piter1114 Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 witam! mam pytanie, czy monitor kamery cofania mogę podłączyć na stałe pod 12V w aucie? a co z akumulatorem? mój monitor po rozłączeniu zasilanie wraca do ustawień fabrycznych, które potem muszę ponownie ustawić. Co radzicie? pzdr.
domjenick Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 a jak podłączysz go na stałe, to jest aktywny, czy uruchamia się po włączeniu wstecznego?
vokotibi Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 wszystko powinno pisać w instrukcji...
domjenick Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 zazwyczaj instrukcje nakazują podłączać do świateł cofania, ale jak tak zrobi-to bez napięcia-zresetuje się wszystko-jak to ma być podłączone wg producenta?
piter1114 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Opublikowano 25 Lipca 2012 sprawa wyjaśniona, monitor powinien uruchamiać się także po podłączeniu zasilania i zapamiętywać ustawienie. Monitor w/g zaleceń powinien być włączony po zapłonie, a kamerka tylko z zasilaniem na wstecznym. Monitor jedzie do wymiany.
sokal Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 A pokaz co kupiles i jak to montujesz bo tez o tym mysle
piter1114 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Opublikowano 25 Lipca 2012 mam taką kamerkę i taki monitor monitor można pewnie dowolnie zamocować, ale z kamerką chyba mam problem, chodzi o to gdzie i jak ją przyczepić
sokal Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Noooo właśnie ciężko to jakoś sensownie wykombinować w B5 Ja planuję kamerkę zastosować mniejszą szerokokątną i "wkomponować" ją w jednym z uchwytów w blendzie nad rejestracją tak aby możliwie jak najlepiej obserwowała zderzak plus jego bliskie otoczenie a przy tym byłaby wręcz niewidoczna a na tym mi najbardziej zależy. Nad monitorem bardziej główkuję i koncepcje były już różne ale dalej nie mogę się na nic zdecydować Chyba jednak skończy się na wyrezaniu lcd w lusterku wstecznym z wykorzystaniem ori obudowy Ale to dopiero jesienią bo na razie nie ma czasu na grzebanie przy autku edit: Kolega już zamontował?
Rekomendowane odpowiedzi