Buba Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Są fele do sprzedania w dobrej kasie. Jedna jest spawana. Jest sens się w to pakować czy odpuścić temat
junior_tdi Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 sporo spawane... ciekawe jak od drugiej strony spaw wygląda.... jaka firma tych rolek? jaki rozmiar?
Buba Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Opublikowano 30 Maja 2012 18" ET30 8.5J szkoda że nie ma zdjętej opony bo może się okazać że nie są z drugiej pospawane....
junior_tdi Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 18" ET30 8.5Jszkoda że nie ma zdjętej opony bo może się okazać że nie są z drugiej pospawane.... o chodzi... jeśli nie jest to jakaś chińszczyzna i w dobrej kasie to czemu by nie wziąć... ściągnij tą oponę, trzeba zajrzeć pod nią.... jak ja u siebie zacząłem polerować ranty, to też wyszło że 2 ranty były spawane, ale to były malutkie spawy i na maszynie do prostowania nie pękały jak zwykłe chinole
adi2255 Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Ja mam 2 spawane felgi 18". Jedna od strony zewnętrznej delikatny spaw, druga od wewnątrz dość duży spaw (ok 10cm). Felgi produkcji niemieckiej, nic nie biją, po 7tys km jazdy na nich nie widać żeby coś pękało itd. Ogólnie jestem zadowolony, chociaż też miałem wątpliwości.
Buba Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Opublikowano 30 Maja 2012 Mi chodzi raczej o ocenę tych spawów bo nie jestem spawaczem i nie potrafię ocenić czy ktoś to dobrze zrobił czy na odwal się Co do samego spawania felg to wiem że zdania są podzielone.
Dev Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 na moje oko to strasznie ujowo pospawana za duze ryzyko "wysiadki"
adi2255 Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Mi chodzi raczej o ocenę tych spawów bo nie jestem spawaczem i nie potrafię ocenić czy ktoś to dobrze zrobił czy na odwal sięCo do samego spawania felg to wiem że zdania są podzielone. Spawanie kicha, ale myśle, że bez problemu da się to poprawić. Tylko musisz oddać komuś kto zajmuje się prostowaniem/spawaniem felg aluminiowych i będzie git.
Buba Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Ale czy kolejne zabawy ze spawami nie spowodują jeszcze gorszego efektu? Felgi niby są wyważone i nic się z nimi nie dzieje
Magicbattle Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 najpierw musisz sciagnac opone i zobaczyc co jest z drugiej strony. bo ten spaw wyglada jak by juz byl pekniety.
adi2255 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 najpierw musisz sciagnac opone i zobaczyc co jest z drugiej strony. bo ten spaw wyglada jak by juz byl pekniety. Dokładnie, albo spaw jeszcze raz pęk, albo tak jest pospawane na odwal się, że wszystko widać.
adi2255 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Jak to mówią w Polsce nie da się tylko ogórków odkisić
Buba Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Wiem że można, kwestia czy można to zrobić żeby się nadawało do jazdy i nie rozpadło. jestem przygotowany na kupienie ewentualnie nowej bo i tak wyjdzie całkiem nieźle.
adi2255 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Może podjedź do kogoś kto się tym zajmuje i niech się określi ile by to kosztowało i jak będzie to wyglądało po robocie. na moje oko bez problemu da się to tak zrobić, aby nadawało się do jazdy i nie rozpadło się. No chyba że taniej lub łatwiej jest kupić nową a tą mieć na zapas lub sprzedać na aluminium. Musisz sobie przeliczyć wszystko.
Buba Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 jakbym miał je na miejscu to nie ma problemu. tutaj jest cały problem
Misiek69 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 spaw na zimno czy na goraco ? jezeli na goraco to nie brac, jesli na zimno to brac
Buba Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2012 nie wiem, właściciel też nie wie:dontknow:
Rekomendowane odpowiedzi