Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z partycjami na dyskku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Kupiłem sobie nowy komputer. Dysk 500 GB i podczas instalowania windy podzieliłem dysk na jakieś tam partycje. Po odpaleniu komputera mam dwie, jedna systemowa ( 150 GB ) i jakaś druga ( 100 GB ) a resztę dysku gdzieś wcięło :facepalm::facepalm:

Jak zrobić żeby odzyskać resztę dysku ?

Mam windows 7

Opublikowano

Widocznie podzieliles na 2, a reszta miejsca została nieprzydzielona

Opublikowano

otworz menu start, kliknij prawym przyciskiem myszy na "komputer" i wybierz z menu poycje "zarzadzaj". w nowootwartym oknie znajdz pozycje zarzadzanie dyskami i zobacz co ci sie tam pokaze. mozliwe ze partycje sa tylko maja nieprzypisane litery dyskow, ewentualnie nie zostaly zalozone i bedziesz mogl na spokojnie podzielic nieuzywana przestrzen na dysku na partycje

Opublikowano

Prawym myszy na moj komputer>zarzadzaj>zarzadzanie dyskami

Tam pewnie bedziesz miec nieprzydzielone miejsce, klikasz na nim prawym myszy i tworzysz partycje.

Opublikowano
  • Autor

No fajnie. Biorę klikam i mam 220,54 GB - Nieprzydzielone. Klikam prawy, chce utworzyć nowy wolumin wklepuje tą wartość jako maksymalny rozmiar i wyskakuje mi " Za mało miejsca na dysku żeby ukończyć operację". Więc do do wafla..mam miejsce, ale go nie mam ? :kwasny:

Jak wklepię nawet 10 GB to jest ten sam alert.

Opublikowano

może jakimś nie windowsowskim programem pójdzie np.

Partition Magic 8.0 - dobreprogramy

Opublikowano

Olej ten windowsowy tool. Skorzystaj z apki o nazwie Partition Wizard Home Edition (chyba nawet darmowa do zastosowań domowych), albo ewentualnie Partition Magic (płatny).

Opublikowano
Olej ten windowsowy tool. Skorzystaj z apki o nazwie Partition Wizard Home Edition (chyba nawet darmowa do zastosowań domowych), albo ewentualnie Partition Magic (płatny).

A co za różnica przy tworzeniu partycji?

@raggaman:

Create and format a hard disk partition

A gdybyś nie mógł sobie poradzić to odezwij się na pw :wink:

Opublikowano

Jaka różnica? To spróbuj bez dodatkowych narzędzi (np. bez tych co podałem) podzielić na partycje np. kartę pamięci...

Opublikowano
  • Autor

A co za różnica przy tworzeniu partycji?

@raggaman:

Create and format a hard disk partition

A gdybyś nie mógł sobie poradzić to odezwij się na pw :wink:

Przez windowsa nie pójdzie .. ściągam program.

---------- Post dopisany at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany at 17:56 ----------

A więc.. ściągnałem Partition Magic i powstał jakiś błąd.. samoistnie wykopało mi wszystkie partycje prócz systemowej, wywaliło niebieski ekran i finalnie musiałem robić raz jeszcze formata :facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

zainstaluj 64-bitową wersje windowsa.

Opublikowano

Jak to w BIOSie wygląda? Poprawnie wykrywa cały dysk? Jakie masz SATA mode (albo type lub coś w ten deseń, w zależności od BIOSu)? AHCI? Jeżeli nie to zmień na to, lecz wtedy przed zmianą musisz dokonać drobnej zmiany w rejestrze. Co i jak masz opisane na tej stronie: Jak włączyć tryb AHCI w Windows 7 | pclive.pl

Sterowniki płyty głównej i reszty są aktualne?

Wróćmy jeszcze do windowsowego zarządzania dyskami. Próbowałeś rozszerzyć tę drugą partycję wykorzystując nieprzypisane miejsce?

Jeżeli to dalej nie pomaga, to spróbuj softem z linku poniżej podziałać. Partition Magic swego czasu był całkiem dobrym oprogramowaniem, ale z Windowsem 7 to niezbyt chciał mi współpracować. I widzę, że u Ciebie również...

Free Download Magic Partition Manager freeware: EaseUS Partition Manager, Disk & Partition Copy and Partition Recovery Software.

Opublikowano

Ja z doświadczenia mogę powiedzieć że najlepszym programem do takich celów (zmiana rozmiarow partycji itp) jest linuxowy gparted. Wchodzi on w skład linuxa RescueCD odpalanego z płyty. Jeszcze mnie nie zawiódł, a robiłem na nim operacje na których PartitionMagic dawno się w*srał.

Opublikowano
  • Autor

dysk podzieliłem po wczorajszym formacie.

ale i tak trochę z d*py bo nie wyskakuje mi " błąd" podczal logowania na niektóre konta np. Facebook czy Kosmetyka Aut. :kwasny: