szeryfniko Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 B5 avant po FL Mam problem drzwi kierowcy jak jest ciepły dzień 1/2fis pokazuje że mam otwarte drzwi (przy zamkniętych drzwiach). Co za tym idzie mam podświetlenie nóg centralna lampka się zapala. Jak temperatura spada znowu jest ok (drzwi otwarte pokazuje otwarte; drzwi zamknięte pokazuje zamknięte). Podejrzewam że to gdzieś przewód pod wpływem temperatury ma zwarcie z masą lub mikro-styk. Miał ktoś coś podobnego? pozdro All
Viwaldi Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Ja miałem tak zeszłej zimy - nie zapalało mi się podświetlenie nóg (a zatem też i sygnalizacja włączonych świateł). Wyjąłem zamek i podgiąłem lekko taką białą dźwigienkę, która włącza mikrostyk. Było ok do lata kiedy to podobnie jak u ciebie - przy zamkniętych drzwiach światło wewnątrz nie gasło. Znów zamek na wierzch i dźwigienka lekko w drugą stronę chyba pierwszy raz przesadziłem. Jak na razie mam z tym spokój.
Hipo Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 te zamki tak mają... mikrostyki - w passacie rozebrałem taki zamek, ale jak popatrzyłem, jak to wygląta to stwierdziłem, że wydam 80pln na drugi kompletny zamek i po temacie
szeryfniko Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Opublikowano 22 Maja 2012 te zamki tak mają... mikrostyki - w passacie rozebrałem taki zamek, ale jak popatrzyłem, jak to wygląta to stwierdziłem, że wydam 80pln na drugi kompletny zamek i po temacie ja mam problem z kupowaniem używanych bo kupie tylko starsze jak moja jest 2001 (koniec produkcji) także muszę rozebrać drzwi
Hipo Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 ouuu no to pech.. a czy czasem to nie są takie same,jak w passacie B5 / B5FL - te po lifcie wycodziły do 2004
Rekomendowane odpowiedzi