Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spawane felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są fele do sprzedania w dobrej kasie. Jedna jest spawana. Jest sens się w to pakować czy odpuścić temat

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

18" ET30 8.5J

szkoda że nie ma zdjętej opony bo może się okazać że nie są z drugiej pospawane....

Opublikowano
18" ET30 8.5J

szkoda że nie ma zdjętej opony bo może się okazać że nie są z drugiej pospawane....

o chodzi... jeśli nie jest to jakaś chińszczyzna i w dobrej kasie to czemu by nie wziąć... ściągnij tą oponę, trzeba zajrzeć pod nią....

jak ja u siebie zacząłem polerować ranty, to też wyszło że 2 ranty były spawane, ale to były malutkie spawy i na maszynie do prostowania nie pękały jak zwykłe chinole :decayed:

Opublikowano

Ja mam 2 spawane felgi 18". Jedna od strony zewnętrznej delikatny spaw, druga od wewnątrz dość duży spaw (ok 10cm). Felgi produkcji niemieckiej, nic nie biją, po 7tys km jazdy na nich nie widać żeby coś pękało itd. Ogólnie jestem zadowolony, chociaż też miałem wątpliwości.

Opublikowano

Mi chodzi raczej o ocenę tych spawów bo nie jestem spawaczem i nie potrafię ocenić czy ktoś to dobrze zrobił czy na odwal się

Co do samego spawania felg to wiem że zdania są podzielone.

Opublikowano

na moje oko to strasznie ujowo pospawana

za duze ryzyko "wysiadki"

Opublikowano
Mi chodzi raczej o ocenę tych spawów bo nie jestem spawaczem i nie potrafię ocenić czy ktoś to dobrze zrobił czy na odwal się

Co do samego spawania felg to wiem że zdania są podzielone.

Spawanie kicha, ale myśle, że bez problemu da się to poprawić. Tylko musisz oddać komuś kto zajmuje się prostowaniem/spawaniem felg aluminiowych i będzie git.

Opublikowano

Ale czy kolejne zabawy ze spawami nie spowodują jeszcze gorszego efektu? Felgi niby są wyważone i nic się z nimi nie dzieje

Opublikowano

najpierw musisz sciagnac opone i zobaczyc co jest z drugiej strony. bo ten spaw wyglada jak by juz byl pekniety.

Opublikowano
najpierw musisz sciagnac opone i zobaczyc co jest z drugiej strony. bo ten spaw wyglada jak by juz byl pekniety.

Dokładnie, albo spaw jeszcze raz pęk, albo tak jest pospawane na odwal się, że wszystko widać.

Opublikowano

Ale da rade coś z tego zrobić?

Opublikowano

Jak to mówią w Polsce nie da się tylko ogórków odkisić :)

Opublikowano

Wiem że można, kwestia czy można to zrobić żeby się nadawało do jazdy i nie rozpadło.

jestem przygotowany na kupienie ewentualnie nowej bo i tak wyjdzie całkiem nieźle.

Opublikowano

Może podjedź do kogoś kto się tym zajmuje i niech się określi ile by to kosztowało i jak będzie to wyglądało po robocie.

na moje oko bez problemu da się to tak zrobić, aby nadawało się do jazdy i nie rozpadło się.

No chyba że taniej lub łatwiej jest kupić nową a tą mieć na zapas lub sprzedać na aluminium. Musisz sobie przeliczyć wszystko.

Opublikowano

jakbym miał je na miejscu to nie ma problemu. tutaj jest cały problem

Opublikowano

spaw na zimno czy na goraco ? jezeli na goraco to nie brac, jesli na zimno to brac :)

Opublikowano

nie wiem, właściciel też nie wie:dontknow: