martin a4 Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 panowie prosze o pomoc moje audi 1,9 tdi AFN nie ma mocy wyskakuje 1 blad przy obciazeniu 65535 (blad pamieci) wogole nie kopci nie ma mocy pomocy przeplywomierz ,n75,wtryski,pompa wymieniony i dalej to samo co robic dalej
spanky Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 co robic dalej wstaw logi dynamiczne,statyczne i BS oraz dokladny opis bledy z Vag'a .... zobacz czy wtyczki od ECU sa zapiete prawidłowo ... [genralnie blad ten moze powodowac bardzo duzo innych rzeczy]
martin a4 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Opublikowano 21 Maja 2008 logi panowie nie ma mocy od samego dolu[br]Dopisany: 20 Maj 2008, 16:59 _________________________________________________wymianilem wtryski troche lepiej teraz jezdzi
banshee Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 te korekcje są po wymianie wtrysków?????? Na moje końcówka wtrysku sterującego do wymiany - leje gorzej niż u mnie (miałem waertości w granicach 0,6-1,2, a na przyrządzie pomiarowym wyglądało jakby ktoś lał z węża - zero mgiełki). U ciebie jest na moje jeszcze gorzej.
przemik Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Logi niekompletne... Ale juz widac ze turbina bedzie do czyszczenia. Dawki korekcyjne "kosmiczne" - podejrzani : wtrysk sterujacy, nastawnik do czyszczenia, wtryski juz klekają. Pozdrawiam [+] uzupelnij logi
martin a4 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Opublikowano 21 Maja 2008 jakie sa ori wtrsyki w afn moge zalozyc z 1z z jaka litera na koncu
sokolnh Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 no dość dziwnie wyglada ta grupa 013 zrób jeszcze raz loga tej grupy, jezeli beda podobne wartosci, wyjmij wtryski i sprawdz je na stole ( zanies do pompiarza )
martin a4 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Opublikowano 21 Maja 2008 wiec tak powiem ze na 13 logu nie szlo wejsc na obr powyzej 3,7tys cos jak by go blokowalo oczywiscie na 3 biegu
sokolnh Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 zrób jeszcze 008 dynamiczną i tą 013 statyczną
baskecior Opublikowano 23 Maja 2008 Opublikowano 23 Maja 2008 panowie prosze o pomoc moje audi 1,9 tdi AFN nie ma mocy wyskakuje 1 blad przy obciazeniu 65535 (blad pamieci) wogole nie kopci nie ma mocy pomocy przeplywomierz ,n75,wtryski,pompa wymieniony i dalej to samo co robic dalej Przed wymianą połowy silnika, proponuję za radą Spankyego przejrzeć połaczenie wtyczki przy ECU - a jesli to nic nie da - podmienić ECU na sprawne z bliźniaczego modelu. Jeśli po podmianie ECU będzie dobrze, wystarczy udać się do najbliższego chiptunera z prośbą o nowe kości na fabrycznym sofcie (ew kupić używane ECU o identycznych numerach).
spanky Opublikowano 26 Maja 2008 Opublikowano 26 Maja 2008 spanky a ty co powiesz sprawdziles wtyczki ? 013 robi sie statycznie ... jak to zrobisz bedziemy dyskutowac dalej ....
Rekomendowane odpowiedzi