Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SONDA LAMBDA? pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry dział jakby co podpowiedzcie gdzie pisać. Chodzi mi o to że moja A4 kiedyś zaczęła więcej spalać paliwa. Byłem przyzwyczajony do spalania 11 benzyny w mieście. Nagle zaczął mi więcej spalać rzędu 13PB wymieniłem sondę Lambda (BOSCH) i spalanie wróciło do normy. Potem założona została sekwencja i spalanie było około 13LPG mowa cały czas o jeździe miejskiej. I po roku znowu powtórka czyli teraz pali mi 15LPG jak podjechałem do kolegi na VAGa to pokazał błąd numeru nie pamiętam - regulacja Lambda wartość górna ( fakt że to było jakiś czas temu i głowy nie dam ale to raczej była ta wartość górna). Załozyłem inną sondę co prawda używaną i spalanie na tym samym poziomie czyli wysokie i teraz VAG pokazuje błąd 537 - regulacja Lambda wartośc dolna błąd sporadyczny.

Pomóżcie gdzie szukać błędu czy to kolejna sonda Lambda czy może coś innego...........

Opublikowano

Przyjrzyj sie instalacji gazowej bo to ona może powodować takie błędy. Możesz to sprawdzić kasując błędy ew.odłaczyc na chwile akumulator i nie włanczając gazu pojeżdzic na benzynie i sprawdzic spalanie.