cacek89 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 mógłby mi ktoś odpowiedzieć dlaczego tak jest że, właśnie po wciśnięciu obiegu zamkniętego automatycznie załączą się klima?
Dev Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Jak masz zamknięty obieg to klima oczyszcza Ci powietrze wewnątrz auta
cacek89 Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 ja wiem po co on jest i do czego najlepiej przydaje się z klimą, ale dlaczego włączą się z nim sprężarka?
wojtek79 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Na początku tego wątku napisałem w #2 że "obieg mogę zamknąć tylko na załączonej klimie". Napisałem tak sugerując się tym co widać na panelu klimatronika. Jednak zauważyłem przy wymianie filtra kabinowego że w rzeczywistości jest nieco inaczej czyli tak: przy wyłączonej klimatyzacji obieg mam otwarty czyli zasysa powietrze z zewnątrz. Naciśnięcie przycisku "recyrkulacji" powoduje że kontrolka recyrkulacji tylko błyśnie i tyle, nic więcej się nie dzieje. Natomiast w momencie włączenia klimatyzacji układ od razu sam ustawia się na obieg zamknięty, jednak kontrolka recyrkulacji nie świeci. Naciskanie przycisku recyrkulacji przy pracującej sprężarce powoduje tylko tyle że kontrolka gaśnie i zapala się. Gdy wyłączę sprężarkę to od razu układ sam ustawia się na obieg otwarty. Reasumując: u mnie 1: Nie da się włączyć recyrkulacji bez załączenia sprężarki 2: Klimatyzacja pracuje tylko w recyrkulacji
Rekomendowane odpowiedzi