Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Przysłali mi nowe radio i po wymianie wszystko zadziałało.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

---------- Post dopisany 30-09-2013 at 15:40 ---------- Poprzedni post napisany 21-09-2013 at 07:31 ----------

Oficjalny koniec prac nad 3g Plus:decayed:

20130930_142657_zps00696bdc.jpg

Chłopaki z VNS Media (Naviservice.com.pl - okablowania do systemów nawigacji satelitarnej) z Józefowa pod Warszawą wszystko doprowadzili do stanu prawie fabrycznego i teraz zostaje jeździć i cieszyć się całym zestawem.

Polecam bo są profesjonalni i naprawdę było miło popatrzeć jak pracują. Ceny przystępne.

Opublikowano

Jakoś tu jeszcze nie zaglądałem wcześniej a jest na co popatrzeć. :good::kox:

Opublikowano

Ja z kolei wczoraj lyknalem cały temat na dwa ładowania telefonu ^^

Miło czytać i widzieć jaka pasja i dbałość o A4 drzemie w coniektorych! Gratuluje!

Mialem kiedyś A4 B5 1.8TQ w avancie, niestety jak po wymianie silnika wyzionela ducha skrzynia biegów

Byłem zmuszony sprzedać :( teraz jeżdzę juz ponad polmilionowym passacikiem i do przedwczoraj

byłem przekonany iż następnym Audi bedzie a4 b8 2.0 Tfsi quattro. Teraz poważnie bede sie zastanawiał nad w/w jednostka :) stad moje pytanie do właściciela (tudzież właścicieli)z jaka składka ubezpieczeniowa AC, ewentualnie akcyzy (gdyz bede z DE sprowadzał, lub tutaj zarejestruje gdyz pracuje w orkiestrze w Niemczech) trzeba sie liczyć. Mam wszystkie procenty zniżek. To tak na marginesie :) bede dzwieczny za odpowiedzi.

Tymczasem pozdrawiam serdecznie z Bydgoszczy obecnie i mam nadzieje iż czas pozwoli bym mógł tutaj zaglądać, dzielić sie spostrzezeniami i gdy bedzie bliżej zakupu wymarzonej A4 podpytywac Państwa.

Pozdrawiam Kornetto

Opublikowano
pracuje w orkiestrze w Niemczech) trzeba sie liczyć. Mam wszystkie procenty zniżek. To tak na marginesie :) bede dzwieczny
:decayed::thumbup1:
Opublikowano
  • Autor
Jakoś tu jeszcze nie zaglądałem wcześniej a jest na co popatrzeć. :good::kox:

Dzięki. Cieszę się, że temat zainteresował.

Ja z kolei wczoraj lyknalem cały temat na dwa ładowania telefonu ^^

Miło czytać i widzieć jaka pasja i dbałość o A4 drzemie w coniektorych! Gratuluje!

Mialem kiedyś A4 B5 1.8TQ w avancie, niestety jak po wymianie silnika wyzionela ducha skrzynia biegów

Byłem zmuszony sprzedać :( teraz jeżdzę juz ponad polmilionowym passacikiem i do przedwczoraj

byłem przekonany iż następnym Audi bedzie a4 b8 2.0 Tfsi quattro. Teraz poważnie bede sie zastanawiał nad w/w jednostka :) stad moje pytanie do właściciela (tudzież właścicieli)z jaka składka ubezpieczeniowa AC, ewentualnie akcyzy (gdyz bede z DE sprowadzał, lub tutaj zarejestruje gdyz pracuje w orkiestrze w Niemczech) trzeba sie liczyć. Mam wszystkie procenty zniżek. To tak na marginesie :) bede dzwieczny za odpowiedzi.

Tymczasem pozdrawiam serdecznie z Bydgoszczy obecnie i mam nadzieje iż czas pozwoli bym mógł tutaj zaglądać, dzielić sie spostrzezeniami i gdy bedzie bliżej zakupu wymarzonej A4 podpytywac Państwa.

Pozdrawiam Kornetto

Dzięki. Dbam jak tylko potrafię. Właściwie to takie drugie dziecko z tym że pieluchy droższe:grin: Jeżeli chodzi o akcyzę to dobrych wiadomości nie mam bo niestety trzeba zabulić 18,6% wartości samochodu + sprowadzenie + blachy przejazdowe + tłumaczenia itp itd. Co do OC-AC to też mam wszystkie zniżki i w przyzwoitej opcji wychodzi ok 3,3 tyś zł rocznie. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania to śmiało pytaj a postaram się pomóc.

---------- Post dopisany at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany at 14:37 ----------

Z kolei dzisiaj wnętrze (skóra + plastiki) zostało potraktowane kosmetykami Zymol. Zapach super, wizualnie rewelacja no i środki są niesamowicie wydajne bo ich zużycie można przeliczać na krople.

Skóra jest bardziej miekka niż przy innych kosmetykach.

