damek92 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Konkretnie próbowałem zmienić: - ostrzeżenie o niezapiętych pasach, - początkowe ostrzeżenie od razu po włączeniu zapłonu (5 krotny sygnał, żeby odpalać auto z wciśniętym hamulcem) - światła przeciwmgielne jako doświetlanie zakrętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Napisz jakie kodowania zastosowałes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek92 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Ostrzeżenie o nie zapiętych pasach [17 - Instruments] [Coding - 07] [Long Coding Helper] Z listy wybieram: Seatbelt Warning inactive Światła przeciwmgielne jako doświetlanie zakrętów [09- Cent Elect.] [Coding - 07] [Long Coding Helper] Byte 4 Bit 0 z 0 na 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooga Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Czesc, mial ktos taki problem po tym kodowaniu, ze obraz wlacza sie na 0,5s i znika? Moze cos jeszcze trzeba dokodowac? U mnie w bit 4 jest 01 i zmiana na 11 kiedy zaznaczam opcje obrazu, poniewaz mam hak. Optyczny tylny parking dla samochodów bez czujników z przodu [10 - Parker / Steer Assist] [16 - Security Access - 71679] zrób to [07 - Kodowanie] Bajt 0 - Bit 4 zmień 0 na 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 2 godziny temu, Kooga napisał: Czesc, mial ktos taki problem po tym kodowaniu, ze obraz wlacza sie na 0,5s i znika? Moze cos jeszcze trzeba dokodowac? U mnie w bit 4 jest 01 i zmiana na 11 kiedy zaznaczam opcje obrazu, poniewaz mam hak. Optyczny tylny parking dla samochodów bez czujników z przodu [10 - Parker / Steer Assist] [16 - Security Access - 71679] zrób to [07 - Kodowanie] Bajt 0 - Bit 4 zmień 0 na 1 Wrzuć pełny autoscan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 3 godziny temu, Kooga napisał: Czesc, mial ktos taki problem po tym kodowaniu, ze obraz wlacza sie na 0,5s i znika? Moze cos jeszcze trzeba dokodowac? U mnie w bit 4 jest 01 i zmiana na 11 kiedy zaznaczam opcje obrazu, poniewaz mam hak. Optyczny tylny parking dla samochodów bez czujników z przodu [10 - Parker / Steer Assist] [16 - Security Access - 71679] zrób to [07 - Kodowanie] Bajt 0 - Bit 4 zmień 0 na 1 Wymień nie działający czujnik na sprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooga Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 1 godzinę temu, H4mm3R napisał: Wymień nie działający czujnik na sprawny. 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Wrzuć pełny autoscan. Ja chcialem sobie te kodowanie dorzucic, wczesniej tego nie mialem, ale po zakodowaniu obraz pojawia sie na 0,5 i znika, zadnych problemow z czujnikami nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 22 minuty temu, Kooga napisał: Ja chcialem sobie te kodowanie dorzucic, wczesniej tego nie mialem, ale po zakodowaniu obraz pojawia sie na 0,5 i znika, zadnych problemow z czujnikami nie mam Znika bo masz jakiś błąd w PDC. Sprawdź kody błędów w 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooga Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 20 godzin temu, H4mm3R napisał: Znika bo masz jakiś błąd w PDC. Sprawdź kody błędów w 10 Tak jak mowilem, nie mam zadnych bledow Adres 10: Asyst.park./kierow. (J446) Plik etykiet:. 8K0-919-475.clb Oznaczenie elementu SW: 8K0 919 475 B HW: 8K0 919 475 Komponent: PARKHILFE 4K H06 0010 Weryfikacja: 11001001 Numer seryjny: 75330815903356 Kodowanie: 010003 Kod serwisu: WSC 06335 000 00000 VCID: 387F9DE78B538246F2-806C Nie znaleziono błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Jedyne co mi przychodzi na myśl to flash sterownika do nowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek26 Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 W dniu 11.07.2022 o 13:29, Kooga napisał: Czesc, mial ktos taki problem po tym kodowaniu, ze obraz wlacza sie na 0,5s i znika? Moze cos jeszcze trzeba dokodowac? U mnie w bit 4 jest 01 i zmiana na 11 kiedy zaznaczam opcje obrazu, poniewaz mam hak. Optyczny tylny parking dla samochodów bez czujników z przodu [10 - Parker / Steer Assist] [16 - Security Access - 71679] zrób to [07 - Kodowanie] Bajt 0 - Bit 4 zmień 0 na 1 Ja tez mam hak fabryczny ale nie mogę w ogóle aktywować tej funkcji, po zaznaczeniu ptaszka, i po zaakceptowaniu pojawia sie komunikat ze jest błedne kodowanie i sterownik nie przyjmuje go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fikass Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Znalazłem na necie takie zdjęcie. Poziom oleju na FISie. Znacie może kodowanie na to? Mam w aucie kolorowy fis i mmi 3G Basic. Na mmi jest poziom oleju, jednak na FISie nie mogę go znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Nic nie musisz kodować. Po otwarciu i zamknięciu maski pokazuje poziom oleju automatycznie.Wszystko pisze w instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamkoc Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Witam, mam pytanie czy w A4 B8 2013 rok można podłączyć kamerę cofania do MMI 3g Basic, nie mając PDC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Godzinę temu, Adamkoc napisał: Witam, mam pytanie czy w A4 B8 2013 rok można podłączyć kamerę cofania do MMI 3g Basic, nie mając PDC? Kamera działa niezależnie od posiadanego lub nieposiadanego pdc. Tu jest dział kodowań a nie doposażania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Jakie jest kodowanie na usunięcie „termin serwisu” ? Oleju umiem w mmi a w vcds termin przeglądu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 9 minut temu, Koozly1 napisał: Jakie jest kodowanie na usunięcie „termin serwisu” ? Oleju umiem w mmi a w vcds termin przeglądu ? Wystarczy poszukać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Hejo, Ktoś może robił interior ambient light pod MMI 3G+ ? Zrobiłem adaptację zielonego menu, potem odpaliłem wyswietlanie na MMi zmiana wartości z 0 na 5 w Zielonym menu i kodowanie przez VCDS na ambient light installed. Wchodząc w ustawienia z poziomu MMI jest napis ale szary... Dodatkowo zrobiłem stan naladowania przez zielone menu ale tego wcale nie pokazjue w 3g+ ... Ktoś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 W poliftach stan naładowania akumulatora nie działa. W zielonym menu w 5F ustaw Interior light na wartość 1 oraz na can komfort 1/9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Dzieki za podpowiedź jutro sobie sprawdzę. A Can komfort to o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi