Opublikowano 9 Lutego 20179 l Witam, od paru dni wertuję wątek (przeczytałem wszystko) i udało mi się odblokować kilka opcji jednak mam problem z Auxiliary Ventilation. Mam NAVI MMI 2G HIGH i właściwie nie udało mi się znaleźć jasnej podpowiedzi kodowania dla 2G HIGH. To co zrobiłem: W zielonym menu zaznaczyłem opcję Auxiliary Heating oraz w 08 klimatronic ---> Adaptacja 10 ---> chanel 6 zmiana z 0 na 1. To czego nie udaje mi się zrobić to zakodować poniższego (jak wciskam "Do It" w VCDS wyskakuje "Coding rejected: error..."). 08 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 3 zmiana z 0 na 1 08 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 4 zmiana z 0 na 1 Czy komuś udało się odblokować tą opcję w 2G HIGH i mógłby podpowiedzieć co źle robię? Obecnie w menu CAR -> AC mam tylko jedną opcję: "Supplem. heat." Edytowane 9 Lutego 20179 l przez tomassi07
Opublikowano 9 Lutego 20179 l Siemka. Gdzie są te wszystkie kodowania itd, które były na 1 stronie stworzone przez Grzegorza? Było tego więcej
Opublikowano 9 Lutego 20179 l Posiedziałem jeszcze z VCDS-em i udało się odblokować pełne menu w AC. Jedyne co zrobiłem inaczej to zaznaczyłem jedynie bit 4 w Byte 1 (bit 3 został niezaznaczony) i kodowanie przeszło. Czy ktoś wie za co odpowiada bit 3? Edytowane 9 Lutego 20179 l przez tomassi07
Opublikowano 9 Lutego 20179 l Autor Całe kodowanie gdzieś poleciały w kosmos podczas zmiany FORUM Ja nie mam na to wpływu
Opublikowano 9 Lutego 20179 l 1 godzinę temu, wrclaguna napisał: Całe kodowanie gdzieś poleciały w kosmos podczas zmiany FORUM Ja nie mam na to wpływu To jakaś masakra... Nie da rady tego naprawić? Było wszystko fajnie w jednym wątku a tu d..a
Opublikowano 9 Lutego 20179 l Nie wiem co było dokładnie w pierwszym poście, bo zacząłem czytać ten wątek kilka dni temu, ale jeżeli komuś to może pomóc, to na tej stronce jest bardzo dużo kodowań do A4 B8. http://vcds-expert.com/2016/04/01/audi-a4s4a5s5b8/
Opublikowano 11 Lutego 20179 l Dnia 30.08.2016 o 06:52, Aby13 napisał: stan akumulatora / ładowania Dnia 8.10.2016 o 15:56, liquid8p napisał: Odwróciłem u siebie działanie systemu start/stop tym kodowaniem: 1 - 09 - MCE 2 - security code (powinien byc pokazany przez vcds) 3 - adaptacje kanal 34 Od wartości, która tam jest dodajemy 32 ss jest zapamiętywany pomiędzy wyłączeniami/włączeniami silnika. Audi a5 1.8 TFSI, działa to w 100%, polecam dla tych których wkurza ciągłe klikanie na przycisk ss po odpaleniu auta Możesz wyjaśnić jak to zrobić krok po kroku? Wchodzę w 09-Centr.Zesp.Elekt. -> W okienku "Funkcje zaawansowane" wybieram "Adaptacja -10" -> W nr kanału wpisuję "34" -> Daję "odczytaj" i pojawia mi się komunikat w okienkach u góry : "Błąd - wymaga dostępu upoważnionego". Jak mam to zrobić krok po kroku? EDIT: Zrobiłem tak że odblokowałem sobie dostęp. Odczytałem kod i wyszło że mam wpisane 28. Do tej wartości dodałem 32, co dało mi końcową wartość 60. Zapisałem i jak gdzieś pojadę to przetestuję, bo jak klikam to nie wyświetla się nic na panelu (a kiedyś było info że wyłączony start&stop) Zawartość dodana 26 minutes later Dnia 17.07.2016 o 16:41, komoornik napisał: 3. http://www.audizine.com/forum/showthread.php/441712-YES!!!-I-found-a-way-to-disable-quot-Ligts-are-on-quot-Warning!-Goodbye-to-annoying-beep!, jednorazowo dźwięk wyłącza się przyciskiem Reset. A samo ostrzeżenie o zapłonie można niby usunąć przestawiając region licznika na Niemcy. W jaki sposób zmienić region na Niemcy? Edytowane 11 Lutego 20179 l przez Szy_Mon
