Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak, napisałem że sposób jest doraźny :D

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Okay, dzięki chłopaki, myślałem, że to coś pokopane...A czas sprysku mam chyba 1800ms.

Opublikowano

jak ustawić w mmi 3g temperaturę na ekranie ?

Opublikowano

Panowie mam dziwną przypadłość. Za każdym włączeniem auta przy pierwszym nawet krótkim spryskaniu szyby, wyskakują spryskiwacze refektorów...w obecnych jesiennych warunkach 3 dni i po pełnym zbiorniczku...

Wczoraj zmieniałem to:
Headlight washer - times of wash and wipe cycles between each automatic activation:
[09 – Cent. Elect.] [security Access - 16] [Adaptation - 10] -> Channel 26 na wartość 100 i nadal to samo

Ktos wie jak to rozwiązać?

nie pamietam teraz gdzie ale szukaj tam musisz zmienic 3 rrzeczy generalnie zeby zaoszczedzic płynów..

czas pracy sprysków xenona

czas reakcji na długość przytrzymania sprysku wycieraczek po ktorym załacza sie xenon (i to zapewne własnie teraz cie boli)

i włąsnie to co zeminiłes czyli co ile razy uzycia wycieraczki ma załaczyc sie spryzk xenona

jak ustawić w mmi 3g temperaturę na ekranie ?

hmm chyba się nie da ale moze zle pamiętam :)

Opublikowano

a ja mam pytanie odnosnie opuszczania lusterka przy cofaniu. Czy da sie zrobic tak zeby po wrzuceniu wstecznego sie opuszczało a jak sie z wstecznego zdejmie i bedzie na luzie badz jakimkolwiek innym biegu lusterko wracalo do poprzedniej pozycji ? Bo przy kodowaniu podanym w pierwszym poscie lusterko po wbiciu wstecznego sie opuszcza ale juz w tej pozycji zostaje, wraca dopiero po przelaczeniu pokretla wyboru lusterka na lusterko kierowcy

I jeszcze jedno pytanie, w samochodzie u kolegi (ma mmi 3g z dyskiem) po wlaczeniu samochodu radio sie samoczynnie przycisza, da sie to jakos zmienic zeby wracalo do stanu sprzed wylaczenia samochodu ?

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie, w samochodzie u kolegi (ma mmi 3g z dyskiem) po wlaczeniu samochodu radio sie samoczynnie przycisza, da sie to jakos zmienic zeby wracalo do stanu sprzed wylaczenia samochodu ?

Bodajże w ustawieniach CAR można ustawić głośność ewentualnie w MEDIA już nie pamiętam jak to szło

Opublikowano

Koledzy podczas włączania zapłonu mmi mi się uruchamia bez ekranu startowego, mogę je zobaczyć dopiero przy restarcie mmi. To normalne?

Opublikowano

a ja mam pytanie odnosnie opuszczania lusterka przy cofaniu. Czy da sie zrobic tak zeby po wrzuceniu wstecznego sie opuszczało a jak sie z wstecznego zdejmie i bedzie na luzie badz jakimkolwiek innym biegu lusterko wracalo do poprzedniej pozycji ? Bo przy kodowaniu podanym w pierwszym poscie lusterko po wbiciu wstecznego sie opuszcza ale juz w tej pozycji zostaje, wraca dopiero po przelaczeniu pokretla wyboru lusterka na lusterko kierowcy

Po przekroczeniu chyba 20km/h lusterko powraca do góry

A co do głośności to chyba w ustawieniach trzeba przestawić jaka ma być głośność

Edytowane przez skotmen

Opublikowano

A co do głośności to chyba w ustawieniach trzeba przestawić jaka ma być głośność

Chlopaki, jak czytam tutaj informacje nt. glosnosci po uruchomieniu to chyba jestem na niewlasciwym forum. :doh:

Poziom glosnosci po uruchomieniu zapamietywany jest z momentu wylaczenia silnika/wyciagniecia kluczyka ze stacyjki i tylko tyle. Tego nie ustawia sie w MMI. To nie Chorus czy Concert II.

Jedyne co mozecie zmienic, to poziom podczas aktywnych PDC, podpowiedzi nawigacji, czy TMC, itd, itp. :wink:

Opublikowano

No ale właśnie nawet jak miałem głośno to po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu znowu na mute jest

Opublikowano

Chlopaki, jak czytam tutaj informacje nt. glosnosci po uruchomieniu to chyba jestem na niewlasciwym forum. :doh:

Poziom glosnosci po uruchomieniu zapamietywany jest z momentu wylaczenia silnika/wyciagniecia kluczyka ze stacyjki i tylko tyle. Tego nie ustawia sie w MMI. To nie Chorus czy Concert II.

Jedyne co mozecie zmienic, to poziom podczas aktywnych PDC, podpowiedzi nawigacji, czy TMC, itd, itp. :wink:

i się zgodzę i nie.. bo nie odpala sie na volume na jakim pozostawiasz.. bo spróbuj kiedyś zostawić na maxie i odpal rano auto to Ci uszy urwie :D

ale też i nie ustawia się na mmi.. ale moze (chyba tak) da się w zielonym menu :D

Edytowane przez amaradaar

Opublikowano

Jeśli chodzi o spryski bixenonów to można je wyłączyć na stałe w 09 cemtralnej el. w długim kodowaniu bitu\bajtu nie pamietam, wyłączyłem u siebie i mam spokój. Polecam.

Opublikowano

Co do lustra opuszczanego po wbiciu biegu wstecznego, to u mnie wraca po przekroczeniu 10 km/h, po przestawieniu przełącznika lusterek na środek lub po zgaszeniu silnika.

Opublikowano

Masz z pamiecia foteli auto, czy nie?

Nie wiem, czy we wszytskich sie da dokodowac ( automat, elektryczne siedzenia, etc..)

podzr,

Opublikowano

Masz z pamiecia foteli auto, czy nie?

Nie wiem, czy we wszytskich sie da dokodowac ( automat, elektryczne siedzenia, etc..)

podzr,

Fotele bez pamięci :)

Opublikowano

Pomoze mi ktos z tym co pisalem wczesniej ? Gdzie i co ustawic zeby po wlaczeniu samochodu radio nie bylo wyciszone

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat założony dla "KODOWANIA dla POLIFT 2012-2015"

A jak się to ma do XI.2011 ??? Będzie działało czy szukać dalej?

Opublikowano

A co chcesz kodować?

Opublikowano

A co chcesz kodować?

- światła przeciwmgielne jako doświetlanie zakrętów

- zablokowanie zmiany jasności LED przy włączonym kierunkowskazie

- wyłączenie START/STOP

- awaryjne tylne światło stop (przy gwałtownym hamowaniu)

- test zegarów przy uruchomieniu (wychylenie się wskazówek do końca)

- autoprzestawianie się lusterka bocznego przy wstecznym biegu.

Opublikowano
  • Autor

A jak się to ma do XI.2011 ???

masz POLIFTA ? czy przed ?

tu i tu bedzie działac kodowanie jakie chcesz zrobić