Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaby odbior i 2 błędy w radiu Concert 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie próbował nikt z uruchomieniem wzmacniacza poprzez tzw. separator ? Gdzie daje się napięcie na wtyczkę ? Bo wiadomo, że jak pozbawiamy sterowania diversity to wzmacniacz nie jest wzbudzany i wtedy odbiór jest słabiutki... Nie wiem czy akurat tak działa wzbudzenie poprzez 12V z radia czy jak ale myślę, że jakby wzmacniacz działał to i na jednej antenie by było ok...

Opublikowano

Przez separator podłączasz w przypadku niefabrycznego radia (które nie ma zasilania na "gorącej" żyle antenowej). W przypadku fabrycznego radia to się mija z celem.

Opublikowano

To jak wzbudzić ten wzmacniacz ? Zostaje tylko wymiana na ten z dwoma wyjściami fm ? 

Opublikowano

Napisz jakie radio chcesz podłączyć.  Używane wzmacniacze są już leciwe i jaki trafisz to loteria. Jeśli zamierzasz pojeździć autem to zainwestowałbym w nowy "mały" wzmacniacz z B7 z jednym wyjściem (AM/FM) i FZV OUT  8E9 035 225. Na inne kombinacje szkoda czasu i nerwów jak radio zaczyna gubić fale w trasie.

Opublikowano

Ori mam instalację z anteną fm i diversity, jak w b6 teraz chcę podłączyć concerta 2+ (zwany III) z B7. Antena ok, ale zostaje diversity... Myślałem na prosty rozum, że jak damy napięcie na diversity to wzbudzi wzmacniacz i wzmocni sygnał na antene fm, ale to takie moje domysły i pewnie się mylę ?

Opublikowano

Do tego co chcesz zrobić jest adapter (kwestia czy i tak nie trzeba wymieniać wzmacniacza) https://allegro.pl/adapter-antenowy-diversity-audi-rns-e-i6070758568.html
Tu tez coś jest w tym temacie

Edytowane przez done

Opublikowano

W tym temacie jest opisane, że takie połączenie się nie sprawdza, i zostawia się tylko antenę fm... Diversity wisi luzem... Jak są wpięte dwie to szumy itp... no nic będe kombinował...

Opublikowano

W B7 avant Concert 2+ działa bez problemu na małym wzmacniaczu przy jednej antenie -sprawdzone. Ale wzmacniacz musi być 100% sprawny.

Opublikowano

No tak, tylko tam pewnie jest wzmacniacz załączony cały czas z radiem, a w b6 według potrzeb z diversity ;) ale dobrze wiedzieć, że ten mały wystarczy ;)

Opublikowano

Teraz tak patrzę na te wzmacniacze i sprawa jest banalnie prosta. W B6 jest podwójna wtyczka IF IN i FM1 OUT a w B7 podwójna wtyczka FM1 i FM2 OUT, wystarczy zmienić wzmacniacz na AF i przy radiu zmienić wtyczkę ISO DIN FM na Fakra i po sprawie (albo zastosować przejściówkę). Nie potrzeba ciągnąć żadnych przewodów :P

Opublikowano

Concert 2+ (III) nie korzysta z diversity..... Antena pod te radio ma tlko dwie głowice poprosty zwykłe, FM1 i FM2 , bez diversity i wymaga własnie specjalnego numeru wzmacniacza ktory ma wyjscie FM1 out i FM2 out . 

Opublikowano

Ja wiem, że CIII nie wspiera diversity, ale wydaje mi się, że jakby jakoś ten obecny wzmacniacz z b6 z diversity wzbudzić to wystarczyłaby ta jedna antena fm1 :P ale już teraz sprawa wyjaśniona, na wiosnę się pobawię i podmienie wzmacniacz na ten z końcówką AF ;)

Opublikowano

Nie udało by Ci sie to , diversity to informacja zwrotna z radia o sile sygnału, na jej podstawie wzmacniacz wybiera z której anteny w aucie ma korzystać. 

To nie jest zwykłe +12 itp 

Opublikowano

No i rozwiałeś moje wątpliwości ;) Zostaje podmiana wzmacniacza na ten z fm1/fm2 out.

Opublikowano

Tak, jest .

Przerabiałem temat w poprzedniej b6 :)

W Concercie III jak dłużej wciśniesz przycisk chyba MENU to otwiera Ci się ukryte menu gdzie widać siłe sygnału FM1 i Fm2

Opublikowano

Kamil dokładasz wzmacniacz AF ,ciągniesz kabel od niego do radia i wszystko działa jak należy , kombinowałem na wiele sposobów i tylko ten zadziałał 

Opublikowano
19 minut temu, greg2505 napisał:

ciągniesz kabel od niego do radia

jak mam diversity to mogę to wykorzystać jako połączenie fm2 przecież ;)

chyba, że jeszcze coś innego trzeba pociągnąć ? ? ? 

Bez tytułu.png

Opublikowano

wzmacniacz.jpg

Opublikowano

Próbowałem wykorzystać diversity i nie działało, done fm2 in przepiołem do AF, wcześniej miałem B 

Opublikowano

@greg2505, na razie kupię sobie wzmacniacz i na wiosnę podziałam jak coś :P Dziś założyłem, mimo błędu jednej anteny stacje łapie :P Też miałem błąd kodowania jak Ty, ale poprawne kodowanie i został tylko ten z jednej anteny :P

Przejrzyj swoje kodowanie i porównaj do tego:

concert 2+ coding.png

Przy standardowym nagłośnieniu i wzmacniaczu w bagażniku co wybrać w kodowaniu sound system ? +2 Avant with passive Speakers ? czy 0 ?

Co to jest ta opcja +1 = Digital Sound System ?