bobikos Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 w B6 i B7 sprężarka nie jest na elektromagnesie lecz sterowana za pomocą zaworu, w związku z tym zawsze się kręci. Oczywiście na ECON nie jest obciążona i jeśli ma trochę oleju nie zatrze się. Najlepiej jednak zdjąć pasek lub napełnić układ.
piotrsob1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 W B6 i B7 jazda z nieszczelnym i opróżnionym uładem klimy prędzej czy później skończy się zatarciem kompresora, ponieważ jego napęd nie jest odłączany.
dziadek Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 W B6 i B7 jazda z nieszczelnym i opróżnionym uładem klimy prędzej czy później skończy się zatarciem kompresora, ponieważ jego napęd nie jest odłączany. no dobra to po co jest sprzęgiełko
danielom Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Przecież coś musi być, bo nie wierze, że klima ciagle chodzi czy włączona na econ czy nie.
bobikos Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Sprężarka sterowna jest za pomocą zaworu, sprzęgło jest zabezpieczeniem i tłumikiem. W alternatorze też masz sprzęgiełko.
Kriss1322 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 czy ktoś dysponuje fotką gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik? zdjąłem lampę i dalej nie wiem gdzie on jest :/
bobikos Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 jak zdejmiesz lewą lampę (tą od kierowcy) to na boku chłodnicy będzie widoczny czujnik z wtyczką 3 pinową. Tego nie da się nie zauważyć Audi A4 B6 (2002-200?) Fix for Airconditioning stuck on ECON mode (Replace High-Pressure Sensor/Thrust sensor G65) | Woody Hayday | Blog
Kriss1322 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 jak zdejmiesz lewą lampę (tą od kierowcy) to na boku chłodnicy będzie widoczny czujnik z wtyczką 3 pinową. Tego nie da się nie zauważyćAudi A4 B6 (2002-200?) Fix for Airconditioning stuck on ECON mode (Replace High-Pressure Sensor/Thrust sensor G65) | Woody Hayday | Blog hah no to już wiem czemu jej nie zauważyłem ktoś mnie wprowadził w błąd że jest od strony pasażera
maxus24 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 witam podlaczylem dzis vaga i w vagcom mi pokazuje 6 barow na zalaczonej klimie a na wylaczonej 4 bary,czy cos jest nie tak ?
miszap1981 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Podpinam się do tematu. Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
Rekomendowane odpowiedzi