Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1992 Ur-S4 2.2 20vT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rosemeyer: dlaczego tworzysz historie i bajki skoro nie znasz calej sprawy?

Dla info to auto bylo na przegladzie technicznym w autoryzowanym warsztacie w Norwegii 3 dni przed zakupem....

Reszte sobie dopowiedz :naughty:

To albo opisz caly case i podeprzyj to filmikiem, albo nie wrzucaj/pisz nic zeby ani ja ani nikt inny nie tworzyl historii i bajek nieznajac historii.

W sadzie, kadzym nie tylko polskim licza sie fakty i dowody a nie dopowiedzenia i domysly.

Jak dla mnie to i tak d... dales Ty, bo skoro koles podstawil Ci auto na innych kolach/oponach niz bylo na ogledzinach to powinienes to zauwazyc, chlopa opierdolic i moze dodatkowo kopnac go w dupe za marnowanie czasu, prostackie zagrywki i traktowanie Cie jak idiote, a auta nie odebrac.

Dobra nie chce mi sie wiecej pisac bo nie bardzo jest juz o czym... ;-)

Opublikowano
  • Autor

Postanowilem ze wywalam te heble XYZ!

Auto ma byc german style wiec chinole tutaj za bardzo nie pasuja.

Przod hebli pojdzie w tym samym stylu co silnik wiec trzeba zalatwic zestaw RS2 lub cos innego z jakiegos prosiaczka. Narazie jeszcze nie wiem co ale tak bym chcial. No chyba ze mozna cos innego jeszcze przypasowac. XYZ siedzi z tego co pamietam na jarzmie wiec az tak duzo roboty nie bedzie.

Z tylu OEM czyli 269x20mm zestaw ATE.

---------- Post dopisany 18-06-2012 at 01:48 ---------- Poprzedni post napisany 14-06-2012 at 02:38 ----------

To albo opisz caly case i podeprzyj to filmikiem, albo nie wrzucaj/pisz nic zeby ani ja ani nikt inny nie tworzyl historii i bajek nieznajac historii.

W sadzie, kadzym nie tylko polskim licza sie fakty i dowody a nie dopowiedzenia i domysly.

Jak dla mnie to i tak d... dales Ty, bo skoro koles podstawil Ci auto na innych kolach/oponach niz bylo na ogledzinach to powinienes to zauwazyc, chlopa opierdolic i moze dodatkowo kopnac go w dupe za marnowanie czasu, prostackie zagrywki i traktowanie Cie jak idiote, a auta nie odebrac.

Dobra nie chce mi sie wiecej pisac bo nie bardzo jest juz o czym... ;-)

Nie no po prostu wyglada na to ze normalny handel autami skonczyl sie w Norwegii... Zaczyna sie to co bylo kiedys w PL, czyli przekrety na maksa. A juz najgorsze to jest to ze Norwegowie probuja robic w bambuko Polakow. No sorry ale tym razem to naprawde zle trafili.

Auto bylo jak juz napisalem na przegladzie i zostalo kupione na podstawie ogloszenia oraz papierow. Wiadomo ze moglem jechac i zrobic kolejny przeglad i ogledziny ale chcialem facetowi zaufac. Tak jak to sie "kiedys" robilo w Norwegii. Wiem jakie auto kupilem i co bylo w nim do roboty dlatego tez i taka cena ile wlasnie ja dalem.

Ale jezeli 2 dni po zakupie auto nagle zaczyna wariowac, kontrolki sie swieca bo grzebane prawdopodobnie i przy liczniku oraz chipsie to sorry ale przekret jest na maksa. Wiem ze auto "bylo" na przegladzie na tych wlasnie kolach wiec albo przeglad calkowicie lewy albo ludzie w stacji wogle nie kumaci.

Moim mechanicy w Polsce mieli ladna polewke ze mnie przez tydzien a rzeczoznawca sadowy z doswiadczeniem ponad 30 lat w branzy powiedzial ze czegos takiego nie widzial z 15 lat.

Dokumentacje mam, teraz tlumacze na norweski i bedzie bal z bylym wlascicielem oraz stacja kontroli.

Latwo nie bedzie bo Norweg juz zaczal kombinacje z tym ze to bardzo dobre opony wielosezonowe i stan bieznika byl ok..

No i oczywiscie mowi ze to sie stalo w drodze do PL z Norwegii. :facepalm:

Jutro ide po wydruk wlascicieli z ostatnich 5 lat oraz wydruk z firmy ubezpieczeniowej o danych z przebiegu tego auta.

