gelo_leczna Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Panowie jakie są typy żarówek we wnętrzu Avanta. Chciałbym sobie wsadzić ledy w częsci bagażnikowej , a kolorowe nad kanapą z tyłu i duże oświetlenie nad konsolą w podsufitce. Lampki do "czytania" zostawię bez zmian. Widziałem u gościa oświetlenie w kolorze podświetleniea na konsoli i powiem wam , że efekt mi się spodobał Druga rzecz , jak dostać się do tych żarówek. Próbowałem to jakoś podważyć , ale bałem się ze cos pourywam. Dlatego odpuściłem. Szukalem tematu przez szukajkę , ale powam szczerze ze jest ona strasznie tandetna i nic nie znalazłem ;| Pozdrawiam. 1
jarek_ns Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 O ile dobrze pamiętam to 4x BA9S 2x rurka 41 mm 2x rurka 36 mm Ja mam wszystkie can-bus. Wymiary potwierdzę wieczorem. Bo nie pamiętam długości rurek.
jarek_ns Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Na 100% są takie jak pisałem Sent from my iPhone using Tapatalk
zbigok Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kolego klaczek84, do czego są te BA9S?
jarek_ns Opublikowano 16 Czerwca 2012 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Kolego klaczek84, do czego są te BA9S?http://zibiokaj.w.interii.pl/Zarowki%20B7.jpg Lampki do czytania wewnątrz przód i tył Sent from my iPhone using Tapatalk
gelo_leczna Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2012 Hmmmm Panowie , powiedzcie jak się dostać do tych żarówek , żeby niczego nie zchrzanić... ? Ni chu chu nie moge tego podważyć. Sciąga się same klosze , czy trzeba też całe lampki wyciągać ? Proszę o pomoc ? W necie nie moge nic znaleźć
zbigok Opublikowano 16 Czerwca 2012 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Poszukaj czegoś takiego Audi A4 instrukcja napraw 2001.pdf
hidden22 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Opublikowano 16 Czerwca 2012 do b6 sa takie same zarowki co na tej tablicy ?
zbigok Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 do b6 sa takie same zarowki co na tej tablicy ? Prawie tak samo Audi A4 B6 Światła pozycyjne przód: W5W lub H6W Światła pozycyjne tył: P21/5W i R5W Świtała krótkie: D2R Światła drogowe: H7 lub ksenon D1S, D2S Kierunkowskazy przednie: PY21W Kierunkowskazy tylne: PY21W Kierunkowskazy boczne: WY5W Światła cofania: P21W Światła stopu: P21/5W Światła przeciwmgielne przednie: H11 Światła przeciwmgielne tylne: P21W Oświetlenie rejestracyjnej: C5W Jeżeli są jakieś uwagi do wykazów żarówek, to proszę zgłaszać, a zrobię poprawki.
jarek_ns Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja ma w środku can-bus i świecą bez względu jak je włożę. A bieguny były chyba pomieszane w B5.
jarek_ns Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dokładnie ale w przypadku zwykłych ledów masz bieguny. I świeca tylko w jedna stronę Sent from my iPhone using Tapatalk
Młody_drog Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Co do BA9S z tyłu to jest to zależne od podsufitki, z tego co pamiętam, to czarna podsufitka miała inne żarówki z tyłu niż jasna
gelo_leczna Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2012 Panowie probolem natury technicznej. Zakupiłem takie oto żarówki do oświetlenia tablicy. SAMSUNG LED CAN BUS C5W C10W 6x SMD 5050 39mm Audi (2412570231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Niby Nie powinny powodować błędu na komputerze. Jeżeli mam zamontowaną jedną żarówkę zwykłą , a drugą led to wszsytko świeci i nie wywala błędu. , ale jak włożę drugą ledową, to wtedy pojawia się błąd na komputerze o spalonej żarówce. Idzie to jakoś opanować ? rozumiem , że obie ledowe pobierają mniej prądu jak jedna zwykła + ledowa. Może ma ktoś inne sprawdzone żarówki które nie będą wywalały tego błedu ,albo idzie to jakoś obejść bez jakiejś specjalnej ingerencji w układ elektryczny ? JAk zamontować coś takiego ? Filtr LED Can BUS z KONEKTORAMI Skoda VW Seat Audi (2425771779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. PS. Mam jasną podsufitkę , i z tylu mam rurki 36 mm
krzysieksc83 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Jak chcesz obejść błąd to przez ten filtr tylko musisz dobrać odpowiedni najprościej. Podpinasz się pod kabelki przed wtyczką tak jak masz na zdjęciu czarny pod masę a biały pod plus chyba że inaczej będziesz miał w instrukcji i to cała filozofia.
Rekomendowane odpowiedzi