Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Wszystkie tarcze grzeją się do czerwoności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć wszystkim.

Mam taki problem: ostatnio wymieniłem klocki na nowe, przetoczyłem tarcze, przeczyściłem cały uklad chamulca ręcznego tz. od lewarka aż do zacisków, łącznie z linkami a mimo to po przejechaniu kilkunastu kilometrów tarcze tak się grzeją że aż felgi są gorące i można się opażyć. Doradźcie coś.

Opublikowano

zobacz czy jak po zatrzymaniu odkręcisz odpowietrznik to siknie ci płyn i odpuszczą hamulce

Jeśli tak to najprawdopodobniej pompa hamulcowa do wymiany?

Przy wymianie klocków wymieniłeś płyn na nowy?

A jeśli nie to czy usunołeś płyn z zacisków poprzez odpowietrzniki , czy wepchnołeś wszystek syf z zacisków do układu?

Opublikowano

wyczysciles jarzma i nasmarowałes prowadniczki zacisku, klocki lekko ci weszly w jarzmo ?

Opublikowano

właśnie, zmieniłem klocki, tarcze toczyłem i tyle w nadziei że będzie ok.

sprawdzę jeszcze z tym odpowietrznikiem po zatrzymaniu. dzięki za podpowiedzi koledzy.\

Opublikowano

Może esp szwankuje i blokuje koła. Albo zły montaż hamulców ale żeby źle zamontować w 4 kołach to mi się nie wydaje.

Opublikowano

Może głupia uwaga ale zerknij na poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku czy nie masz go za dużo :wink: Mi się kiedyś zdarzyło zrobić "nad stan" po wymianie tarcz i efekt był identyczny :naughty:

Opublikowano
cześć wszystkim.

Mam taki problem: ostatnio wymieniłem klocki na nowe, przetoczyłem tarcze, przeczyściłem cały uklad chamulca ręcznego tz. od lewarka aż do zacisków, łącznie z linkami a mimo to po przejechaniu kilkunastu kilometrów tarcze tak się grzeją że aż felgi są gorące i można się opażyć. Doradźcie coś.

Kolego, najpierw uzupełnij profil bo nie wiadomo co pisac

a tak na szybko to masz do wymiany pompę hamulcową

ale nie jest to proste i można narobic sobie kłopotów

z zapowietrzeniem hamulców