ampera4 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Witam serdecznie, od dluzszego czasu nie moge uporac sie z problem przygasajacych swiatel w samochodzie.. plus oczywiscie od akku (nowe 80 ah chyba z 800 A rozruchu silnik 1.9 ) i mimo grubyuch kabli i porzadnie czysto dolaczonej masy do czesci blotnika w schowku po prawej stronie w bagazniku (wersja kombi) swiatla przy szybkim bicie i poteznej burzy babsu wyraznie przygasaja co z tym zrobic ? moze nieodpowiednie miejsce masy ??poradzcie gdzie maciue u siebie. glosnik okolo 350 rms db audio rapto 12" wzmacniacz szarpie nim jak reksia szynka oba zabezpieczenia po 80 amper dlugosc przewodu "+" nie przekracza 5,5 metra z gory dziekuje za podpowiedzi pzdr
otomsono Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Jeżeli nie ma problemu z masą to za słaby akku... Masz kondensator ?
ampera4 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Opublikowano 2 Września 2012 moze kojarzysz jakies lepsze polaczenie z masa niz te na grzewie blotnika gdzie wklada sie trojkat ? nie mam kondensatora ale z tego co orientuje sie jest zbedny
Kowi87 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Ja mase mam podpietą pod siedziskiem kanapy pod jakaś śrube:wink:
ampera4 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Opublikowano 2 Września 2012 wyprobuje bo szczerze piszac mimo przeciagania tamtedy kabli nie pomyslalem o tym miejscu
Onkel Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Ja miałem u siebie skrzynie na dwa głośniki po 300 RMS każdy do tego kondensator i nie było żadnych problemów.
ampera4 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Panowie mimo przykrecenia konektora masy do sruby od pasow pod tylna kanapa wszystko dalej przygasa wp***u Co polecacie oprocz kondensatora ?
MarcinPiła Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 jak przygasa wp***u to go z piz*u wyciągnij powinno być jaśniej a tak poważnie to sprawdź ładowanie
ampera4 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Opublikowano 5 Września 2012 problem rozwiazany- zanim ktos zakupi grubsze kable polecam sprawdzenie polaczenia masy akumulator-rama u mnie dociagniecie sruby mocujacej przewod do ramy calkowicie rozwiazalo problem kondensator jak wyzej pisalem jest zbedny pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi