clinque Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam, mam problem z drganiami podczas przyspieszania. Na 1, 2 i 3jce jest ok, choc na 3jce slychac juz delikatne terkotanie, jednak nic nie telepie. Na 4 i 5, nie wazne czy delikatnie czy z pedalem w podlodze powyzej 2,5k obrotow zaczyna wszystko drzec. Pacjent to AFN po malych modach (ok 330niuta), wiec podejzewam dwumas. Im wiecej czytam tym mniej wiem...Niektorzy pisza o przegubie wewnetrznym. Pedał sprzegla bierze mi wysoko, ale sprzeglo sie nie slizga. Co moze byc winne temu telepaniu?
clinque Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ale to tyrkanie mnie zastanawia...Podobne jak przy przegubie zew jak jest zepsuty, z tym ze cichsze Im szybciej jade, tym tyrka sobie z wieksza czestotliwoscia. Na wolnych obrotach nie telepie, na 2jce przy bucie nic sie nie dzieje...Jechalem 350km w jedna strone i nic sie nie dzialo, troche smigalem po miescie na miejscu i nic nie odczuwalem, bo przy 60 czy 70 nie telepie tak mocno, hardcore zaczyna sie od 3k obrotow na 4 i 5tce. Po 3 dniach wracalem i zaczely sie cyrki. Niedawno wymienilem przegub zew. prawy, poduszke silnika prawa, mocowanie tej poduszki bo bylo uje..., cale zawieszenie, tarcze, klocki przod jesli to ma jakies znaczenie Jutro musze smigac do Blechatowa, najwyzej stane gdzies po drodze hehe
matyss___ Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 przeczyśc nastawnik w pompie wtryskowej .....jeżeli nie pomoże to szykuj kase na dwumas;P
clinque Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Minelo troche czasu, ale uzytkownik negro spytal czy sobie poradzilem z tym problemem. Poradzilem sobie, otorz winny byl przegub wew ktory posiadal luz i polos wpadala w drgania co przenosilo sie na bude. Po wymianie kompletnej polosi problem znikl, wiec dwumas nadal siedzi ori
Rekomendowane odpowiedzi