pstan Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam, Panowie potrzebuje informacji na temat tłumika środkowego mój jest już przepalony i trochę „buczy”, wiem że temat był już wiele razy poruszany a forum ale nigdzie nie było jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy po wywaleniu go i wstawieniu zwykłej rury dźwięk bardzo się zmieni tzn. czy auto nie będzie zagłośne. Jedni mówią że dźwięk zostaje ten sam a inni że nie da się wytrzymać w aucie więc jak jest naprawdę? Auto to sedan 1.8T Quattro. Proszę o odpowiedź. Dzięki.
SebolA4 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 U mnie po wywaleniu środkowego wydech jest bardziej głośny, lecz bez przesady.Na trasie da się wytrzymać, bez podnoszenia głosu można rozmawiać.Przy ostrym gazie w podłogę jak turbo pompuje jest bardziej głośno w kabinie, ale bez jakiegoś ryku.Ogólnie jestem zadowolony z tego manewru.
pstan Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedz chyba się zdecyduje. Rozumiem że końcowe tłumiki masz seryjne? A zamiast środkowego rura z kawasówki?
SebolA4 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Obecnie mam wydech tylny Sebrigna ABT, ale te operacje wykonywałem przy serii i było ok.Pozdro
pstan Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To pewnie wytne:naughty: Jak będzie głośno to kupie jakiś środkowy i dam do poprawy:decayed:
McGiver Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To pewnie wytne:naughty: Jak będzie głośno to kupie jakiś środkowy i dam do poprawy:decayed: http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/dobry-tani-mod-wydechu-1-8t-quattro-b6-242078/ Oblukaj to. Jeśli masz dobrego DP to w połączeniu z tym modem będziesz miał rewelacje. A jak wywalisz środkowy tłumik to częstotliwości rezonansowe zejdą ci niżej i zyskasz "buczenie" pod obciążeniem.
tomekhxc Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 kolego jak ja wywalilem u siebie srodkowy i teraz zaluje na wolnych obrotach jest fajny pomruk ale ostrej jezdzie nie idzie wytrzymac :/ nowy srodkowy juz czeka na zalozenie z powrotem ale jak kto woli
12pawel12 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 kolego jak ja wywalilem u siebie srodkowy i teraz zaluje na wolnych obrotach jest fajny pomruk ale ostrej jezdzie nie idzie wytrzymac :/ nowy srodkowy juz czeka na zalozenie z powrotem ale jak kto woli Kolego jakie masz końcowe tłumiki? Jaki środkowy teraz zainstalowałeś? Da się teraz wytrzymać po założeniu środkowego tłumika?
tomekhxc Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 koncowe cos w stylu apexi srodkowy przelotowy tez i jest zbyt glosno na wiosene zastanawiam sie na rozgalezieniu wstawic jeszcze dwa przelotowe
12pawel12 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 mógłbyś nagrać filmik jak to brzmi?
dawid97531 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Calosc w seri oprucz kata(wyciety i wtsawiony DP 2.5") tak to umnie wyglada Na trasie cicho, slychac tylko podczas zapierd... Na zewnacz glosno a w srodku cicho
RobertWS Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Kolega w C5 AJL ma wywalony środkowy i szału nie ma. Na wolnych obrotach ładnie mruczy i dźwięk się zmienił, zaś przy wyższych delikatnie głośniej tylko.
pioteros Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 tylko wywalenie kata + dwa tlumiki przelotowe, innej lepszej opcji i bardziej kulturalnej - nie ma
Rekomendowane odpowiedzi