komoornik Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Na górze z przodu jest wycięcie. Powinien tam wystawać metalowy "dzyndel".
sikszak Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 kupiłem lusterko z kamerką i w nim jest wtyczka 8 pinowa. Ja niestety mam teraz lusterko fotochrom z gniazdem 6 pinowymi nie mogę przepiąć na szybko lusterek. Podajcie mi proszę nr wtyczki 8 pinowej do gniazda od lusterka. Musze poprzepinać piny z wtyczki 6 pinoweej do 8 pinowe tylko nie wiem jaki numer ma właśnie tej wtyczki 8 pinowej. Dobrze rozumuję, że teraz wypinam pin 3 z wtyczki i prowadzę z niego nowy kabel do gatawaya (pin 17) oraz dokładam kabel do pin 8 i ciągnę go do gatewaya (pin 7)? Oba kable splatam w warkocz. Trudno będzie wypiąć kable z wtyczki 6 pinowego? jest jakiś sposób na nie?
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 PINY z wtyczki 6 PINOWEJ nie pasuja do 8 PINOWEJ
sikszak Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dlaczego nie pasują? Są innego rodzaju? Jaki mają numer? Czyli teraz muszę obciąć kable, wlutowac nowe przewody z nowymi pinami i wpiac do wtyczki 8 pinowej? To podajcie numer pinów i wtyczki. Wtedy sobie na spokojnie przygotuję wszystko. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dlaczego nie pasują? maja inny kształt Są innego rodzaju? Jaki mają numer? tu masz cały watek....razem ze szczegółami http://a4-klub.pl/index.php?/topic/193629-montaz-i-dzialanie-wewnetrznego-lusterka-fotochrom-2008-2012/?p=2674025#entry2674025
sikszak Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 a jakie piny musze mieć żeby podłaczyć lusterko z gatewayem? piny o numerze 000 979 034 E wydają mi sie nie właściwe
wrclaguna Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wykorzystasz te z lusterka 6 PIN
kjuba7 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Mam pytanie czy jest nozliwosc ustawienia tego systemu tak zeby wlaczal sie automatycznie gdy wlaczaja sie xenony ?
komoornik Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie. A szkoda, bo w autach z MQB można ustawić automatyczne uaktywnienie po zapłonie.
kjuba7 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Kurde No szkoda bo lubię na tym jeździć ale niekiedy sie zapomni odrazu włączyć a powiedzcie mi bo chce zmienić manetki na poliftowe w a5 i mam takie z 8R0953568Q czy one bedą działać normalnie z tym systemem jak przerzucę ?
sikszak Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 co nie będzie mi działać jak podłącze gatewaya i zakoduje wszystko ale nie ściągnę jeszcze CP? dzisiaj mam czas żeby to porobić a dopiero na poniedziałek jestem umówiony w ASO. Dlatego dopytuję czy jak dzisiaj to zrobię czy przez weekend będę mógł korzystać jakoś z auta
komoornik Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jakoś będziesz mógł. Działa to co jest wymagane przepisami do jazdy. Ale zapomnij np. o klimie czy prędkościomierzu.
sikszak Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 właśnie podłączyłem i zakodowałem . Kodowania przyjął ale nie działa mi licznik, klima światło w środku i radio. Założyłem więc znów stary gateway, ale mam pytanie czy teraz w poniedziałek jak podepnę ten nowy to już nie będę musiał go ponownie kodować? Nic więcej nie będę musiał już robić prócz ściągnięcia CP
wojtekm Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 właśnie podłączyłem i zakodowałem . Kodowania przyjął ale nie działa mi licznik, klima światło w środku i radio. Założyłem więc znów stary gateway, ale mam pytanie czy teraz w poniedziałek jak podepnę ten nowy to już nie będę musiał go ponownie kodować? Nic więcej nie będę musiał już robić prócz ściągnięcia CP Kodowanie spisz z obecnego, zmień gatka, ściągnij CP, zakoduj i wszystko bedzie hulać
edraven Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Panowie , czy to lustro obsłuzy HBA ? Nie ma go na liscie na początku posta, ale wygląda że ma wszystko co trzeba i jest z przedlifta. 8k0857511f
wrclaguna Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Panowie , czy to lustro obsłuzy HBA ? Nie ma go na liscie na początku posta, ale wygląda że ma wszystko co trzeba i jest z przedlifta. 8k0857511f WG ETKI jest tylko i wyłacznie z A8 D4 A czy bedzie komunikacja z nim to nie wiem
edraven Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Też go w ETCE nie widziałem w B8, ale co ono może mieć innego niz lustra z B8?
wrclaguna Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Też go w ETCE nie widziałem w B8, ale co ono może mieć innego niz lustra z B8? moze miec inne oprogramowanie przykładowo sprawdzałem z Q7 czy A3 to brak komunikacji Bierz na testy ....to sie dowiemy
edraven Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 wierzycie że lustro z numerami 8K0 xxxxxxx nie pasowałoby do B8 ?
Rekomendowane odpowiedzi