Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie LEDy wybrać - proste czy zaokrąglone?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy!

Po przejściach i kosztach związanych z wymianą ksenonów i naprawą przetwornicy postanowiłem założyć diody LED do jazdy dziennej.

Moje pytanie, jak w temacie: czy do naszych A4 B6 pasują bardziej proste komplety (takie jak te: Swiatła do jazdy dziennej NSSC 507 HP) czy lekko zaokrąglone (jak te: Światła do jazdy dziennej Led)?

Do osadzenia w kratkach zderzaka oczywiście, obok przeciwmgielnych.

Pozdrawiam!

Opublikowano

widziałem ostatnio na parkingu w A4 B6 te zaokrąglone i powiem ci ładnie to wyglądało :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ale poważnie ładnie czy ironicznie mówisz?

Trudno zdecydować, ale te płaskie są chyba odrobinę za płaskie. Najlepiej byłoby gdzieś podjechać i przypasować.

Opublikowano

Ja zamontowałem te drugie (zaokrąglone) co prawda z innej oferty ale w skrócie jestem happy

Opublikowano
  • Autor

A mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie?

Opublikowano

Ten pierwszy link niezła wiocha, widziałem na mieście w jakiejś mazdzie, waliło po oczach, aż dziwię się że dostało to to homologację.

Opublikowano

nie ironicznie mówię poważnie troszkę pracy i ładnie ot wyjdzie w końcu idą lekko po łuku ładnie sie to komponuje ze zderzakiem takie moje zdanie zresztą widziałem na żywo i mi sie podobało ładnie zrobione, najlepiej tak jak kolega napisał podjechać gdzieś gdzie posiadają takie led do jazdy dziennej i przypasować wizualnie czy o taki efekt ci chodzi :wink:

Opublikowano

Szukaj takich w łuk.Ładnie wchodzą w kratkę.Ja założyłem o długości 160 mm.Montaż w kratkę był bezproblemowy.

Opublikowano
  • Autor

A jaki model konkretnie założyłeś?

Opublikowano
A mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie?

Ja kupiłem takie ŚWIATŁA DZIENNE 5 LED HOMOLOGACJA AUTOMAT AUDI VW (2319940957) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A wyglądają tak

Audi00.jpg

<br /><br />

Audi_5.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Jak bardzo chcesz dzienne to najlepiej wyglądają okrągłe montowane zamiast halogenów, bo te dokładane są jak z bazaru.

Np. takie http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne-e4-rl-2x4-led-drl-okragle-koszalin-i2362298868.html

te są uniwersalne ale widziałem kiedyś typowe do A4 b6

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

No tak, ale ja mam B6 i przeciwmgielne, także takie długie u mnie nie wejdą.

Jak bardzo chcesz dzienne to najlepiej wyglądają okrągłe montowane zamiast halogenów, bo te dokładane są jak z bazaru.

Np. takie Światła DZIENNE E4 RL 2x4 LED DRL OKRĄGŁE KOSZALIN (2362298868) - motoAllegro

te są uniwersalne ale widziałem kiedyś typowe do A4 b6

Ja wiem czy tak bazarowo znowu. Jak się jakieś schludne znajdzie, 5-cio diodowe i dobrze się je spasuje to nie jest tak źle. Kwestia gustu wszystko. Tzn. też nie jestem zwolennikiem takich dokładanych świateł, ale doszedłem do wniosku, że to jednak bardzo praktyczne.

O takich w przeciwmgielne też myślałem, ale wtedy pozbywam się przeciwmgielnych właściwych przecież, a to trochę bez sensu chyba. Czy jak to jest, można z tego korzystać jak z przeciwmgielnych legalnie?

Opublikowano

Pozbywasz sie przeciwgielnych. Ale jak często z nich korzystasz? Bo ja może raz lub dwa w roku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

A to nie jest za nisko? nieprzepisowo w sensie? Też tak chciałem zrobić właśnie, ale jak u siebie mierzyłem, to było za nisko trochę.

Opublikowano

Chyba jest dużo za nisko.Jak mierzyłem wysokość,na której powinny być zamontowane,to wyszło mi,że w drugiej szczelinie kratki od dołu.

Opublikowano

Dobre spostrzeżenie ,ale jeżeli auto stoi na równym podłożu to jest prawie na styk z przepisami.Poza tym kiedyś przy kontroli policyjnej pani policjant chciała mi wmówić,że światełka świeciły mi się razem z mijania,niestety udowodniłem jej że tak nie mogło być.A tego że jest ciutkę za nisko nie zauważyła.

Opublikowano

Ja mam zamontowane takie jak pokazał w drugim poście michail 5566 (zaokrąglone,montaż w pierwszej szczelinie od reflektorów) z tym że są to orginalne światła led z audi A6 S6.Wyglądają podobnie tylko są dużo droższe i mają więcej funkcji min.auto,możliwość świecenia jako halogeny i funkcja coming leaving home. coś takiego ORYGINALNE ŚWIATŁA DZIENNE AUDI S6 A4 A6 B5 LED

Opublikowano

Ja kupiłem Vertexy DRL-523. Jakość wykonania bardzo dobra. Jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego.

2012_05_22_13_26_56.jpg