja mało opłacalna jest
mateo027 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Jedynie problemy mogą być z ciekłego pośredniego wtrysku. Lepiej przetarte drogi przemierzać, w zupełności wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi