Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zobacz urządzenie jak zrobic w nim głosniej?

Bezprzewodowy-adapter-audio-bluetooth-BASEUS-CABA01-01-z-boku.jpg

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie pogłaśniasz w tym urządzeniu tylko pogłaśniasz urządzenie nadajnik (pewnie telefon). 

Opublikowano

własnie wróciłem z samochodu i jest tak jak mowię telefon na full a róznica między głosnoscią radia a wyjscia aux jest z 50procent i jak pisałem jak przełączam źródła z aux na radio czy cd ryczy na full

jak odrotnie przełączam aux jest za cicho.

Opublikowano

Więc wina leży po stronie tego urządzenia, które parujesz z telefonem. Podłącz telefon kablem 3,5mm do wejścia na słuchawki a drugą stronę kabla do wejścia aux. Chyba że masz srajfona to nie podłączysz tak, bo nie ma wejścia 3,5mm.

Opublikowano

To juz któres urzadzenie z kolei i zawsze to samo moje pytanie brzmi czy można zrobić głośniej  czulej samo wyjscie aux

Opublikowano

Opublikowano

Wie ktoś może jak wyłączyć diagnozę przeciwmgielnych tylnych ?

Opublikowano
W dniu 27.01.2022 o 09:00, Kemese napisał:

To juz któres urzadzenie z kolei i zawsze to samo moje pytanie brzmi czy można zrobić głośniej  czulej samo wyjscie aux

Dociśnij aux przypuszczam, że cały nie wszedł. Mam taki adapter i fajnie sie sprawuje.

Opublikowano
13 godzin temu, daro87 napisał:

Wie ktoś może jak wyłączyć diagnozę przeciwmgielnych tylnych ?

VCDS, centralny zespół elektryczny, kodowanie, pomocnik kodowania, bajt 18, bit 3

Opublikowano

Niestety jest to opcja dla pojazdów specjalnych wywala taki też błąd. Podobno kanał  200 i  201 należy  zmienić tylko na jaką  wartość ? Dodam że  lampy zostały założone neon . Oprócz  tego wszystko jest ok20220130_141149.thumb.jpg.ab75859e0228fe65273ce86e347eb45b.jpg20220130_140625.thumb.jpg.1dacad47e21e2e84ebbb144723898c0d.jpg

Edytowane przez daro87

Opublikowano
20 godzin temu, daro87 napisał:

Niestety jest to opcja dla pojazdów specjalnych wywala taki też błąd. Podobno kanał  200 i  201 należy  zmienić tylko na jaką  wartość ? Dodam że  lampy zostały założone neon . Oprócz  tego wszystko jest ok20220130_141149.thumb.jpg.ab75859e0228fe65273ce86e347eb45b.jpg20220130_140625.thumb.jpg.1dacad47e21e2e84ebbb144723898c0d.jpg

ok, w takim razie, 46 modul komfortu, security access 16017, adaptacja, kanał 191, od wartości którą masz odejmij 96

Opublikowano
9 godzin temu, dlugiacm napisał:

ok, w takim razie, 46 modul komfortu, security access 16017, adaptacja, kanał 191, od wartości którą masz odejmij 96

Po tej zmianie komunikat znika ale na vcds nadal jest i do tego przeciwmgielne po kilku sekundach same się wyłączają . . .

Opublikowano
58 minut temu, daro87 napisał:

Po tej zmianie komunikat znika ale na vcds nadal jest i do tego przeciwmgielne po kilku sekundach same się wyłączają . . .

w vcds błąd będzie, kanały 191, 192 służą tylko do błędów na fisie, nic nie powinno się stać z czasem świecenia lampek przeciwmgielnych, spróbuj z kanałami 200, 201, zapamiętaj obecne wartości i wpisz wartości '0', jak to nie pomoże przywróć z powrotem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

Mam pytanko, czy za pomocą vcds można zmienić język ( na język polski ) w fisie na wyświetlaczu przy zegarach ? Posiadam w mmi pl. Audi B8 2012 lift

Znalazłem na forum kodowanie powinno się udać ?

0F35457D-3E0C-4979-8CCE-CC530839F33D.png

Edytowane przez Koozly1
Zmiany

Opublikowano

Zestaw wskaźników 17 -> Adaptacja 10 -> kanał 73 -> nowa wartość 7 -> testuj -> zapisz

Opublikowano

Super dzięki działa . Elegancka robota 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do bardziej obeznanych.  Przekodowałem opcje Leaving home. Fabrycznie było zakodowane, że przy otwarciu z pilota świeciły przeciwmgielne, zmieniłem na światła mijania. Zarówno w poprzedniej opcji, jak i obecnej światła świecą cały czas, a wolałbym, by można było ustawić to czasowo, lub by gasły po otwarciu drzwi, lub po włążeniu klucza w slot. Czy jest w ogóle taka możliwość ??? Uzupełniajac, funkcja działa tylko w pozycji przełącznika świateł ustawionego na Auto.

Edytowane przez Zbyszek M

Opublikowano
W dniu 14.03.2022 o 20:37, Zbyszek M napisał:

Mam pytanie do bardziej obeznanych.  Przekodowałem opcje Leaving home. Fabrycznie było zakodowane, że przy otwarciu z pilota świeciły przeciwmgielne, zmieniłem na światła mijania. Zarówno w poprzedniej opcji, jak i obecnej światła świecą cały czas, a wolałbym, by można było ustawić to czasowo, lub by gasły po otwarciu drzwi, lub po włążeniu klucza w slot. Czy jest w ogóle taka możliwość ??? Uzupełniajac, funkcja działa tylko w pozycji przełącznika świateł ustawionego na Auto.

MODUŁ 09 - Centralna elektryka

[10] - Adaptacje

Masz coming/leaving home time.

Maksymalnie jest chyba 60 sekund. Fabrycznie ustawione na 30 sekund, więc dziwne że u Ciebie świeci cały czas.

Jak masz MMI to też możesz ustawiać sobie czas świecenia.

Świecą Ci postojówki/ledy razem ze światłami mijania?

Ja szukam sposobu żeby włączyć coming/leaving home tylko poprzez przeciwmgielne.

Obecnie świecą mi przeciwmgielne i ledy z postojówek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.03.2022 o 10:49, Fikass napisał:

MODUŁ 09 - Centralna elektryka

[10] - Adaptacje

Masz coming/leaving home time.

Maksymalnie jest chyba 60 sekund. Fabrycznie ustawione na 30 sekund, więc dziwne że u Ciebie świeci cały czas.

Jak masz MMI to też możesz ustawiać sobie czas świecenia.

Świecą Ci postojówki/ledy razem ze światłami mijania?

Ja szukam sposobu żeby włączyć coming/leaving home tylko poprzez przeciwmgielne.

Obecnie świecą mi przeciwmgielne i ledy z postojówek.

Mam opcje w MMI coaming i leaving, obie pozycje są ustawione na ON, jest również czasowe ustawienie, ale tak, jakby nie działało. Jeżeli chodzi o swiatła,  nie świecą razem.

Opublikowano

Dałeś wyłącznik świateł w pozycji "Auto"?