michau Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam, podczas kolizji uszkodziła się lampa xenonowa i TU nie chce uznać wymiany gdyż w tym modelu taka nie występuje. Jak mogę wymusić na nich wymianę lampy? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź Pozdrawiam
michal_g84 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 przecież w B5 był xenon więc nie wiem o co się rozchodzi, chyba że mówisz że konkretnie u Ciebie w aucie
hubipl9 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Pierwsze pytanie. Szkodę likwidujesz z AC czy z OC? Auto miało fabrycznie ksenony czy masz dokładane? Jeśli to z AC i ksenon dokładany to czy zostało to oznaczone jako dodatkowe wyposażenie na polisie?
michau Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Szkoda likwidowana z OC sprawcy, xenony były już jak kupiłem auto.
nastradamus Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 no dobrze ale czy fabrycznie auto je miało (czy są w kodzie nadwozia)?
karbonek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pisz odwołanie, mają obowiazek przywrócić stan auta jak sprzed wypadku.
hubipl9 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 W tej sytuacji należy Ci się kasa za ksenony.
MAGIC87 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 musza Ci oddac kase... to tak samo jak miałem kolizje nie z mojej winy i 2 felgi 18 do roboty. seryjnie były 15... wpisał mi 18 bez zadnej głupiej gadki walcz o swoje. najchetniej oddali by Ci za seryjne lampy w zamienniku i potracili 70% amortyzacji i oddjeli jeszcze vat:facepalm:
przemciotorun Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 jezeli xenon jest ori musisz miec spryski/samopoziom sprawdz w kody wypossazenia.... jezeli wszystko jest musza zaplacic za to...
TomekTdi Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Tak jak ktoś pisał wcześniej, jeżeli likwidujesz szkodę z OC sprawcy to TU musi przywrócić Ci stan auta sprzed kolizji. Głupia sytuacja jest nawet ze zderzakami. Jeżeli fabrycznie były czarne, a ktoś indywidualnie je polakierował w kolor nadwozia to w przypadku likwidacji szkody z OC sprawcy TU ma obowiązek zwrócić koszty przywrócenia stanu auta sprzed kolizji a nie fabrycznego, czyli muszą normalnie zapłacić za lakierowanie zderzaka.
Rekomendowane odpowiedzi