lucas9393 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Witam mam problem z tylną wycieraczką. Więc gdy kupiłem auto to wycieraczka nie chodziła. Rozebrałem silniczek i niebyło tam już szczotek. No więc wymieniłem je. No i właśnie wystąpił problem wycieraczka po przekręceniu zapłonu cały czas chodzi. Zajechałem do mechanika a on stwierdził że to jest wina manetki ale chyba jakoś on słabo się zna. Dziś wymieniłem manetkę i dalej to samo więc już niewiem co może być. Czy to wina silniczka czy jakiegoś przekaźnika?. Proszę o pomoc.
pavol1986 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 kolego najprawdopodoniej podlega układ scalony w silniku bo miałeś zapewne wyciek z spryskiwacza szyby tylnej. Przerabialem temat u siebie. Ja przerobiłem silnik że pracował na jedno prysniecie i się zatrzymywał.
lucas9393 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Opublikowano 5 Lipca 2012 O coś nowego. A mógłbyś troszkę przybliżyć jak przerobić taki silniczek? Bo ogólnie to one dosyć drogie są. Ale i tak do końca tego nie rozumiem dlaczego on cały czas chodzi czy to manetka nie powinna odcinać prądu?
tomaszstn Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 U Was nie ma najmniejszego problemu, od 1997 można założyć zamiennik z Boscha za 200zł. Zakładasz nówkę i zapominasz o problemie. Ja niestety musiałem się pożegnać z kwotą prawie 500zł
Dev Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Tomcio zapodaj jakies szersze dane, bo u mnie tez sie zes...rało.....
tomaszstn Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Coś takiego: AUDI A4 AVANT SILNIK WYCIERACZKI TYŁ BOSCH SKLEP (2434211225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylko poszukaj swoje numeru OE ---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ---------- SILNIK WYCIERACZKI TYŁ AUDI A3 A4 A6 BOSCH KRAKÓW (2445727416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 18:59 ---------- Poprzedni post napisany at 18:58 ---------- Tylko nie pasuje na 100% do roczników 96 i początek 97
lucas9393 Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Opublikowano 7 Lipca 2012 A nie wiecie nieda się jakoś przerobić tego silniczka . a może naprawa będzie tańsza. Bo to chodzi o ta płytkę a silniczek przecież mam dobry.
tomaszstn Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zestaw naprawczy kosztuje 180zł, wybór należy do Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi