Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaślepienie egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:to szybka piłka które miejsce 1,2,3

i czy dla motoru nie jest szkodliwe pozdro

---------- Post dopisany at 07:37 ---------- Poprzedni post napisany at 07:36 ----------

egrui6.jpg

Opublikowano

Panowie ze sie podlacze w tym miejscu wydostaje mi sie olej z EGR idzie cos z tym zrobic czy zawor do wymiany

2514230981_1.jpg

<br /><br />

Opublikowano
:hi:to szybka piłka które miejsce 1,2,3

i czy dla motoru nie jest szkodliwe pozdro

---------- Post dopisany at 07:37 ---------- Poprzedni post napisany at 07:36 ----------

http://img585.imageshack.us/img585/5263/egrui6.jpg

:wink:

Opublikowano

EGR zaslepione od dolotu spalin cos takiego

IMG_0078.jpg

<br /><br />

blacha ze stali nierdzewnej 1mm i uszczelka wycieta na wzor tej ori plua dwa otworki zaslepione nie na jakies patyczki tylko nagwintowane M6 i na klej silikonowy wkrecone dwie zaslepki i wszystok jest dobrze such i czysto

Opublikowano

koledzy a kto mi powie gdzie najlepiej zasleoic w a4 b7 2.O 16v:hi:

Opublikowano

Speckom a czy wziąłeś pod uwagę że taka "blaszka z puszki po browarze" może pod wpływem gorąca się przepalić i przypadkiem wpaść do silnika ?? Osobiście nigdy nie zrobiłbym takiego druciarstwa. Solidna zaślepka kosztuje raptem 7 zł, zakładasz i masz spokój a nie jakieś wynalazki... Jeszcze raz to podkreślę, totalne druciarstwo...

Opublikowano
wiem wiem ,to nie zbyt pewne na długą mete . ale zeby sprawdzic czy cos daje zaslepienie to jest dobry patent, ja u siebie wywalilem totalnie egr ( blaszka z mosiadzu wstawiona przed ta gietka rurke)

egrui6.jpg

---------- Post dopisany at 12:57 ---------- Poprzedni post napisany at 12:56 ----------

czyli miejsce 2 będzie najlepsze rozumiem

a daje się jakiś silikon do uszczelnienia

Opublikowano

Ja zaślepiłem sobie w AFN w miejscu nr2 i zauważyłem że lepiej ciągnie od dołu ale pocił mi się EGR i dożuciłem drugą zaślepkę w miejscu nr 1 czyli zaślepione w dwóch miejscach i wydaje mi się że jest jeszcze lepiej :) błedów na vagu nie ma żadnej śróbki nie mam w wężyku podciśnienia może powinienem wsadzić coś ale czy będzie różnica ? pozdro i ja jestem za a na zimę zawsze można odślepić :decayed:

Opublikowano
Ja zaślepiłem sobie w AFN w miejscu nr2 i zauważyłem że lepiej ciągnie od dołu ale pocił mi się EGR i dożuciłem drugą zaślepkę w miejscu nr 1 czyli zaślepione w dwóch miejscach i wydaje mi się że jest jeszcze lepiej :) błedów na vagu nie ma żadnej śróbki nie mam w wężyku podciśnienia może powinienem wsadzić coś ale czy będzie różnica ? pozdro i ja jestem za a na zimę zawsze można odślepić :decayed:

i właśnie o taką odpowiedz mi chodziło a powiedz masz to tylko założone samą zaślepkę czy jakiś silikon dawałeś :decayed:

Opublikowano

Lepszym aczkolwiek trochę lepszym wyjściem jest całkowite usunięcie zaworu egr i wstawienie kolektora dolotowego z silnika awx.

Minus to dłuższe nagrzewanie się w zimę ale nie jest to jakaś wielka tragedia. Oprócz tego same plusy - jeżdżę tak już chyba ze 2 lata.

Opublikowano
Lepszym aczkolwiek trochę lepszym wyjściem jest całkowite usunięcie zaworu egr i wstawienie kolektora dolotowego z silnika awx.

Minus to dłuższe nagrzewanie się w zimę ale nie jest to jakaś wielka tragedia. Oprócz tego same plusy - jeżdżę tak już chyba ze 2 lata.

a na zimę też zaślepiony :wink:

Opublikowano

1.To fakt...po zaślepieniu EGR auto dłużej się nagrzewa.W zimie masakra.

2.Użycie blachy z puszki jest bardzo "kulawym" pomysłem.Dwa razy po ok 10tys km blaszka wylądowała w silniku.Oczywiście żadnych szkód nie narobiła ,ale szkoda czasu. (wypala się).

3.generalnie sprawny (czysty) EGR można wyłączyć w Ecu silnika (edycja wpisów w bloku adaptacyjnym).

Opublikowano

Czesc,

Jak mozna wyłaczyc EGR z poziomu VAG 3.11?

Sokram

Opublikowano

ps1. Marcin120383 żadnego silikonu nie dawałem za uszczelkami proste blaszki i tyle.

ps2. dołączam się do pytania zawsze to lepiej wiedzieć niż nie :wink:

pozdro:decayed:

Opublikowano

Jak już wywalać egr to warto się zaopatrzyć w uszczelki pod ssący i go zdemontować i wypalić cały syf który się tam nazbierał,mój kolektor tlił się przez dobre 15min resztę wyskrobałem ale to już był popiół nie smoła.Druga sprawa kolektor można bez problemu zaspawać i problem z głowy.Co do zimy nie zauważyłem,żeby miał problemy z dogrzewaniem,jeśli nawet grzał się dłużej to różnica minimalna

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://img585.imageshack.us/img585/5263/egrui6.jpg

zaślepione w miejscu 1i 2

dobrze jest jak nie to proszę o odpowiedz to poprawię :hi:

Opublikowano

Ja zaślepiłem w 1 i 3 (przy kolektorze wydechowym), zaślepki wykonałem sam z blachy 2mm, zajęło mi to jakieś pół godziny z fleksem, szlifierką stołową i wiertarką. Tak jak koledzy pisali silnik twardo pracuje i nagrzewa się dłużej u mnie to jakieś 10km.

Opublikowano

Kolega od nas z forum co sprzedaje tyrbo BRD ma fajne zaślepki do EGR-a :wink:

Opublikowano

ja za dwie zapłaciłem na allegro 14 zł :grin::grin: