jarko Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Dokładnie tam gdzie pasażer ma nogi, ten z przodu. Kapie sobie jakiś płyn i nie wiem co to za płyn i skąd... Na pewno nie olej, benzyna też to nie jest, a także nie płyn chłodniczy... Bezbarwny i bezzapachowy... Patrzyłem przez komorę silnika i nic nie dostrzegłam... Czy ktoś wie co to może być :?:
Musashi Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 moze myles samochod, i masz nieszczelna obudowe ECU? ew. moze to byc efekt skraplajacej sie pary wodnej na wymienniku klimatyzacji. plyny w aucie to paliwo, olej, plyn chlodzacy, hydrauliczny, hamulcowy, oraz czynnik chlodniczy klimatyzacji, ktory gdy wydobywa sie z ukladu zamienia sie natychmiast w gaz.
jarko Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 Auto myłem w czwartek... Jeżeli to ma coś wspólnego z klimą to co wówczas, nie używać jej dopóki usterki nie usunę :?:
mcm Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 bezbarwny i bezzapachowy na pewno woda, masz gdzieś nieszczelność, nie miałeś tego wcześniej ??
Wąski Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Może masz zatkany odpływ, sprawdz wszystkie płyny,w chłodnicy przede wszystkim. i sprawdz czy to się dzieje jak klima chodzi???? jeśli tak to zatkany odpływ,a jak po myciu to nieszczelność tak myślę
Musashi Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 pewnie uszkodzony jest zawor odplywu ew. zapchany odplyw skondensowanej wody z klimy. woda ktora sie zbiera jest czysciutka, jednak stwarza niebezpieczenstwo rozwoju plesni na tapicerce trudnej do usuniecia. zawor znajduje sie po stronie pasazera lekko ponizej i za schowkiem.
taktuś Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 a może to po prostu woda, która dostała się przez gniazdo filtra przeciwpyłkowego i kapie na nogi pasażera słyszałem że niektórzy chcąc odgrzybić kanały nawiewów i parownik, wyjmują filtr kabinowy i psiukają całą zawartość środka odgrzybiającego w gniazdo filtra , a potem kapie...
jarko Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 Nie dopisałem że pod autem kapie :gupek2: Byłem koło 21.00 zobaczyć co się dzieje, a tam sucho Pewnie jakbym auta nie obszedł wcześniej to bym o niczym nie wiedział... Zrobiłem nawet foto, ale coś z fotosikiem dogadać się dzisiaj nie mogę... Płyny sprawdzałem, wszystkie w normie, a kapie na pewno jak klima chodzi, bo teraz cały czas jest włączona bezbarwny i bezzapachowy na pewno woda, masz gdzieś nieszczelność, nie miałeś tego wcześniej ?? Nic nie zauważyłem wcześniej... [br]Dopisany: 13 Maj 2008, 23:25 _________________________________________________
Przemo 78 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 no przeciez ze tak to woda z klimy tak ma byc i koniec gorzej jak by nie leciala
Musashi Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Dokładnie tam gdzie pasażer ma nogi, ten z przodu. Kapie sobie jakiś płyn i nie wiem co to za płyn i skąd... w koncu kapie do srodka kabiny czy na zewnatrz pojazdu???
jarko Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 Dokładnie tam gdzie pasażer ma nogi, ten z przodu. Kapie sobie jakiś płyn i nie wiem co to za płyn i skąd... w koncu kapie do srodka kabiny czy na zewnatrz pojazdu??? Tak jak na zdjęciu, a jest to w miejscu gdzie pasażer ma nogi, tylko że pod autem Sorki, źle się wyraziłem i trochę zamieszałem :gupek2:
OLO_GDA Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 kazdy panikuje za pierwszym razem a to po prostu skrapla sie woda na klimatyzacji:) nie zagladaj tam idz na piwo i bedzie dobrze:D:D:D
jarko Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Opublikowano 16 Maja 2008 Dzięki Wszystkim za pomoc Teraz już spokojnie mogę iść na piwo Problem się wyjaśnił, wątek można już chyba zamknąć :th:
spanky Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 przeczytalem i spadlem z krzesla ... zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi