M@rk Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam mam pytanko czy jak uzywam teraz oleju polsyntetycznego, czy przy kolejnej wyminie oleju moge wlac sobie syntetyczny bo podobo moze to zaszkodzic silnikowi. A pytam sie dlatego poniewaz slychac mi cykanie w aucie i napewno sa to popychacze i doszly mnie slychy ze jak wleje lepszy olej np. syntetyczny to moze to pomoc i wtedy moze ale nie musi cykanie przestanie byc odczuwalne dla mojego ucha
sisi1977 Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 ja nie wiedziałem jaki mam olej jak kupiłem samoch.wiec wlałem mobil mineralny15/40,tak dla bezpieczenstwa zeby nic nie wypłukało :mrgreen:silnik ma 220tyś wiec nie chciałem ryzykować.
wit.s Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Może zaszkodzić. U mnie były po syntetyku wycieki. Wlej to co zaleca producent i nie kombinuj nadmiernie. Pogrzeb po forum - z tego co pamiętam, w tym temacie było już sporo powiedziane. Że jeszcze uzupełnię, bo jedna rzecz zauważyłem. Benzyniaki-full syntetyk (też polecam Mobila). Przy dizlach - jak powiedziałem, trzymałbym się tego co rekomenduje producent. U mnie po zmiania z syntetyku na pół - skończyły się wycieki.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 u siebie mam syntetyk i taki polecam. Mobil 1
M@rk Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 no walsnie a la jak kupilem autko to nie wiedzialem jaki jestem tam olej i wlalem pol syntetyk i chyba przez to zaczely mi sie odzywac popychacze i troszeczke zauluje ze nie zaryrykowalem i odrazu nie wlalem syntetyka.
dark79 Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 no walsnie a la jak kupilem autko to nie wiedzialem jaki jestem tam olej i wlalem pol syntetyk i chyba przez to zaczely mi sie odzywac popychacze i troszeczke zauluje ze nie zaryrykowalem i odrazu nie wlalem syntetyka. a moze ty miałes mineralny a nie syntetyk ze ci się popychacze odezwały po zmianie oleju na połsyntetyk
Rekomendowane odpowiedzi