szark20 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Witam, mam problem z prędkościomierzem. Na postoju po przekręceniu kluczyka pokazuje 20 km/h, a po chwili spada do 5-10 km/h. Po odpaleniu silnika to samo. W czasie jazy wskazówka się chwile nie rusza z tych 10 km/h potem pokazuję prędkość, ale nie wiem czy prawidłowo. Co może być tego przyczyną?
prezesik18 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Na dobry początek proponowałbym sprawdzić czujnik prędkości pojazdu. Jest on na kostce ktora znajduje sie przy półośce lewej na skrzyni biegów.
szark20 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A czy jest jakaś kalibracja licznika w vagu. Zapomniałem napisać jak to się stało. Zapaliła mi się kontrolka oil sensor po wymianie żarówek z tyłu. Po wyciągnięciu bezpiecznika nr 5 i włożeniu z powrotem kontrolka zgasła i od wtedy pojawił się ten błąd z licznikiem. Bez bezpiecznika nr 5 nie pokazuje prędkości. Dodam, że licznik przejechanych km nalicza kilometry. Jakieś 100-200 metrów na minutę. Zależy jaka prędkość jest na liczniku.
domin79 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 zrób test zegarów vagiem , może wsio wróci do normy:wink:
jarek_ns Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jak będziesz robił test to sprawdź czy niema błędów. Czujnik zostaw na sam koniec bo jest to mało prawdopodobna usterka.
szark20 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2012 OK i po usterce. Przez noc samo się naprawiło. Licznik już pokazuje 0 km/h i co dziwne cofnęły się przejechane kilometry. Jak miałem 1000m przejechane na postoju to teraz mam 300 zadziwiającej jest to audi.
domin79 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 OK i po usterce. Przez noc samo się naprawiło. Licznik już pokazuje 0 km/h i co dziwne cofnęły się przejechane kilometry. Jak miałem 1000m przejechane na postoju to teraz mam 300 zadziwiającej jest to audi. zegarki sie zrestartowały:naughty:
Rekomendowane odpowiedzi