Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o analizę logów problem z przeładowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto po wirusie. Jakiś tydzień temu po remoncie głowicy, wymianie wałka rozrządu.

Pierwszy log wykonany miesiąc temu przed naprawą

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Natomiast ten zrobiony wczoraj

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Czym spowodowany może być ten stan rzeczy? Czy mechanik coś zwalił podczas naprawy?

Proszę o opinię.

Opublikowano

Wpada w tryb awaryjny? Sprężarka czyszczona?

Opublikowano

Nigdy nie wpadła w awaryjny, nie była czyszczona natomiast często jest przedmuchiwana ;)

Opublikowano

Czyli nie łapie Ci notlaufa tylko sam zauważyłeś większe doładowanie? dość mocny program masz, zwłaszcza Nm :o

Powiem Ci że przedmuchiwanie nie zawsze pomaga, czasem lepiej dobrze wyczyścić i masz spokój na dłuższy czas ...

ale jeśli nie wpada w tryb awaryjny to nie jest źle!

Opublikowano

w sumie ja nie widze wiekszej roznicy miedzy pierwszym a drugim logiem.Ale ten program to dosc taki nie słaby jest

Opublikowano

No dokładnie zauważyłem większe doładowanie, a dokładnie to kolega z forum juby_p (wielkie podziękowania, bo chłopak zawsze służy pomocą i sporo wie na temat A4), który mi auto logował. Auto nie łapie notlaufów, błędów również nie wywala. Myślicie, że program jest zbyt mocny i turbo długo nie pociągnie? Wirus made by Rogalotti.

Opublikowano

A no rogalotti zazwyczaj robi bezdymnie ale czy to pojezdzi dlugo.To jest juz max dla tego turbo,a jak dlugo pozyje zalezy BARDZO od ekspolatacji i stanu wczesniejszego.A przeladowanie rozwali turbo jednym slowem

Opublikowano

W takim razie co robić czekać na kaput turba czy radziłbyś jakąś korektę dodałbym, że od ok roku jeżdżę na tym programie teraz wymieniłem ww. graty plus remont głowicy i zauważyłem zwłaszcza, że góra się poprawiła? Co prawda myślałem o BRD jednak ostatnio pojeździłem gtb1756 u kolegi i to nie daję mi spokoju bo zapiernicza ostro zwłaszcza w górnym zakresie. Co do sposobu jazdy to jeżdżę raczej z głową.