Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też mam concerta, wystarczy zmienić w ustawieniach.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Też mam concerta, wystarczy zmienić w ustawieniach.

Z poziomu menu czy VCDSem??

Opublikowano

Z menu.

Opublikowano
Z menu.

Dobra, daj ścieżkę, bo grzebałem w menu i nic z tego nie wyszło. W Kombiinstrument??

Opublikowano

Ścieżki nie będzie, diler nie odbiera. :wink:

A serio, to nie moge teraz sprawdzić, ale pod którymś soft keyem, chyba prawy, górny są ustawienia. Poszukaj. Po niemiecku to będzie coś jak 'einstelungen' a petem 'sprache'. Chyba, bo niemieckiego nie znam.

Opublikowano
Ścieżki nie będzie, diler nie odbiera. :wink:

A serio, to nie moge teraz sprawdzić, ale pod którymś soft keyem, chyba prawy, górny są ustawienia. Poszukaj. Po niemiecku to będzie coś jak 'einstelungen' a petem 'sprache'. Chyba, bo niemieckiego nie znam.

Jutro sprawdzę raz jeszcze, może coś przeoczyłem, mimo, że niemiecki znam...:wink:

Opublikowano

Ja też zerknę wieczorem.

---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ----------

Sprawdziłem i jest tak jak mówiłem. Prawy górny róg ustawienia i potem pierwsza pozycja to język menu.

Opublikowano
Ja też zerknę wieczorem.

---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ----------

Sprawdziłem i jest tak jak mówiłem. Prawy górny róg ustawienia i potem pierwsza pozycja to język menu.

Dzięki za wsparcie. Faktycznie jest jak piszesz. Niepotrzebnie założyłem, że trza grzebać w "CAR". Pozdro.

Opublikowano

Witam, czy próbował ktoś zakodować zmianę czułości regulacji głośności? W tej chwili każdy "scroll up/down" powoduje znaczące pogłośnienie/ściszenie co na dobrą sprawę uniemożliwia ustawienia muzyki na pożądanym przez siebie (a nie samochód :P ) poziomie :)

Opublikowano
Witam, czy próbował ktoś zakodować zmianę czułości regulacji głośności? W tej chwili każdy "scroll up/down" powoduje znaczące pogłośnienie/ściszenie co na dobrą sprawę uniemożliwia ustawienia muzyki na pożądanym przez siebie (a nie samochód :P ) poziomie :)

też miałem ten problem i nie doszukałem się ustawień w adaptacji, po zmianie radia (modułu) w MMI3G z basic na te lepsze ustawianie głośności jest płynne :wink:

Opublikowano

Witam, potrzebuje kodowania spryskiwacza lamp i częstotliwości spryskiwania.

jeśli ktoś ma to byłbym wdzięczny

Opublikowano
  • Autor
Witam, potrzebuje kodowania spryskiwacza lamp i częstotliwości spryskiwania.

jeśli ktoś ma to byłbym wdzięczny

W pierwszym poscie jest cały opis, nawet po Polsku..................wystarczy odrobina wysiłku :facepalm:

MCE 09 ---> LongCodingHelper --->

80958660.jpg

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 722x313px.

ADAPTACJA 10 --->

1002v.jpg

Opublikowano

też miałem ten problem i nie doszukałem się ustawień w adaptacji, po zmianie radia (modułu) w MMI3G z basic na te lepsze ustawianie głośności jest płynne :wink:

czyli nic na siłę, wystarczy większy młotek :kwasny:

no nic, dzięki za porade :wink:

Opublikowano

czy ktos wie jak deaktywowac z 2.0 tdi funkcje start&stop w b8 2.0 tdi z 2010 roku....mam co prawda guzik na konsoli ale domyslnie zawsze jest włączone i chcialbym aby domyslnie ta funkcja byla offline....bo zapominam o wylaczeniu tego a strasznie mnie to irytuje :)

Opublikowano

Chyba nie da rady... poodznaczałem to VCDS w kilku sterownikach ale i tak działa :facepalm:

Opublikowano

znalazlem cos takiego ale jeszcze sie nie sprawdzalem...tylko to jest podejrzewam calkowite wywalenie SSmana z systemu....a mi chodzi jedynie o zmiane domyślengo ustawienia po wlaczeniu zapłonu

VWVortex.com - Howto permanently disable start stop feature in Audi A4 B8 my 2010 w VCDS

Opublikowano

Panowie jakie jest kodowanie na obniżające się lusterko podczas cofania ? nie mogę znaleźć tego kodowania.

Opublikowano
  • Autor
znalazlem cos takiego ale jeszcze sie nie sprawdzalem...tylko to jest podejrzewam calkowite wywalenie SSmana z systemu....a mi chodzi jedynie o zmiane domyślengo ustawienia po wlaczeniu zapłonu

VWVortex.com - Howto permanently disable start stop feature in Audi A4 B8 my 2010 w VCDS

Tylko to jest benzyna :wink:

stemei.de .VCDS Codierungen .Codierungsservice .Webdesign - Stefan Meier - Start/Stopp Automatik - VCDS Codierungen, Webdesign

Opublikowano
Panowie jakie jest kodowanie na obniżające się lusterko podczas cofania ? nie mogę znaleźć tego kodowania.

Chyba to :

Enable Reverse mirror tilt

[52 Door Elect, Pass.] -> [Coding - 07] -> [Long Coding Helper] -> Byte 4

Bit 3 and Bit 2 set to 1

Opublikowano

Chyba to :

Enable Reverse mirror tilt

[52 Door Elect, Pass.] -> [Coding - 07] -> [Long Coding Helper] -> Byte 4

Bit 3 and Bit 2 set to 1

I nie zapomnij przekręcić pokrętła w prawo