Skocz do zawartości
IGNOROWANY

DV do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o podpowiedź - czy DV pracuje tak jak powinien? Przy odpuszczaniu gazu z wyższych obrotów słychać dość nierówny dźwięk, nie wiem jak szybko ciśnienie z turbo ma schodzić ale po logach widać, że po odjęciu gazu boost nie rośnie. Poniżej log.

Dzięki z góry.

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Wygląda na dobry, wiecej byłoby widac gdybys zrobił log samej grupy 115, możesz zdjąc ten cienki węzyk z pod kolektora co idzie do dv i spróbowac dmuchnąc w niego nie powinien przepuszczać a po zaciągnięciu ustami powinien trzymać podciśnienie.

Opublikowano

Odgrzeję troche temat. Kwestia wężyka spod kolektora - w końcu po rozszczepieniu opaski zdjąłem i dmuchnąłem - powietrze przez moment idzie, potem nie daje już dmuchnąć, natomiast kwestia zasysania - można ciągnąć, jednak podciśnienie się nie wytwarza - w sensie nie cofa. Jednak patrząc po logach:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Tak jak by git - tempo upuszczania chyba spoko, auto przyspiesza, ciśnienia nie upuszcza. Narazie nie mam czasu i w sumie to nawet ochoty walczyć z opaskami na DV żeby go wyciągnąć i sprawdzić już na zewnątrz.

pozdro

Opublikowano

Po logach widać że jednak jest podbicie cisnienia po puszczeniu gazu, może cos tam jeszcze działa ale membrana już pęknięta, jeśli można dmuchnąć, jesli nie chcesz dwa razu rozbierac to od razu kup nowy koszt sto pare zł.

Opublikowano

I tak chyba zrobie, koszt nieduży, a turbo jednak powinno poczuć różnicę...

dzięki za pomoc