Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mokro w aucie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki mały problem otóż ostatnimi czasy zauważyłem że w aucie zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera jest mokro nie przerażało by mnie to gdyby nie fakt że po zakupie auta suszyłem cały środek przy obecnej pogodzie w aucie znów basen a ja Nie mam już pomysłów gdzie szukać nieszczelności Co może być powodem jeśli leje na dwie strony ??

Opublikowano

Przerabiałem to u siebie...

Potencjalni sprawcy to:

1. Zatkane odpływy pod akumulatorem i pod serwem hamulców.

2. Zatkane odpływy szyberdachu.

3. Zatkany odpływ skroplin klimatyzacji.

4. Uszczelka obudowy ECU.

5. Uszczelka linki do otwierania maski.

6. Uszczelka obudowy filtra kabinowego.

7. Uszczelki drzwi.

8. Popękana / źle założona / brak rynienki odprowadzającej wodę na obudowie filtra kabinowego.

Opublikowano

Jeżeli masz mokro po obu stronach to zapewne cieknie Ci z minimum 2 miejsc z w/w listy ;) odkręć dolną część deski, schowek, zerknij czy cieknie bardziej po środku czy może po bokach/przy słupkach. Wiadro wody Ci się przyda (tylko wiesz... z wyczuciem :decayed:). U mnie też był mały potop po ostatniej nawałnicy - uszczelka od linki otwierania maski w podszybiu. Naprawa zabrała mi 10 minut - nie licząc tygodnia na wysuszenie wykładziny :facepalm: Całe tylko szczęście w nieszczęściu że byłem w robocie i grad mnie ominął bo pod blokiem cały parking aut zbity :kwasny:

Opublikowano

Jak tylko warunki pogodowe pozwolą mi porozbierać troszkę auto sprawdzę wszystkie te miejsca :) no ja na myśl że potrzeba tygodnia na suszenie zastanawiam się gdzie tu jechać na wakacje bo szczecin pozbawiony słońca ;D Dzięki chłopaki :wink: