Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] A4 wysoko stoi

Gość henias87

Rekomendowane odpowiedzi

Gość henias87
Opublikowano

witam jak kuilem slicznotke to miala alu 17'' i dalej je ma :) tylko tak wysoko dupka jej stoi przod z kolei tez ale nie jest tak zauwazalny co zrobic zmienic cale zawieszenie?? czy spręzyny starcza co radzicie??

Opublikowano

Możesz zmienić na krótsze sprężyny np -20, lub -30 mm

Gość henias87
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item360700136_audi_a4_1_6_2_0_sportowe_sprezyny_zawieszenia.html

co o tym myslisz?? badziew??

a te

http://moto.allegro.pl/item357714324_sprezyny_audi_a4_sedan_4cyl_b_11_94_10_00_35_30.html

a moze EIBACH

http://moto.allegro.pl/item361900075_audi_a4_b5_sprezyny_eibach_sportowe_.html

?????????[br]Dopisany: 14 Maj 2008, 01:55 _________________________________________________i po obnizeniu co z komfortem jazdy, na polskich drogach??

Opublikowano

Wiem ze Lowtec ktos tu z forum zakładał i nie narzekał , mysle ze to najlepsza oferta jakosc/cena. do -30mm mozna chyba je zakładać na ori amory , jesli chciałbys opuscic o wieksza wartosc to musiałbys zmienic juz amortyzatory albo kupic cały kompletamory/sprezyny. ja osobiscie zakładałbym lowtec , wiadomo eibach lepszy ale cena tez "odpowiednia".

Opublikowano

ja mam taki sam proble tylko z przodu troszke jest wyższa niż tył założyłem teraz koło 17tke i trzeba bedzie obniżyć ale tylko chyba sam przód :audi::a4fan::quattro:[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:25 _________________________________________________02f7c3e4651bd830m.jpg[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:39 _________________________________________________02f7c3e4651bd830.jpg

[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:41 _________________________________________________842b5eb5e9e3129f.jpg[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:43 _________________________________________________0f0b69cba1616513.jpg[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:44 _________________________________________________zastaniawiam sie nad sprężynami LOWTEC słyszałem że fajnie obniżają auto :th:

Opublikowano

ja mam taki sam proble tylko z przodu troszke jest wyższa niż tył założyłem teraz koło 17tke i trzeba bedzie obniżyć ale tylko chyba sam przód [br]Dopisany: 18 Maj 2008, 14:25

zmień wydech na ori i tył też Ci pójdzie do góry :polew:

Tak na serio to musi być coś nie tak z dobraniem sprężyn. Zmieniaj na razie sam przód, zobaczymy co wyjdzie..

Opublikowano

Instalacja LPG: Tak

I wszystko jasne - butla obciąża tył i dlatego tak nisko stoi z tyłu.

Opublikowano

też mi sie tak wydaje że to przeż butle z lpg i troche śmigał na haku to też mogło troche ścisnąć sprężyny [br]Dopisany: 18 Maj 2008, 16:27 _________________________________________________w tygodniu mam zamiar już kupić sprężyny zastanawiam sie nad tymi lowtec

jak założe sprężyny to napewno dodam pare fotek :dance: :dance:

Gość henias87
Opublikowano

a duzo roboty ze zmiana sprezyn?? czy trzeba rozkrecac cale zawieszenie??

Opublikowano

Z wymianą sprężyn z przodu wcale nie ma tyle roboty.

trzeba mieć ściągacze do sprężyn (co najmniej dwa) i je użyć bo sprężyna może nam połamać ręce.

potem (jak sprężyna ściśnięta) odkręcamy sworznie wahaczy górnych (1 śruba, trzeba ją psikać wd40 cały dzień) potem trzeba odkręcić śrubę mocującą amortyzator (ta sama operacja z wd40) do wahacza dolnego. Potem już tylko trzy śruby mocujące od strony silnika (dobry klucz potrzebny bo ja swój urwałem) i amorek ze sprężyną jest na wierzchu. Pozostaje ją tylko wymienić.

Aha i trzeba pamiętać o nakrętka zamozaciskowych zawsze nowych (w ASO po 6 zł x2 szt na koło)