raflik31 Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 17669 B5 AJM] Valve for Pump-Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction do tego dochodzi 18265 w asb i absie co pare kilometrów zapalają sie kontrolki abs i esp i auto zle przezuca biegi{szarpie} po wyłaczeniu i zapaleniu problem ustaje az po paru nastepnych kilometrach znowu to samo. czy ktos moze mi pomóc?? od czego mam zacząc pozdrawiam!!
spanky Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 zrob logi na jalowym z 023 [rozgrzany motor] 18265 to zgłoszenie usterki ze sterownika silnika... ECU informuje sterownik skrzyni ze jest blad stad skrzynia przechodzi w tryb awaryjny.... a wszystko zwiazane jest z pierwszym bledem ... [prawdopodobne pompka zdechla]
raflik31 Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Opublikowano 17 Maja 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7e55d3095993503.html witam wstawiłem to o co prosiłes. czekam na sugestie. POZDRAWIAM
szogun0 Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 A ja sądzę, że trzeba wymienić wiązkę elektryczną do pompek.
raflik31 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Opublikowano 26 Listopada 2008 witam ponownie. nie dała mi spokoju ta wiązka wiec odkreciłem dekiel: wiązka wydaje sie byc ok co prawda na oko ale zauważyłem cos dziwnego a mianowicie: na 2,3,4 cylindrze mam pompki z ori znaczkiem audi o numerach 00-12-15 BTD 33127 DE a na 1 cylindrze taki 06-07-04 31751 FR zakładając ze 1 cyl jest tu od chłodnicy!?? nie wiem czemu ale przeczuwam w tym cos nie tak. POZDRO!![br]Dopisany: 17 Maj 2008, 18:17_________________________________________________witam ponownie!!!! jako ze nikt nic konkretnego nie doradził pisze ponownie: problem narasta!!! a mianowicie wymieniona wiązka do pompek tak jak sugerował kolega SZOGUN i jeszcze paru mechaników niestety bez rezultatu teraz co kawałek oswiecają mi sie te kontrolki i praktycznie nie mozna jechac. kiedys wyskakiwa jedynie błąd 17669 czyli 1 cylindra teraz wyskakują jeszcze 17672 17675 17678 ale nie zawsze wszystkie na raz np: po skasowaniu i jednym oswieceniem sie kontrolek mam błedy trzech pompek albo dwóch po kilkakrotnym oświeceniu sie kontrolek mam już wszystkie cztery Prosze o jakąs pomoc POZDRAWIAM Raflik[br]Dopisany: 04 Październik 2008, 13:10_________________________________________________hej!! chciałbym jeszcze dodac ze kanał 013 wygląda mniej wiecej tak: -80 60 -58 78 natomiast na 023 jest na biegu jalowym gdzies po 60 natomiast po dodaniu gazum zaraz wszedzie wskakuje 127 pozdrawiam [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 17:06_________________________________________________witam!! Jako ze bardzo mało konkretów w moim temacie jest na forum musiałem naprawic auto metodą tzw prób i błedów a mianowicie : jako ze wymiana wiązki nie pomogła, przełozenie pompowtrysku na inny cylinder tez nie pomogo a tylko pogorszyło sprawe bo potem miałem juz błedy wszystkich pompek sprawdzałem miernikiem wszystkie kable i wszystko ok sprawe rozwiązała wymiana kompletu pompowtrysków załatwionych od znajomego mechanika z jednego silnika z małymprzebiegiem. mam jeszcze małe pytanko : były to pompki o nr AL mechanik twierdzi ze mogą byc a co Wy myslcie??? auto chodzi elegancko, dostało kopa itp. dziekuje i pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi