Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6 AWX] Moja Czarna Bestia - 18", Skóra, Xenon... Bixy z led RS6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile dni śniegu mamy w roku? [emoji6] mimo wszystko wolę szybsze auto w tych pozostałych 11 miesiącach[emoji14]

Rezaj Q lub mijaj się z Krystianem na B6stki - on ma teraz z Q

Wysłane z Galaxy S7

To fakt, ze malo bywa takich dni, ale wtedy to zawsze cos, ta chec poprobowania sie i doskonalenia umiejetnosci w poslizgu :D

Jakby trzeba Q wyrezać to możemy z kolegą silnik zrobić. Ostatnio zrobili my 2 auta w 2 dni. I wszystko hula :banan:

Nie dawno ktos mi "sprzatnal" z przed nosa anglika w es lajnach avf z Q za 4 tysie. :( a juz byl napał ...

Cena nie zła, można brać bez zastanowienia.

Nie zla? Tosz to rewelacja byla ! Silnik, zderzaki sprzedaje i jestem na zero, a nawet na plusie ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

B6 dostała mały zastrzyk mocy, obecnie ma 309 KM 522 Nm. Więcej informacji o modyfikacjach, fotki, filmiki w tym temacie:  

Wpadła też dokładka z Cupry. Oraz lakier został potraktowany glinką oraz clenerem Zymola HDC i woskiem Zymol Titanium 

TxdxzRS.jpg

r5j5PxI.jpg

gWbh9h5.jpg

2OZoA59.jpg

dTv7nq0.jpg

AG3j7mV.jpg

Edytowane przez Blachu

Opublikowano

Lata teraz? :)
Koni wiecej, a moment mniejszy? Przez to slizgajace sprzeglo ?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

W poprzednim poście wstawiłem link do tematu gdzie obszerniej opisałem modyfikacje pod maską wraz z fotkami i clipem, ale coś mało widoczny jest i chyba przeoczyłeś :kwasny: Wkleję go w inny sposób:  https://a4-klub.pl/topic/274130-awx-309-km-522-nm-by-juby_p/?page=4

Wcześniej było 225 KM 474 Nm, więc jest trochę lepiej teraz :decayed: 100-200 km/h osiąga obecnie o ok 8s szybciej niż na poprzednim setupie, a vmax to 260km/h - więc trochę odpycha się ;)

Opublikowano

Chodzilo mi, ze momentu mniej niz u mnie niby :wink:

Jakie EGT miales przy tych 260? Kopci bardzo? :naughty:

Opublikowano

Chodzilo mi, ze momentu mniej niz u mnie niby :wink:

Jakie EGT miales przy tych 260? Kopci bardzo? :naughty:

Opublikowano

O ja pier...... zes pojechał z tymi kucami [emoji106]pozazdrościć
Tez interesuje mnie EGT przy tak mocnym setupie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Tak, momentu tylko tyle ze względu na sprzęgło awx, które i tak potrafi się uślizgnąć. EGT przy tych 260 było prawie 1100 st, więc bez tragedii. Poziom zadymienia jest akceptowalny kak na tą moc. W sumie patrząc na niektóre 1.9 tdi z podobną mocą to dymu jest niewiele [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli EGT juz takie na granicy raczej :wink: "szkoda" ze auto jest czarne - na jasnym lepiej bysmy widzieli ten akceptowalny poziom zabatorzenia :naughty:

Opublikowano

Auto i jedzie , i wygląda . Graty  .:)

Zrób pomiary na race logic 100 - 200 to bedziemy mieli jakiś pogląd. 0 -100 za bardzo obciąży napędy.

Opublikowano
  • Autor

EGT nie jest niskie, ale prędkość też była spora i 5000 rpm [emoji14] z tego co pamiętam to w ex B6 Krystiana 1100st było przy 200 km/h i skrzyni HCK. Mimo prawie 20 KM więcej to dymu jest mniej. Chyba zasługa turbo, portingu i innego kolektora wydechowego...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Czy mógłbyś dać namiar na kolegę daniels od licznika ?  Może byść na priv. Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Jakiś czas temu wpadł swap skrzyni na HCK, komplet sprzęgła z dwumasem (docisk lekko wzmocniony, a tarcza sprzęgła obita kevlarem przez firmę Makland). Oraz nowe opony zimowe Nokian WR A4 215/50/17.

Kilka fotek na setupie zimowym z wyjazdu w góry [emoji6]88d03c3950dd4b5eaa7bbc0cf13d8f0e.jpg4635ce6117a5a1769f1b5bf95c88c6ce.jpg046e72620e3554a17bc7a49e0c09b86b.jpgab9012fb14085e676f22dec99ac2a311.jpg4f6e2550412a129f3da7a3b4dbf44285.jpg33012b7d132aad7fb52268a26ecef83c.jpg53bf087056db8b524413e83dc8d317b1.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brakowało quattro?

Opublikowano

Piękna sztuka po modach :hi:

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo, że z Quattro w takich warunkach moznaby poszaleć, ale przy FWD i tych oponach zimowych nie było ani razu sytuacji krytycznej [emoji14]

A tak obecnie odpycha się B6 na skrzyni HCK. Korekty softu jeszcze nie było.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:o masakra ale rakieta. Gratki modów :kox:

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Witam wszystkich :hi:Długo mnie nie było w tym temacie, a działo się sporo... Przez ten czas były głównie naprawy i wymiany eksploatacyjne, których już nie będę przytaczał, bo to nie już istotne. Z rzeczy wartszych uwagi to w lipcu 2019r w końcu udało się wystroić finalnie B6 (ostateczny wynik poniżej oczekiwań - winne były pompowtryski, które miały wydatek paliwowy sporo mniejszy niż zapewnienia sprzedawcy... :angry:) , dwa programy:

received_482927985775117.png

Ale teraz do rzeczy...

B6 "RIP" :sorry::doh::whistling::cry:

W sierpniu 2019r, po 8 latach wspólnej przygody auto zmieniło właściciela... Obecnie wygląda i jeździ zupełnie inaczej - jak zwykła, najzwyklejsza seria z podstawowym wyposażeniem... 

Edytowane przez Blachu

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Chyba najlepsza b6 jaką widziałem , widać kawał serca , dużo pracy i kupę kasy włożone w auto , wielka szkoda że sprzedałeś , a kolejne właściciel który przywrócił je do serii powinien się w piekle smażyć :/ Pewnie dalej poszło w świat i komuś bardziej się opłacało graty oddzielnie posprzedawać ?