Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czarno-czarny avant (pakiet S4, 9Jx19 ET33 VW savannah, carbon S4, recaro, hamulce 345/288)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielkie dzieki:)

Opublikowano

Fajnie siedzi, sam myśle swoją trochę obnizyć. Czyli tylko zmiana sprężyn wystarczy czy jeszcze coś trzeba zrobić? na seryjnych amortyzatorach da radę jak sprężyny zmienie. Chciałbym felgę od

RS6 i własnie nieco obnizyć żeby to jakoś wyglądało:cool:

Opublikowano

Super sie prezentuje :) czekam też na dokładke od Cupry jak z montażem ciężko ?

Opublikowano
  • Autor
Fajnie siedzi, sam myśle swoją trochę obnizyć. Czyli tylko zmiana sprężyn wystarczy czy jeszcze coś trzeba zrobić? na seryjnych amortyzatorach da radę jak sprężyny zmienie. Chciałbym felgę od

RS6 i własnie nieco obnizyć żeby to jakoś wyglądało:cool:

Jeszcze zmieniłem odboje od 1BE, z 1BA tylne dobijały. Jak zdemontowałem było widać że dostały trochę po d...

Teraz jeżdżę na seryjnych amorkach 1BA przy tych eibachach i jest dość komfortowo.

Super sie prezentuje :) czekam też na dokładke od Cupry jak z montażem ciężko ?

Robiłem sam, przykleiłem taśmą i wkręcałem blachowkrętami. Potem część zmieniłem na normalne śrubki z nakrętkami, by zimą nie urwać. Środkowe długie mocowania przyciąłem na równo i w nich też dałem długie śrubki.

Opublikowano

Mario , a nie mówiłem że zachorujesz :grin: , osłony robią robotę :kox: ... tylko jak oddasz do warsztatu , to zdejmij żeby gamonie nie połamali :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Cholera chyba zacznę chodzić na terapię :grin:

Już mam tył od ośki 288 i tak rozkminiam czy 320mm, czy 345mm na przód :facepalm:

Na szczęście w większości napraw warsztat to ja sam :wink:

Opublikowano

A pamiętam jak na spota przyjechał i nieśmiało podpatrywał i mówił, że raczej nie będzie zbyt wiele zmieniał... :grin:

Długo, długo nic a teraz się posypały mody :decayed:

Keep it up! :thumbup1::thumbup1::thumbup1:

Opublikowano

Jest ktos w ogole na forum kto nic w aucie nie grzebal? :grin: przy tych wszystkich wariatach nie da sie tego zrobic :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze przed kupnem auta sobie wmawiałem, że tym razem nic nie grzebię i zmiękłem. Nie da się tutaj być normalnym :grin:

Opublikowano

osłona silnika mała: 8E0 103 928 C > 87zł

+ śruba motylkowa: 8E0 103 109

osłona duża: 8E0 103 927 F > ok 119zł

+ mocowania

Czy te osłony pasują idealnie czy trzeba coś przerabiać,wnioskuję że dolot powierza musi być z uchwytami poza tym silnik mam taki sam.

Opublikowano
  • Autor

Duża pasuje bez przeróbek, w małej obciąłem kawałek i doszlifowałem (foto), bo dotykała osłony silnika.

Dolot by się przydał, osłona siedzi ciaśniej i jak widać jest równy dystans między tymi elementami. By przykręcić motylka trzeba odkręcić śrubkę.

5fbaa674bd52.jpg

Opublikowano
Duża pasuje bez przeróbek, w małej obciąłem kawałek i doszlifowałem (foto), bo dotykała osłony silnika.

Dolot by się przydał, osłona siedzi ciaśniej i jak widać jest równy dystans między tymi elementami. By przykręcić motylka trzeba odkręcić śrubkę.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fbaa674bd52.jpg

Też tak mam u siebie, gratki modów i auta :wink:

Opublikowano

Mariusz jeszcze lampy przód i tył zmienisz i będziesz gość :decayed: fajnie się zmienia fura :oklasky:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Miałem już od anglika z białym kierunkiem kupić za 40zł, ale ktoś był szybszy i podkupił, a był plan na biały kierunek i czarny środek.

---------- Post dopisany 06-11-2013 at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany 07-10-2013 at 21:08 ----------

Takie fotki jesienne.

W końcu zdecydowałem się na heble i będzie zestaw 345mm (przód) i 288mm (tył), niestety zima 16", więc dopiero na wiosnę montaż.

W środku brakowało małego detalu, więc ikonka kubka już się świeci.

2f32f4936d16.jpg

6c5f2dc95786.jpg

fa141a8c5615.jpg

Opublikowano

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fbaa674bd52.jpg

Czy do tej większej osłony zmieniałeś zbiorniczek bo na foto widać że nie masz tego mocowania na zbiorniczku a osłona pasi idealnie

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Zbiorniczek został bez tego uchwytu, trzeba zdjąć uszczelkę podszybia i ładnie wtedy nią się dociśnie. Kombinowałem z uchwytem na pasie przednim, ale jakoś nie mam weny jak go tam wpasować.

---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

A tymczasem, powoli wieczorami :decayed: :

fe441994b3ac.jpg

Opublikowano

Co s line to s line:wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Właśnie co sline to sline :thumbup1:, dużo przyjemniej w aucie się zrobiło, jeszcze lekka ściema szyb i będzie miło :decayed:

Sufit już skończyłem składać, przy okazji rozebranego auta dokończyłem pakiet zakupy w bagażniku:

9848ab941926.jpg

144a4c8937c2.jpg

Opublikowano

Ten czarny sufit to piękna sprawa. Ja u siebie (w innym aucie niż A4) taż mam to zrobione i robi to super wrażenie. Widzę stosują ten zabieg czołowi producenci (BMW, AUDI, itd. ) w topowych modelach.... :)

Opublikowano
:kox: jest kozak panie :naughty: