Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja i identyfikacji turbosprężarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bo "Melett" nie jest producentem turbosprezarek i tyle w temacie

Opublikowano
jak chcesz to moge miec K03S po regeneracji

po wiele mial bys taka k03S?

moja zaczyna puszczac olej i cos trzeba zrobic,

tyle ze na razie czekam az swagier ogarnie remap w audi,

klepie jedna za druga honde ale do audi nawet jeszcze nie zerknal

Opublikowano
  • Autor

"Turbosprężarka o numerze 058145703K wg katalogów nie zamienia się na turbosprężarkę 058145703N" - cytat z maila firmy która zajmuje się regeneracją turbosprężarek.

Cholerny ANB, to tych silników nie mają turbosprężarek aby dostać zregenerowaną przed wysłaniem starej do regeneracji.

Opublikowano

:facepalm:

przeciez tam jest wszystko takie samo

Opublikowano
  • Autor

Chcąc ostatecznie wyjaśnić sprawę napisałem e-mail do kilku autoryzowanych serwisów VW/Audi. Spodziewałem się, że odpowiedzi będą ze sobą zgodne, a jednak nie ...

Odpowiedź 1

Pasują turbosprężarki o numerach 058145703K , 058145703J lub 058145703N

Cena: 3470zł + zwrot starej

Odpowiedź 2

Pasują turbosprężarki o numerach 058145703K , 058145703J lub 058145703N przy czym zaznaczyli, że ostania jest najnowsza

Cena: 5887zł

Odpowiedź 3

Cytuję "Na podstawie katalogu oryginalnych części numer turbosprężarki do A4 '99 z silnikiem ANB pasuje tyko część o numerze 058145703N ... (opcjonalnie 058145703NX) - austausch ..."

Cena: 5887,28zł "N" i 3469,47 "NX"

Odpowiedź 4

Cytuję "Taka turbina pasuje tylko do tego silnika , zmieniły się tylko literki na końcu , teraz aktualną literką jest N ..."

Cena: 3642,95 zł + zwrot starej

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. podepnę się trochę pod temat. mam w swoim Audi silnik ANB 1,8 T 110kW, turbo ma numer 058145703J. mam pytanie czy może ktoś rozbierał turbosprężarkę, nie wiem jak wyjąć oś turbiny z obudowy.

Opublikowano

po co Ci to ?

oddaj tam gdzie sie z nią odpowiednio obejdą

Opublikowano
Witam. podepnę się trochę pod temat. mam w swoim Audi silnik ANB 1,8 T 110kW, turbo ma numer 058145703J. mam pytanie czy może ktoś rozbierał turbosprężarkę, nie wiem jak wyjąć oś turbiny z obudowy.

jak ja sam rozbierzesz i złozysz a później włożysz do samochodu to się z nią od razu pożegnaj.

Opublikowano

po 1 z ciekawosci, a po 2 to jesli cos mozna zrobic samemu to czemu polegac na mechanikach? wiele razy mialem sytuacje ze oddawalem samochod z 1 defektem a odbieralem z kilkoma wiecej :/

---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 21:24 ----------

jak ja sam rozbierzesz i złozysz a później włożysz do samochodu to się z nią od razu pożegnaj.

a to dlaczego?

ogolnie musze oddac ja do regeneracji, ale przed tym chcialem zajrzec do srodka. i tak czy siak dostaje w zamina inna

Opublikowano
po 1 z ciekawosci, a po 2 to jesli cos mozna zrobic samemu to czemu polegac na mechanikach? wiele razy mialem sytuacje ze oddawalem samochod z 1 defektem a odbieralem z kilkoma wiecej :/

Choćby dlatego że bez specjalistycznego urządzenia do wyważania jej sam nie wyważysz. Wirnik obraca się z prędkością kilku tys obr na minutę a tam róznica w wyważeniu w setnych grama już jest zabójcza dla niego.

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:30 ----------

jak chcesz naprawiac inne podzespoły prosze bardzo ale tego w domu nie zrobisz

Opublikowano

wiem ze trzeba to wywazyc, ale jesli zamontowane jest dokladnie tak jak bylo wczesniej ?

Opublikowano
wiem ze trzeba to wywazyc, ale jesli zamontowane jest dokladnie tak jak bylo wczesniej ?

nie znam się na tym a tylko tyle co czytałem że to loteria i mało prawdopodobne że uda się złożyć i będzie dzialało.

Opublikowano

Witam. Padło mi turbo w aucie i chciałbym je zregenerować. I tu pytanie kieruje do chłopaków z lublina. Gdzie w Lublinie znajdę dobry zakład który wykona taką usługę. I jest druga sprawa, a mianowicie mechanik dał mi myśl, żeby włożyć do mojego auta turbo od 130 KM, podobno pasuje bez żadnych problemów a i cena nie jest zbyt różniąca, a przybędzie trochę koni. Co o tym sądzicie ? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi i proszę o info odnośnie zakładów regenerujących w Lublinie. Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam. Padło mi turbo w aucie i chciałbym je zregenerować. I tu pytanie kieruje do chłopaków z lublina. Gdzie w Lublinie znajdę dobry zakład który wykona taką usługę. I jest druga sprawa, a mianowicie mechanik dał mi myśl, żeby włożyć do mojego auta turbo od 130 KM, podobno pasuje bez żadnych problemów a i cena nie jest zbyt różniąca, a przybędzie trochę koni. Co o tym sądzicie ? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi i proszę o info odnośnie zakładów regenerujących w Lublinie. Pozdrawiam.

firme podał Ci devastation a mocy nie będzie więcej chyba że program zrobisz.

Opublikowano

Właśnie dzisiaj dowiedziałem się że będę musiał jeszcze zrobić program a to będzie dodatkowy i to spory koszt. W takim wypadku zregeneruje starą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne się pod temat. Jaki jest numer turbo K03 (montowanego w BFB), K03s i K04-015? Moja K03 jest do regeneracji i chciałbym wycewnić sobie opcję zwrot starej K03 - dostaję nową (regenerowaną) K03s lub K04. Dzwoniłem do Ream-Poland ale do takich wycen potrzebują numeru części. Z góry dzięki.