Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie sama nazwa 3G wskazywałaby na to że powinien być dostęp do sieci. Ale jak widać nazwa potrafi zmylić. Ja jeszcze do niedawna byłem przekonany że 3g faktycznie ma to 3g:facepalm:

Opublikowano

ja mam 3g z hdd i wejscie na sim , no ale z tego co wiem to google nie obsluguje

Opublikowano
ja mam 3g z hdd i wejscie na sim , no ale z tego co wiem to google nie obsluguje

Ale google maps jest dopiero w 3G Plus od 2012

Opublikowano

Fajny opis. Ciekawe czy drive select też mi zrobią przez MMI(a wychodzi na to że tak powinno być) czy zostaną mi przyciski tak jak mam teraz?

---------- Post dopisany at 16:54 ---------- Poprzedni post napisany at 16:44 ----------

No to sam odpowiem na swoje pytanie i wg opisu przyciski od drive select zostają a przez MMI można sterować dodatkowo.

Opublikowano

milart ,czyli cena jaka Ci powiedzieli to 2-2,5k PLN przy wymianie 2G High na 3G Plus ?

A orientujesz sie jaki bylby koszt wymiany 3G High na 3G Plus ?

Mam wersje taka jak jedrekx + slot SIM ,czy wtedy do wymiany ida tylko radio ,jednostka centralna z bagaznika i panel sterowania ,czy wyswietlacz i cala instalacja tez ?

Myslalem nad wgraniem polskiego menu ale samo to ,to wydatek kilka stowek ,a jakbym mial oddac swoje komponenty i dolozyc powiedzmy 2k PLN i miec odrazu 3G Plus z polskim menu ,maps google ,itd. ,to mysle ze warto :wink: ,chyba ze trzeba bebeszyc pol auta i wymieniac wszystko po kolei wlacznie z wyswietlaczem ,instalacja itp ...

Opublikowano

dzwoń i wyrezamy

trzeba ustawić w zielonym menu, a potem ustawić network z karty sim (user name and password):wink:

Opublikowano
milart ,czyli cena jaka Ci powiedzieli to 2-2,5k PLN przy wymianie 2G High na 3G Plus ?

Mam wersje taka jak jedrekx + slot SIM ,czy wtedy do wymiany ida tylko radio ,jednostka centralna z bagaznika i panel sterowania ,czy wyswietlacz i cala instalacja tez ?

Myslalem nad wgraniem polskiego menu ale samo to ,to wydatek kilka stowek ,a jakbym mial oddac swoje komponenty i dolozyc powiedzmy 2k PLN i miec odrazu 3G Plus z polskim menu ,maps google ,itd. ,to mysle ze warto :wink: ,chyba ze trzeba bebeszyc pol auta i wymieniac wszystko po kolei wlacznie z wyswietlaczem ,instalacja itp ...

Myślę że powinieneś do nich zadzwonić ale w Twoim przypadku to spokojnie powinieneś zmieścić się w 2k(no a przynajmniej tak mi się wydaje). Wymieniliby ci zapewne panel sterujący na poliftowy, jednostkę centralną ze slotami na karty sd i sim no i gateway jest chyba inny w 3G Plus. Wyświetlacz zostaje ten sam.

Opublikowano

instalacja zostaje Ci ta sama,

gateway, jednostka centralna, panel i radio out, nie jestem pewien czy monitor zostaje - parametry ma te same ale zawsze trzeba sprawdzić...

2k nie wiem nie wiem :eusathink:

Opublikowano
nie jestem pewien czy monitor zostaje

zostaje

Opublikowano

jak już zmieniać to zmieniać z modułem kamery cofania i wzmackiem b&o :wink:

Opublikowano

Jak instalacja i wyswietlacz zostaje to dobrze ,chodzi mi o to zeby jak najmniej bebeszyc auto ,w ktorym miejscu jest ten gateway ?

Skoro milart doplaca 2-2,5k zmieniajac z 2G ,to u powinno wyjsc taniej ,wkoncu 3G jest warte cos wiecej jak jak 2G ,a odpada wtedy rowniez koszt samego wgrania polskiego menu do mojego 3G ,to kolejne kilka stowek ,wiec teoretycznie to tak jakbym musial dolozyc powiedzmy 1,5k :wink:

Pisalem do nich @ ,ale narazie brak odpowiedzi ,musze zadzwonic

Opublikowano

zapnij VAGa i zobacz moduł 19

fizycznie jest po prawej - środkowej stronie, jak odkręcisz schowek pasażera to jest przyczepiony na słupku obok kratek nawiewu :wink:

Opublikowano
Skoro milart doplaca 2-2,5k zmieniajac z 2G ,to u powinno wyjsc taniej ,wkoncu 3G jest warte cos wiecej jak jak 2G ,a odpada wtedy rowniez koszt samego wgrania polskiego menu do mojego 3G ,to kolejne kilka stowek ,wiec teoretycznie to tak jakbym musial dolozyc powiedzmy 1,5k :wink:

Pisalem do nich @ ,ale narazie brak odpowiedzi ,musze zadzwonic

Za wersję z sim cena podskoczyła ale jak dobrze pójdzie to zapowiada się że i tak wyjdzie poniżej 3k. W Twoim przypadku 1,5k wydaje się rozsądne ale to już musisz z nimi porozmawiać. Z tego co wiem to szef wyjechał do Niemiec na jakąś instalację i kilka dni go nie będzie.

Opublikowano
dzwoń i wyrezamy

trzeba ustawić w zielonym menu, a potem ustawić network z karty sim (user name and password):wink:

Po 20 zadzwonie:wink: może sie uda:kox:

Opublikowano

A czy ktoś z Was się zastanawiał bądź może wie czy np. poprzez moduł sim w 3g plus można uruchomić vebasto lub wentylację? Kurcze to dopiero byłby bajer i nie ograniczałby do programowania bądź zasięgu pilota:kox:

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

SMS i bryk się grzeje:decayed:

Opublikowano

Czytniki 3G+ chodziły pod 2,5-3 tys. :eusathink:

W bardzo dobrej cenie to robią :wink:

Opublikowano

Panowie jeszcze jedno pytanko ,czy panel klimy z polifta bedzie pasowal na miejsce przedlifta ? Klima 3-strefowa.

Gdybym juz zmienil navi ,dobrze by bylo gdyby panel klimy rowniez byl z polifta :wink:

P.S. wrclaguna ,masz chyba pelna skrzynke PW :decayed:

Opublikowano

wymiary paneli klimy są identyczne i wtyki pasują