tomassa Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Tak jak w temacie piąty bieg i czasami trzeci wchodzi ze zgrzytem skrzyni ,stwierdziłem ze jest to wina tuleji lewarka zmiany biegów.Szukalem takiej tuleji na allegro lecz nic nie znalazłem.Co radzicie musze zmienić cały lewarek?
spetsnaz Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 skrzynię musisz zmienić, a nie lewarek
darkle Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Niestety to raczej synchronizator w skrzyni pada
tomassa Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Opublikowano 21 Lipca 2012 Oj właśnie nie bo jak tulejka wybieraka była zapadnięta a jak ją podniosłem i podkleiłem taśmą było ok dopuki znów nie wpadła
pandamix Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 mam taki sam przypadek zaczęło się od tego że podczas wrzucania 2 zazgrzytało,teraz jak wrzucam 5 to czuć po lewarku że zgrzyta,czasami potrafi się bieg zablokować i nie chce wyrzucić i potrzeba większej siły żeby wyrzucić,na klimie włączonej jak cofam to zauważyłem szarpanie,juz wcześniej jak postałem w korku i podjeżdżałem na 1 to szarpało,dodam jeszcze że jak wcisnę sprzęgło to dzwoni mi coś w okolicach skrzyni,czy ktoś może dokładnie sprecyzować mi te usterki i powiedzieć czy mam dwu masa czy jedno masa bo nie jestem w stanie sprawdzić tego,mam rok 1997 silnik ahu,ogólnie trochę dziwny mam ten pierwszy lift bo kilka rzeczy to jeszcze rocznikowo 96' czy jest możliwość dojścia np po vinie? czy naprawdę nikt nie miał takiego przypadku?nikt nigdy nie słyszał o niczym podobnym?
Rekomendowane odpowiedzi