Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sygnalizacja otwartych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym wyłączyć sygnalizacje dźwiękowa otwartych drzwi kierowcy, nie mogłem tego znaleźć w VAG'u i na forum.

1) Gdy silnik pracuje i otwieram drzwi to piszczy

2) Gdy silnik nie pracuje, kluczyk jest przekręcony (zegary świeca), otwarte drzwi to też piszczy

(w obu przypadkach wyłączone światła).

Denerwuje mnie ten 2 przypadek szczególnie, bo jak silnik pracuje to sygnalizacja mogła by zostać, ale jak stoję na postoju, otworze drzwi żeby wleciało trochę świeżego powietrza i mam też kluczyk w stacyjce to ten dźwięk potrafi irytować.

Wie ktoś z kolegów gdzie to VAG'iem zmienić? (powinno być w module komfortu, bo tam są wszystkie czujki drzwiowe, ale nic nie ma o tym napisane)

Opublikowano

ty mówisz o piszczku sygnalizującym włączone światła czy coś jeszcze innego jest w nowszych B6?

pytam bo po objawach jakie opisujesz to coś jest zwalone w sygnale ostrzegawczym, tak pierwszy jak i drugi przypadek. Nie słyszałem, żeby to podlegało ustawieniu w VAG i szczerze mówiąc trochę mnie zaciekawiło to.

Z tego co wiem prawidłowo to ustrojstwo odzywa się jeśli nie ma kluczyka w stacyjce a drzwi zostaną otwarte kiedy światła (włączone tak pokrętłem jak i manetką kierunkowskazu) pozostały włączone

Opublikowano

dziwne u mnie tez nie piszczy na wł silniku i na zapłonie może masz cos pochrzanione z instalacja raczej wątpie ze da sie to na VAG-u zmienic

Opublikowano

Tak jak wspomnialem wczesniej, nie mieszam w to swiatel, chociaz dzwiek ostrzegawczy wlqczonych swiatel jest taki sam.

Poprostu jak kluczyk jest w stacyjce i zostanie przekrecony i drzwi nie zamkniete to piszczy :(

---------- Post dopisany 14-03-2013 at 11:12 ---------- Poprzedni post napisany 07-06-2012 at 13:12 ----------

Zapomniałem wcześniej napisać że udało się już to zlikwidować.

Dla potomnych, po podłączeniu VAG'a i sprawdzeniu jeszcze raz się okazało że kraj jest ustawiony na Australie.