83piotrek Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam, trzy miesiace temu nabylem lapka Fujitsu. Od poczatku ma on bardzo upierdliwa wade, otoz co pewien, nieregularny czas mruga mu matryca. Raz moze byc tydzien spokoju, pozniej na 5 godzin dzialania pol godziny moze mrugac. Wydaje mi sie, ze mruga podswietlenie-gdyz jak zaczyna mrugac zwiekszam jasnosc i problem chwilowa ustaje- nie jestem jednak w stanie caly czas pracowac z jasnoscia 75%. Lapka wyslalem na gwarancje do ram serwisu w w-wie jednak tam, choc opis byl szczegolowy, usterki nie stwierdzono. Co robic ? Powiedzmy, ze z usterka mozna zyc, ale przeciez nie po to place za nowy sprzet zeby miec sprawny w 95%...
fahur Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Nagraj film z usterką i wyślij im laptopa razem z płytą z nagranym materiałem. Jak nadal będą się upierali to UOKiK - tam jest jakiś rzecznik - spokojnie możesz go podpytać co z tym fantem zrobić. A diagnoza pewnie będzie taka, że cewka od podswietlenia ma zimny lut/spsuła się - do wymiany. Powodzenia!
lutas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Z takimi defektami najgorzej - bo nie są one widoczne od razu, a w żadnym serwisie nie będą się bawić ze sprzętem tyle, ile potrzeba na wywołanie usterki. Postaraj się użytkować laptopa możliwie często, jeśli występuje coś takiego to częste używanie powinno wadę pogłębić, aby stała się ewidentna - może np. podświetlenie padnie raz a dobrze i wtedy nie będzie przepychanek - będą musieli naprawić.
majkel20 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Przy nagrywaniu filmiku, obraz zawsze będzie migotał, więc to nic nie da
Dev Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 nie bedzie migotał, matryca nie pracuje na 50 Hz
fahur Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 nie bedzie migotał, matryca nie pracuje na 50 Hz True that
Rekomendowane odpowiedzi