Allcon Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Witam. Wiem, że temat był już chyba przerabiany na forum ale nie doszukałem się rozwiązania. Mianowicie zaczynają mi przerywać głośniki w drzwiach przednich. Jak poruszam tym gumowym łacznikiem co idzie do drzwi to chwile działają ale pozniej znow jest problem. Gdzieś czytałem, że można to jakoś polutować czy coś. Mógłby ktoś rozjaśnić cos dokładnie trzeba zrobić by przywrócić je do działania? Ten gumowy łącznik trzeba rozciąć czy da sie go jakoś mniej inwazyjnie zdjąć? z góry dziekuję za pomoc.
Gość .... Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Łącznik gumowy wyciąga sie obustronnie, przewód pewnie złamany i trzeba go polutować i powinno być ok
djzak Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Witam. Wiem, że temat był już chyba przerabiany na forum ale nie doszukałem się rozwiązania. Mianowicie zaczynają mi przerywać głośniki w drzwiach przednich. Jak poruszam tym gumowym łacznikiem co idzie do drzwi to chwile działają ale pozniej znow jest problem. Gdzieś czytałem, że można to jakoś polutować czy coś. Mógłby ktoś rozjaśnić cos dokładnie trzeba zrobić by przywrócić je do działania? Ten gumowy łącznik trzeba rozciąć czy da sie go jakoś mniej inwazyjnie zdjąć? z góry dziekuję za pomoc. przewodzik masz pekniety ..gume trxzeba przesunac i zobaczyc czy tam nie widac nigdzie czy jest przerwany rozerwany..itd a jak nie widac to i trzeba bezie wiecej sciagac by znalesc pekniecie..
Kozathe1st Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Mam podobny problem ...ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Na sama myśl że przewód może być nadłamany gdzieś głębiej odrzuca mnie. Niestety i tak w końcu będzie trzeba się za to zabrać. Sprawa w zasadzie banalna ...ale może się zrobić trochę rozbierania.
turzol Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Mam to samo i w drzwiach kierowcy. Przy otwieraniu drzwi była przerwa i głośnik przestawał grać. Machałem na tą ręką, ale któregoś dnia przestał grać całkowicie Jutro jadę do mojego elektryka żeby coś zaradził
Allcon Opublikowano 5 Września 2012 Autor Opublikowano 5 Września 2012 Zrobiłem dzis lewą stronę i działa . Tylko dlaczego nikt mnie nie uprzedził że te gumy tak ciezko założyć na swoje pierwotne miejsce...? Męczyłem się z naprawą ponad 2h ale udało się. Dzis już brakło czasu ale jutro zabiorę się za druga stronę. Dzięki za pomoc.
fahur Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Zrobiłem dzis lewą stronę i działa . Tylko dlaczego nikt mnie nie uprzedził że te gumy tak ciezko założyć na swoje pierwotne miejsce...? Męczyłem się z naprawą ponad 2h ale udało się. Dzis już brakło czasu ale jutro zabiorę się za druga stronę. Dzięki za pomoc. Jak diagnozowałeś? Mi też coś przerywa, ale jak tam zajrzałem, to jedyną opcją jaką wymyśliłem, to poprostu wymiana całego odcinka przewodu, który pod tą gumą jest dostępny
Gość .... Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Gume wystarczy psiknąć plakiem albo wd40 czy czym kolwiek tłustym i same wskakują na swoje miejsce, kto smaruje ten jedzie
emimem18 Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 U mnie przerywa glosnik pasazera, ruszalem kablami ale nic, glosnik nie grac na niskich poziomach glosnosci radia (1- 11) a powyzej tych poziomow zaczyna grac z tym ze przy poziomach 11-13 zadaza mu sie przerywac. Jakas rada na taki problem czy wymiana calej wizki od radia do glosnika?
Allcon Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 U mnie głośniki przerywały i jak ruszało się tym gumowym łącznikiem to czasem grały czasem nie. Jak zdjąłem ten gumowy łącznik to zobaczyłem że jeden przewód jest przerwany a 3 mają popękaną otulinę. Ten zerwany przewód polutowałem a pozostałe po sprawdzeniu czy sie trzymają zabezpieczylem izolacją. Na tą chwilę gra. Dziś miałem robić lewą stronę ale żona wymyśliła mi inne zajęcie więc temat pewnie będzie odroczony do weekendu. Co do smarowania to wypróbuje opcje WD40 (dodatkowo zastosuję jeszcze WD 0,5 zawołam sąsiada i będzie się raźniej pracowało )
fahur Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Tę gumę najłatwiej się zakłada, jak się najpierw wyjmie ten plastik z drzwi, założy na niego gumę i spowrotem w drzwi. Trochę trzeba się naszarpać z plastikiem, ale da radę
Rekomendowane odpowiedzi