S4 zostalo w PL do remontu hamulcow, przewodow hamulcowych oraz paliwowych. Pozniej nowy zawias, przerobki w zawieszeniu i wymiana szrotow oraz wydech w MG Motorsport. Mam nadzieje ze uda sie zrobic jakiegos ladnego sleepera.:wink:

A ja musialem wrocic na 2 tygodnie na rafinerie :(

Niedlugo jednak ponad 7 tygodni wakacji i juz nie moge sie doczekac! :banan:

Opublikowano

Makki kiedy bedziesz w NO , chcialem sie ciebie cos zapytac a nie chec cie naciagac na tel.

Opublikowano
  • Autor
Makki kiedy bedziesz w NO , chcialem sie ciebie cos zapytac a nie chec cie naciagac na tel.

Juz jestem :P

BTW: mam norweski tel firmowy i prywatny oraz polski abonament wiec jak cos to zawsze sie mozesz do mnie dodzwonic :wink:

Opublikowano

Patrząc na to koło od razu przypomina mi się sytuacja, jak kupiłem Audi i chciałem na trasie wymienić kapcia. Okazało się, że sprzedający wsadził mi na zapas koło od Octavii nijak nie pasujące rozstawem do B7. Po interwencji z trzema kolegami dostałem od niego nówkę zapas do B7 i komplet zimówek z felgami :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Projekt oficjalnie mozna uznac za rozpoczety :banan:

a2442c541da4e476.jpg

af932bfb0eb03de0.jpg

c943d2fca5a5b92c.jpg

ddfd6d950fd426d1.jpg

:naughty:

Opublikowano

no ładnie..heble warte tyle co samochód :)

Opublikowano

tylko czy ta buda wytrzyma te przeciazenia :wink: Masz juz wydech ?

Opublikowano

i co w końcu z białasem? no i RS-em?:naughty:

Opublikowano
  • Autor
no ładnie..heble warte tyle co samochód :)

No co zrobic, milosc czasami silniejsza od rozumu :facepalm:

---------- Post dopisany at 23:40 ---------- Poprzedni post napisany at 23:39 ----------

tylko czy ta buda wytrzyma te przeciazenia :wink: Masz juz wydech ?

Wytrzyma i odjedzie od B8 2.0TFSI :P

Wydech czeka na montaz 16ego :wink:

---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ----------

i co w końcu z białasem? no i RS-em?:naughty:

Z bialasem jakos ciezko mi sie rozstac wiec narazie jezdze.

A RS6 sie szuka nadal..

To grubszy temat bo kupa papierow jest do zalatwienia zeby to rece i nogi mialo w Norwegii.

Narazie ogarniam 5 aut i jedno super szybkie w barwie soczystego Ferrari Grande Punto :facepalm:

Opublikowano
Wytrzyma i odjedzie od B8 2.0TFSI :P

no bez watpienia , ale w sumie to tez ciezka krowa , wazy cos kolo 1600 kg wiec tam tez trzeba dobrze napompowac ze to jechalo.

Opublikowano
  • Autor

Bedzie i wieksza suszarka wiec bedzie czym pompowac. Juz pisalem wczesniej, to nie bedzie S4 killer ala S4 z VTG bo i buda nie ta :P

Bedzie taki sobie tam sleeper kombi z A6 1.9TDI na klapie i wydechem od ropniaka obcietym i skierowanym w dol.

A co Bozia da na koniec wakacji to sie okaze na ostatecznym pomiarze w VTG :facepalm:

Narazie bedzie super fajnie bo sleeperek ma nowe heble przod i tyl. Tylko problem z linkami od recznego :grin: bo polecialy do kosza a nowe majatek kosztuja.. Wiec pewnie bedzie rzezba :polew:

Listew narazie brak, dziura w klapie po urwanej wycieraczce zostala zaklejona tasma a dach wyglada jakby koty na nim cwiczyly pazurki.

W kilku miejscach jest ruda oraz delikatne obicia od murkow. Ale to nic, wazne by jezdzil i bylo bezpiecznie :wink:

Turdzi: BTW, w NO nie ma 100 oktanowego paliwa?????? Szok, nie wiedzialem o tym :(

Opublikowano

w PL tez nie ma , a po co ci 100 oktan przetez to nie jest auto a JP.

Opublikowano

a VPR ile ma?

Opublikowano

jaka srednica tarcz przod? 345?

Opublikowano

a VPR ile ma?

99

Opublikowano
  • Autor

Zeby nie bylo ze nic nie robie z S4 :P

Troche ida prace do przodu.. :facepalm:

4881b602d4c69101.jpg

baf64482bd575286.jpg

6fa5cd00ea1a8b30.jpg

cfc703a6201e258f.jpg

Opublikowano

Zaciski w złocie :decayed: