wojtas 11 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Po przejechaniu 20 km. sprawdziłem felgi z przodu auta. Jedna felga ta z lewej jest gorąca a z prawej ciepła w normie. jaka może być przyczyna grzania się felgi?
Tom A4 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 zapieczony zacisk nie odbija i klocek trze o tarcze stąd ciepło. Prosty test to podnieś auto na lewarku i pokręć kołem jeśli będzie się obracać z oporem to znaczy że klocek trzyma.
lutas Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na szczęście przednie zaciski są dość proste konstrukcyjnie i regeneracja trudna nie jest. Z tyłem znacznie więcej pracy. Kup zestaw naprawczy np. autofrena, rozbierz i wyczyść zacisk, powymieniaj wszystkie uszczelnienia i powinno być ok.
wojtas 11 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jutro rano sie za to zabiorę, dzięki za podpowiedz . ---------- Post dopisany 07-08-2012 at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany 06-08-2012 at 16:09 ---------- I po naprawie, co sie okazało że strona która sie grzała była ok. wine miala strona prawa gdzie tłoczek był tak zasyfiony ze stał w miejscu i prawie nie hamowalo. a cała siła hamowania przechodzila na lewe koło i dlatego sie tak grzało.
cocoo24 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 no to nie czułes, ze Cie sciągało przy hamowaniu?
wojtas 11 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2012 właśnie nie czułem , i to mnie zadziwia.
Auudii Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 zacisk albo prowadnice klocow zasyfiale lub tulejki na ktorych przesowa sie zacisk zapieczone sprawdz
AudiJestBogiem Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 U mnie były pokrzywione prowadnice hamulców w lewym tylnimi i miałem to samo.Cały czas się grzało.
Rekomendowane odpowiedzi