Opublikowano 11 Lutego 20179 l 4 godziny temu, Szy_Mon napisał: Możesz wyjaśnić jak to zrobić krok po kroku? Wchodzę w 09-Centr.Zesp.Elekt. -> W okienku "Funkcje zaawansowane" wybieram "Adaptacja -10" -> W nr kanału wpisuję "34" -> Daję "odczytaj" i pojawia mi się komunikat w okienkach u góry : "Błąd - wymaga dostępu upoważnionego". Jak mam to zrobić krok po kroku? EDIT: Zrobiłem tak że odblokowałem sobie dostęp. Odczytałem kod i wyszło że mam wpisane 28. Do tej wartości dodałem 32, co dało mi końcową wartość 60. Zapisałem i jak gdzieś pojadę to przetestuję, bo jak klikam to nie wyświetla się nic na panelu (a kiedyś było info że wyłączony start&stop) Zawartość dodana 26 minutes later W jaki sposób zmienić region na Niemcy? 1) 09 - MCE 2) security code (powinien byc pokazany przez vcds) 3) adaptacje kanal 34 od wartosci ktora tam masz odejmujesz 4 - start&stop wylaczony na stale inne opcje - od wartosc ktora tam jest dodajesz 32 - status start&stop jest pamietany pomiedzy wylaczeniami/wlaczeniami silnika. Innymi slowy jak wylaczysz sobie przyciskiem to stan jest zapamietywany. dodatkowo do powyzszych - jesli dodasz wartosc 64 to odwrocisz sposob podswietlenia przycisku start&stop (dioda nie swieci gdy start&stop jest wylaczony, zapala sie gdy wlaczysz start&stop) U góry masz wszystko, mi robił to znajomy. Powiedziałem mu tylko gdzie ma wejść, tak jak jest napisane w punktach, dodał tylko 32 do wartości która tam była i ss odwrócony. Nie odwracałem tylko podświetlenia przycisku. U mnie po odpaleniu auta przycisk ss pali się na żółto, nie przeszkadza mi to.
Opublikowano 15 Lutego 20179 l Proszę o pomoc mianowicie chce włączyć podgrzewanie lusterek, napięcie w kablach jest ale po podłączeniu maty znika. Nie mam włącznika podgrzewania na panelu i instalacja jest fabryczna - jak to aktywować ?
Opublikowano 15 Lutego 20179 l Autor 1 minutę temu, Joel52 napisał: Proszę o pomoc mianowicie chce włączyć podgrzewanie lusterek, napięcie w kablach jest ale po podłączeniu maty znika. Nie mam włącznika podgrzewania na panelu i instalacja jest fabryczna - jak to aktywować ? w dziale DIY B8 masz opis
Opublikowano 15 Lutego 20179 l w dziale DIY B8 masz opis Mogę prosić Cię o pomoc gdzie mam szukać?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zawartość dodana 9 minutes later Zmieniałem w tym miejscu
Opublikowano 17 Lutego 20179 l W swoim b8 2008 CAGB uaktywnilem laptimer. Nie pokazuje mi temperatury oleju ani boost. W czym tkwi problem? Zauważyłem jeszcze na yt na poniższym filmiku że gość uaktywnil jeszcze jakąś zieloną ikone w fis i ma pasek zielony że soalaniem chwilowym, jak to uaktywnić? https://youtu.be/1MMQYwyRKeE
Opublikowano 17 Lutego 20179 l Nie ma boosta w zegarach w A4. A olej Ci się nagrzał do odpowiedniej temperatury?
Opublikowano 17 Lutego 20179 l Autor Dnia 15.02.2017 o 20:46, Joel52 napisał: Mogę prosić Cię o pomoc gdzie mam szukać? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zawartość dodana 9 minutes later Zmieniałem w tym miejscu masz pare tematów nizej Zawartość dodana 0 minutes later 20 minut temu, inhosik napisał: W swoim b8 2008 CAGB uaktywnilem laptimer. Nie pokazuje mi temperatury oleju ani boost. W czym tkwi problem? Zauważyłem jeszcze na yt na poniższym filmiku że gość uaktywnil jeszcze jakąś zieloną ikone w fis i ma pasek zielony że soalaniem chwilowym, jak to uaktywnić? https://youtu.be/1MMQYwyRKeE ta opcja jest w licznikach model 2010
Opublikowano 17 Lutego 20179 l czyli jakbym zamontował licznik 2010 lub polift to temp oleju będę miał?
Opublikowano 17 Lutego 20179 l Autor 13 minut temu, inhosik napisał: czyli jakbym zamontował licznik 2010 lub polift to temp oleju będę miał? tak bedziesz miał te opcje
Opublikowano 17 Lutego 20179 l 56 minut temu, wrclaguna napisał: tak bedziesz miał te opcje Opcji boost raczej nie bedzie.... ????
Opublikowano 18 Lutego 20179 l 22 godziny temu, inhosik napisał: gość uaktywnil jeszcze jakąś zieloną ikone w fis i ma pasek zielony że soalaniem chwilowym, jak to uaktywnić? ten zielony pasek pokazuje tylko ile paliwa w l/h zuzywa klimatyzacja. u mnie jest takie wskazanie
Opublikowano 18 Lutego 20179 l Najważniejszą wartość jaką chciałem uaktywnić to temp oleju no ale nie opłaca sie wymieniac licznika tylko dla jednego parametru