ender Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Witam. Jako, że tę A4 mam od niedawna postanowiłem sprawdzić na autostradzie ile pojedzie max i ew. jak się zachowuje przy prędkosciach w okolicach 200 Km/h. I co się okazało, otóż do 180 auto bardzo ładnie i bez protestów ciągnie, natomiast po przekroczeniu tej prędkości osiągnięcie 190 trwa już wg. mnie o wiele za długo a auto sprawia wrażenie jakby osiągniecie 200 było dla niego zadaniem niewykonalnym Mówię oczywiście o wskazaniach prękościomierza a nie faktycznej prędkości. Wydawało mi się że 115 KM w PD będzie miało wyższą prędkość max niż AFN z 96r, którym bez problemu uzyskiwałem 200. Chyba, że się mylę? Proszę o opinię forumowiczów co może być tego przyczyną i jak to wygląda w ich audiczkach. zle zaczales kolego i zapraszam najpierw do NEWBIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Mój kondon 1Z (90 KM) przy sprzyjajacych warunkach, po ostrym katowaniu jechał tak około 199 (może 197 - w każdym razie trochę poniżej 200 - oczywiście licznikowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikuś Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 ender, moze licznik nie przeklamuje i tyle. Ja swoim dawniej osiagalem max zadana przez producenta i moze przy sprzyjajacych warunkach poszedl by wiecej ale trwalo by to dlugo. Proponuje zrobic logi, zobaczymy jak Ci pompuje, jak pom,powtryski i przeplywka. Wlansie moze przeplywka juz nie domaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 generalnie powyzej 180 km/h to juz jest meczarnia dla 1.9 TDI .... ale po bolach powinien osiagnac wymarzone 200 km/h .... :twisted: jezeli mowisz ze zbiera sie dobrze to jak juz Pikuś powiedzial moze to byc kulejaca przepływka ..... nie ma co wrózyc z fusów... trzeba zrobic logi i zobaczyc ... P.S moze twoj egzemplarz poprostu tak ma .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ctv Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 wyczysc katalizator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRa Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 moj 1Z AHU 193 na luzie poleci- 90 KM zas mojego szwagra AJM albo ATJ w kazdym badz razie 115 KM tez podobnie idzie co twoj cos w granicach 195..... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baskecior Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Sugeruję spojrzeć na wykres przebiegu mocy w twoim autku/silniku. Jak porównasz go z tym co osiągasz na 5-tym biegu to reszta stanie się dla Ciebie jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 wyczysc katalizator a moze go wyciac ..... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 jak jest dobry to po co wycinac moze wystarczy przedmuchac sprezonym powietrzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Takie małe OT 1Z nie dławi się z powodu zbyt wysokich obrotów na 5tce, osiąga około 4100 czy jakoś w okolicach i dalej już po prostu nie możę Myślę że na 4ce miał by taką samą Vmax jak na 5tce, ale za to przy odcięciu, ale nie próbowałem...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Czytając Wasze opinie doszedłem do wniosku, że to nie z autem jest coś nie tak tylko z moimi oczekiwaniami :] Napisałem, że od 180 idzie wolno ale faktem jest, że auto cały czas przyspieszało. Przy 187/188 na h musiałem hamować bo -oczywiście- jakiś tirowiec postanowił wyprzedzić innego tirowca, na autostradzie, w czasie krótszym niż 6 minut i tym samym ustanowić rekord kraju w tej kategorii. Wracając do meritum. Do tych fabrycznych wartości (195/198?:/) prawdopodobnie by dobrnął ale nie tego, szczerze mówiąc oczekiwałem. Dlatego, z początkiem grudnia, hakerzy z Wrocławia zaaplikują niuni kurację wzmacniającą do cirka about 150 klaczy i myślę, że będzie dobrze Dzięki za odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Murzyn Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 moj AJM leci te licznikowe 210-215 bez problemow, ale faktem jest ze od ok 190-200 to przyspieszaniem nazwac tego nie mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Potwierdzam aletem na czeskiej autostradzie 210-215 śmigałem bo mnie gościu w mondeo wkurzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyy Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 1.9 tdi 180km to jest meczenie silnika audi 80 z silnikim 1.6 d ma prendkosc max 170 a ma 55 km wiec 19tdi 115 km predkosc 180 zadne opcazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi