Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do kluczyka to sprawdziłbym przede wszystkim baterię. Jak dawno wymieniałeś?

Jeśli chodzi o kodowanie kluczyków, to tylko ASO, ale nie sądzę, żeby była opcja samoistnego "rozkodowania"...

Jeśli chodzi o sterowniki drzwi, to możesz śmiało skopiować kodowanie lewego sterownika do prawego (+ odznaczyć zamontowany przycisk ryglowania drzwi) i powinno działać. Na przyszłość zawsze zapisuj stare kodowanie.

Bateria wymieniona bez rezultatu

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widocznie coś padło w elektronice. Jakby kluczyk "się rozkodował", to nie odpaliłbyś nim auta. Tak jak pisałem - jak kupisz inny kluczyk, to kodowanie tylko w ASO. Zmieniają kodowanie we wszystkich kluczykach i komputerze w aucie, bo starego nie da się skopiować. Koszt do 200 zł.

Opublikowano

Witam

Ostatnio robiłem kodowanie czujnika deszczu i światła i coś się rozjechało miałem na Fis-ie asystenta zmiany biegów i jeszcze jak miałem zaciągnięty ręczny to po wrzuceniu biegu i ruszaniu hamulec ręczny automatycznie się zwalniał teraz tego nie ma :facepalm: a nic nie zmieniałem tylko kodowanie czujnika i restart MMI gdzie szukać tego kodowania ?

Kodowanie miałem takie jak na screenie:

kodowanie.jpg

Znalazłem coś takiego w Instrumwnts -> Shift Suggestion Economy nie wiem jakim cudem było odznaczone ??? nic w tym module nie grzebałem.

Dziwne jest też to że mam nieaktywna opcję Washer Fluid Warnig nieaktywna skoro jeszcze do niedawna miałem powiadomienie o wodzie w zbiorniku spryskiwaczy :-) coś nie tak z tym VCDS ?

shift.jpg

Po zakodowaniu muszę coś restartować ? bo na Fis-e w dalszym ciągu mam pomiar temp na środku a wydaje mi się ze powinien być bliżej prawej strony ?

licznik.jpg

Mógłby ktoś dać znać w którym miejscu powinna byc temp przy uaktywnionym asystencie zmiany biegów ?

Dzisiaj sprawdzałem mam zakodowane "Shift Suggestion" jednak na Fis-e nic mi sie nie pokazuje gdzie szukać przyczyny ?

!!!!! Sprawa rozwiązana okazało się że przy zakładaniu czujnika deszczu przy grzebaniu w bezpiecznikach do gniazda "kupplungssensor" (czujnik sprzęgła) w ST2 wsadziłem nie do końca sprawny bezpiecznik :-) dzisiaj już wszystko wróciło do normy jest "Shift Suggestion" i zwalnianie hamulca przy ruszaniu :-) !!!!

Edytowane przez nethome1

Opublikowano

Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo.

No i po każdym kodowaniu restart MMI.

Edytowane przez wit007

Opublikowano

Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo.

No sprawdzałem na ile mogłem przed chwila i przy wrzuconej 1 i lekko ruszyłem do przodu temperatura stoi na środku :facepalm: u mnie ręczny to lampka na prawym zegarze w 2013 pewnie jest już zmiana :-)

Edytowane przez nethome1

Opublikowano

Witam!

Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie?

Opublikowano
  • Autor

Witam!

Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie?

Niestety nie :wink:

Opublikowano

No sprawdzałem na ile mogłem przed chwila i przy wrzuconej 1 i lekko ruszyłem do przodu temperatura stoi na środku :facepalm: u mnie ręczny to lampka na prawym zegarze w 2013 pewnie jest już zmiana :-)

U mnie też - pisałem w sensie, że ręczny ma być zaciągnięty ;)

Witam!

Można przyciskiem komputera jednorazowo to wyciszyć - dwa razy w dół. Ale zamknięcie i otwarcie drzwi znów to cholerstwo włączy :)

Opublikowano

U mnie też - pisałem w sensie, że ręczny ma być zaciągnięty ;)

Witam!

Można przyciskiem komputera jednorazowo to wyciszyć - dwa razy w dół. Ale zamknięcie i otwarcie drzwi znów to cholerstwo włączy :)
zawsze to coś. ..
Opublikowano

Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ??

Tutaj post z problemem

Opublikowano

Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ??

Tutaj post z problemem

W MMI masz to wlaczone ?

Opublikowano

Tutaj post z problemem

W MMI masz to wlaczone ?

szczerze mówiąc nie widziałem tego w MMI ( mam po angielsku) a musi tam być ?

Opublikowano

Tutaj post z problemem

W MMI masz to wlaczone ?

No musi :)

Szukaj w opcjach menu CAR

Opublikowano

Tutaj post z problemem

W MMI masz to wlaczone ?

No musi :)

Szukaj w opcjach menu CAR

przeglądałem je kilka razy i nic tam nie znalazłem co by wskazywało na ustawienia Shift Suggestion :-) w Instruments Cluster mam tylko ustawienia wyświetlania na Fis-ie spalania, średnia prędkość, itd

Coś tak podejrzewam ze jak zrobiłem restart MMI po kodowaniu czujnika deszczu to uleciało to z ustawień pytanie właśnie gdzie :-)

Znalazłem jeszcze coś takiego tylko to A6

Dear goshjup

On my A6 C6 MY2010, I managed to enable the "gear recommendation" in the MMI menu by applying those parameters :

..... MMI hidden menu (SETUP+CAR)

......... car > cardevicelist

.............. Bord computer

.................. Enable it (default setting = disabled)

.................. NB : Corresponds to module #5F byte 7 bit 5

......... car > carmenuoperation

.............. instrument cluster

.................. Set to 5 (default setting = 0)

......... NB : car > carprotocolswitch > Bord computer must be disabled (corresponds to module #5F byte 13 bit 2) otherwise Bord computer appears in MMI but in grey

I hope it is equivalent in your A4 B8, then I hope it will help.

Best regards.

!! Sprawa rozwiązana opis Tutaj na końcu :-) !!

Dziękuję wszystkim za pomoc :-)

Teraz walczę w innym problemem w klimie :PTutaj

Edytowane przez nethome1

Opublikowano

Jest opcja zaprogramowania grzanych foteli że włączy się automatycznie po zapaleniu auta jak się pojawi śnieżynka lub rządana temperatura ?

Opublikowano

Witam!

To może wiesz który kabelek odciąć...

Opublikowano

Witajcie,

Ktoś wie jak zakodować aby tylne lampy świeciły z przednimi dziennymi ?

Opublikowano

MC09 bajt 2, bit 7 zaptaszyć

Opublikowano
  • Autor

Witajcie,

Ktoś wie jak zakodować aby tylne lampy świeciły z przednimi dziennymi ?

A patrzyłes cos w MCE 09 ? wszystko masz w podpowiedziach

64042356.jpg