DSC01632_zpsc7057885.jpg

DSC01621_zps9e1c0eb9.jpg

DSC01622_zps13657ef2.jpg

DSC01623_zps3df36a4e.jpg

DSC01627_zps49ca67b1.jpg

DSC01626_zpsf96711b8.jpg

DSC01624_zpsd5919663.jpg

DSC01625_zps7067c941.jpg

---------- Post dopisany 06-10-2013 at 21:09 ---------- Poprzedni post napisany 01-10-2013 at 14:54 ----------

Jestem w trakcie walki z odpaleniem google maps. Jeżeli ktoś będzie w stanie mi pomóc będę wdzięczny. Mój 3G+ jest bez slotu na kartę sim i kombinuję jak odpalić połączenie danych z iphona przez ami lub po buetooth (próbowałem już z kilkoma telefonami). Orientuje się ktoś czy w ogóle da się coś takiego skonfigurować w jednostce bez sim. Na chwilę obecną wygląda to jak na zdjęciu poniżej i nie chce pobierać danych:

20131005_162310_zps67f06546.jpg

A i jeszcze jedno. Jak konfiguruję telefon po bt to łączy mi jako hand phone a jak próbuję połączyć jako car phone to "connection failed". Jako car phone korzystało by z połączenia internetowego telefonu. Ktoś już to przerabiał?

Opublikowano

Zadzwoń do Bogdana, przerabialiśmy ten temat z miesiąc... Ale udało się ;)

Opublikowano
  • Autor

Ale Bogdan chyba ma jednostkę z wejściem na kartę sim a ja mam jednostkę bez tego.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Opublikowano
Ale Bogdan chyba ma jednostkę z wejściem na kartę sim a ja mam jednostkę bez tego.

Ale teraz o ile mi wiadomo z sim karty nie korzysta ;)

Opublikowano

Wydaje mi się, że powinno ruszyć, tylko telefon odpowiedni musi być:wink:spróbuj na czymś z symbianem, mi na symbianie Belle chodzi:wink:

Opublikowano

Jaka jest różnica między 3G a 3G+?

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, że powinno ruszyć, tylko telefon odpowiedni musi być:wink:spróbuj na czymś z symbianem, mi na symbianie Belle chodzi:wink:

Muszę spróbować bo jak na razie męczę androida i lipa. Zrobiłem roota + dodałem protokół rSAP i wcąż mi nie łączy. Muszę skombinować coś na symbianie i wtedy się zobaczy.

Grafika, inny układ menu, ładniejsza nawigacja z możliwością odpalenia google maps, wlan, inny panel sterujący. To właściwie główne różnice.

Opublikowano

A ja bym jeszcze dodał, że różnią się prawie wszystkim :decayed: Wystarczy porównać A6C6 i A6C7:wink:

Opublikowano
  • Autor

No wchodząc w szczegóły to możemy doliczyć procesor, układ graficzny, i wiele wiele innych. Więc masz rację. Różnią się praktycznie wszystkim.

Opublikowano

I kto to ogarnia w całości? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
I kto to ogarnia w całości? :)

Znając życie to wrclaguna;)

---------- Post dopisany 20-10-2013 at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany 09-10-2013 at 23:51 ----------

W ten weekend Zymol napadł na lakier w samochodzie i w związku z powyższym napiszę kilka słów na temat poszczególnych kosmetyków.

Na pierwszy ogień poszedł szampon Zymol Auto Wash . Praktycznie wcale się nie pieni ale za to przyjemnie pachnie i rewelacyjnie rozpuszcza zanieczyszczenia.

Rękawica którą myłem samochód po myciu była czystsza niż przed:).

Następnie cleaner Zymol HD-Cleanse. Zapach super(aż chciało się zjeść), ale jego opracowanie już takie łatwe nie było. Wymaga trochę pracy ale efekt końcowy już pokazywał co jest warty. Mocna głębia czerni i pozacierane delikatne rysy:decayed:

Po cleanerze wosk Zymol Glasur. Pachnie b.ładnie, nanosi się lekko i jest niesamowicie wydajny. Poleruje się bez najmniejszych problemów. Zero zmęczenia.

Opony potraktowałem Zymol Tyre który w przeciwieństwie do innych środków ładnie wyciąga czerń z opony i nie nadaje przesadnego połysku.

W zabawie brali udział także TarX i IronX. Jeżeli gdziekolwiek była lotna rdza bądź inne naloty to już ich nie ma:decayed:.

Ciężko pokazać uzyskany efekt na zdjęciach bo stojąc przy samochodzie ma się wrażenie, że jest pokryty warstwą szkła. Na słońcu pięknie widać perłę.

Kilka fotek:

DSC01645m_zps5498f5a6.jpg

DSC01646m_zps12fe03e5.jpg

DSC01650m_zps683312d9.jpg

DSC01641_zpsfdefeadd.jpg

DSC01648_zpsc64f6211.jpg

DSC01649_zps56a1912c.jpg

Opublikowano

jak Wy mnie wszyscy wkurzacie tymi lśniącymi, czarnymi lakierami... :decayed: cały czas myślałem, że szary jest fajny.. niestety, jeśli się przy nim posiedzi to nie widać takich efektów jak przy czarnym :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

W listopadzie nałożę jeszcze jedną warstwę wosku i może padać śnieg:decayed:

Opublikowano

Kurcze, błyszczy się jak psu j..a na wiosnę:shock3:a tak poważnie...super !!! zazdroszczę zacięcia, ja jakoś czasu na to nie mogę znaleźć, pomimo, że środki dobre w garażu czekają :kwasny:

Opublikowano

Milart, robiłeś korektę/odświeżenie wcześniej? Bo efekt faktycznie "olsniwajacy":wink: