rekin175 Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam, mam jeden temat sam nie wiedziałem w jakim dziale powinien wylądować co tłumaczy z góry " nie ten dział itd." Ale do sedna kilka dni wstecz zakupiłem A4 97 ' , w dokumentacji znalazłem Inspekcję serwisową przy przebiegu 91 tk , aktualnie 140 tk . I wkońcu do meritum całe zestawienie jest w języku niemiecki ale szukam jednej informacji , czy był wymieniany rozrządu ? Niestety nie umiem odnalesc takiej informacji , jeżeli jest potrzeba wrzuca skany inspekcji , dziękuje ..
Reniu Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Sądzę, że takie rzeczy jak rozrząd powinieneś wymienić we własnym zakresie po zakupie a przebieg z książki to wiesz.... auto ma 15 lat, nie czarujmy się
janusz_stg Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Nie rozumiem z czym masz problem. O ile wierzysz książce i dokumentom to ostatni serwis był ok 50tk . wstecz. Do zmiany zostało nie wiele bo ok. 10tk. Chłopie nie oszczędzaj na tak ważnej sprawie. O ile był zrobiony rozrząd to bez żalu zrób go już teraz jeszcze raz . O ile go nie było to tym bardziej zrób rozrząd. A na przyszłość przyjmij zasadę. Nie znam auta przed zakupem ,to zaraz po, robię rozrząd.Na pewno na tym nie stracisz. A przygotujesz sobie auto na najbliższe 60tk. spokojnej jazdy.
Viwaldi Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Ja bym nie ryzykował - dla swojej spokojnej głowy: olej i rozrząd new
rekin175 Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Opublikowano 23 Maja 2012 Tak podzielam wasze zdanie , tylko muszę audikiem polatać z tysiąc albo półtora kilometrów , dopiero będę mógł zrobić cały serwis dlatego chciałem się uspokoić czy będzie bezpiecznie a nie oszczędności mi w głowie na moim pięknym Audi ,, a tak pozatym ktoś z was wyczytał co tam było w Audi rzeźbione . ?
ksiu85 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 To co wstawiles to jest poprostu lista co sprawdzali w czasie serwisu i nic tam niepisz zeby byl wymieniany rozrzad taki wpisy to sa na ogol wprowadzane do ksiazki serwisowej lub sprawdz pod maska czy niema gdzies jakiej naklejki.Na pierwszej stronie tego raportu zwrocili uwage ze gdzies jest nieszczelnosc silnika badz skrzyni i trzeba kontrolowac stan oleju.
rekin175 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Opublikowano 24 Maja 2012 To co wstawiles to jest poprostu lista co sprawdzali w czasie serwisu i nic tam niepisz zeby byl wymieniany rozrzad taki wpisy to sa na ogol wprowadzane do ksiazki serwisowej lub sprawdz pod maska czy niema gdzies jakiej naklejki.Na pierwszej stronie tego raportu zwrocili uwage ze gdzies jest nieszczelnosc silnika badz skrzyni i trzeba kontrolowac stan oleju. Zgadza się olej sączy z silnika w okolicach odmy ale już lekarz to wstępnie ogladał nie ma tragedi ale trzeba się tym zająć . zahnriemen po niemiecku rozrząd Teraz mogę trochę poszukać bo wiem co . Dziękuję wam .
Rekomendowane odpowiedzi