Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przewietrzaniu wnetrza

Wysłane z sixeSa

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

post-1348045-1465733318,0631_thumb.jpg

A czy jeśli mi takie coś wyskakuje to pewnie wina chińczyka?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Chiński kabel to loteria :hi:

Jesli chodzi o podpowedzi w klimatyzacji 08 to nawet ORI VCDS tego nie ma :wink:

Opublikowano

powiem więcej nawet ori w ASO nie mają podpowiedzi do Klimy :D

Opublikowano

Panowie pytanie mam - mam polifta 2013 z mmi 3G Basic - szukam wszedzie jasnej odpowiedzi jak włączyć zielone menu w MMI - tu:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/562636-VCDS-Hidden-Menu-Mods-Updated-For-Facelift-2013-B8-5-s?p=9125734&viewfull=1#post9125734\

opisane jest tylko dla 3G+ - kabel to ORI VCDS najnowszy

Opublikowano
  • Autor

pierwszy post :hi:

Ukryte Menu w MMI 3G 2009-2015

[5F - In. elektr.]
[Adaptacja - 10] -> Channel 6 -> Zmiana 0 na 1

Opublikowano

Dziękować :hi:

czyli jak w przedlifcie :)

Opublikowano

Witam.

Dwa pytania:

1) Czy system MMI 2G ma możliwość odczytu książki adresowej z telefonu komórkowego, czy jest to niestety nie do ogarnięcia?

2) Czy da się uzyskać napięcie tylko w gnieździe zapalniczki przez cały czas bez konieczności włączonego zapłonu? Strasznie uciążliwe chcąc przykładowo podładować komórkę oddalając się od samochodu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Podpowie ktoś jak usunąć błąd z acc i co moze byc jego przyczyną.

00532 - Napięcie zasilania dolna granica nie osiągnięta

16352- Sterownik - błąd elektryczny

Opublikowano
  • Autor

Podpowie ktoś jak usunąć błąd z acc i co moze byc jego przyczyną.

00532 - Napięcie zasilania dolna granica nie osiągnięta

16352- Sterownik - błąd elektryczny

raczej tutaj jest temat kodowań a nie błedów :wink:

Opublikowano

znalazłem coś czym chce się podzielić (nie widzę tego w wątku), a mianowicie wizualizację asystenta parkowania.

[10-Park/Steer Asist][16-Security Access - 71679][do it][07 - Coding] Byte 0 - Bit 4 change 0 to 1

tylko pytanie. Czujniki mam tylko z tyłu.

pokazuje mi się:

maxresdefault.jpg

a powinno być tak:

hqdefault.jpg

ktoś to robił już może?

Opublikowano

Witam. Większość dodatków bajerów włączona :) kilka dodatkowych pytań:

1/Mam włączone światła dzienne led przód + neon tył, jak zrobić aby wraz ze światłami dziennymi podświetlały się tarcze zegarów /świecą się tylko wskazówki/

2/Czy można rozjaśnić tylne światło pozycyjne /neon/ wcześniej były zwykłe lampy żarówkowe. Wydaje mi się że świecą trochę za ciemno i chyba niepotrzebnie rozjaśniają się po naciśnięciu hamulca.

Edytowane przez zdzislaw72

Opublikowano
  • Autor

1) nie da rady :hi:

2 zle zakodowane lampy

znalazłem coś czym chce się podzielić (nie widzę tego w wątku), a mianowicie wizualizację asystenta parkowania.

[10-Park/Steer Asist][16-Security Access - 71679][do it][07 - Coding] Byte 0 - Bit 4 change 0 to 1

pokazuje mi się:

maxresdefault.jpg

a powinno być tak:

hqdefault.jpg

ktoś to robił już może?

to trzeba załozyc czujniki do przodu

Opublikowano

1) nie da rady :hi:

2 zle zakodowane lampy

pokazuje mi się:

maxresdefault.jpg

a powinno być tak:

hqdefault.jpg

ktoś to robił już może?

to trzeba załozyc czujniki do przodu

Albo parkowac tak zeby pamiętać że ich się jednak nie ma [emoji1]
Opublikowano

1/Mam włączone światła dzienne led przód + neon tył, jak zrobić aby wraz ze światłami dziennymi podświetlały się tarcze zegarów /świecą się tylko wskazówki/

ja mając czujnik i pokrętło od świateł w pozycji auto mam podświetlane tarcze zegarów przy włączonych światłach dziennych.

Opublikowano
  • Autor

ja mając czujnik i pokrętło od świateł w pozycji auto mam podświetlane tarcze zegarów przy włączonych światłach dziennych.

w zegarach masz taka kropke ( prawa strona ) to dlatego ci podswietla

Opublikowano

Jestem w stanie przekodować licznik np zmieniając rozmair opon by dobrze pokazywał prędkość ?>

obecnie przy 200 wg gps'u na liczniku pokazuje 186

przy 100 na liczniku mam 92 - 93 km/h

Opublikowano

a to nie jest tak że czujnik w zegarach podświetla tarcze jak jest jasno a ściemnia podświetlenie gdy jest ciemno gdy przełącznik świateł jest w pozycji 0, przynajmniej tak to wygląda a przy światłach włączonych na auto cały czas jest podświetlenie tarcz zegarów, nawet jak włączone są światła do jazdy dziennej, we wcześniejszym poście chodziło mi o czujnik światła w lusterku.

Edytowane przez zabiello

Opublikowano

a to nie jest tak że czujnik w zegarach podświetla tarcze jak jest jasno a ściemnia podświetlenie gdy jest ciemno gdy przełącznik świateł jest w pozycji 0, przynajmniej tak to wygląda a przy światłach włączonych na auto cały czas jest podświetlenie tarcz zegarów, nawet jak włączone są światła do jazdy dziennej, we wcześniejszym poście chodziło mi o czujnik światła w lusterku.

U mnie działa właśnie tak jak to opisałeś.